Министер Магистер во регуларно време

• Креатор на темата Креатор на темата Drettica
  • Време на започнување Време на започнување
Чек чек, не мешај работи :) Ти вака постапи со цитатот. Пример ти пишувам одоговор- Сакаш да општиме сексуално (по претпоставка да сум геј).

И ти ми го означуваш само делот Сакаш да општиме и ми доловуваш некоја суштина, отфрлајќи збор и насочувајќи се во сосема друга насока.

И јас сум за јавно и транспарентно работење ко шо си пишал врши јавна функција, одговара пред цела јавност. НО, најбитното НО, тој одговара за својата РАБОТА и ФУНКЦИЈА. Па така тој јавно треба да изложи во случајов како би изгледал д.испит, зошто се воведува, зошто го бива, про аргументи, па мајчинава комотно нека го распни и сите да и аплаудираме ради негативните факти шо му ги акнала в сурат од истиот, да го доведе до ситуација каде ќе му го исере јавно испитот и замислата, а со тоа и работата што ја обавува, на фин, културен начин, мудро.

Прашање од типот-колку елементи има? е ито како ступидно прашање за доловување на
поента кон која целиш.

@STEALTH јас сум алтер егото на пуно.

Исто така Адеми на фин и културен начин можеше да и укаже дека она е никој и ништо, да и покаже кај и местото и да и го плесне у фаца одговорот.
Нормално доколку го знаеше.

Mинистер во 21. век во Македонија е Садула Дураку.

Случајот Липковска брана се однесува на одговорноста на лидерите на ОНА од кумановскиот крај кои летото 2001 година ги затворија вентилите на липковската акумулација, оставајќи го Куманово и околината без вода во текот на целиот летен период. Меѓу осомничените за овој случај е и ексминистерот за земјоделство и експратеник Садула Дураку, или познат како командат Вентили.

Министер во 2. век н.е. во Кина е Цаи Лун.

Цаи Лун пронаоѓа процес за производство на хартија.

papermaking-one-of-the-four-great-invention-of-china-4-728.jpg

Ne e cudno veke nisto vo ova drzava, dokolku za pretsedatel go glasavme Gjorge i toa dvapati, za ministri pomal problem...

Да не ве цитирам еден по еден шо сте ме цитирале, ај прочитајте ја прво мојата прва реченица од постот, т.е втората со фактот кој ја разрешува дилемата за која сте се дрзнале да ме цитирате, а уствари го кажувате само истиот муабет со директни зборови, ништо поразлично. (воедно и ја очекува реакцијава, пошто форумското искуство вика дека мора да нацрташ директно со зборови суштина, зато шо индиректно ако ја дајш, исто ко да не си ја дал)

Второ. Постот се однесуваше на оние-Педер хихи, види го бе не знај најосновно прашање од општа култура шо сите ни го знајме, оти сме мадафака паметни и најсилни.

Трето. Јас се дрзнав да ја критикувам и водителката, пошто истата се дрзна да ги испупчи мадињата како тоа го заебала министерот ваууууууууу, па почнаа херој да ја прават жената.
Јас реков и пак би рекол-Че ја питав кој го уби Кенеди, па да и кажам. Пошто кој к.. мене да ми испитува нешто од областа, јавно и да си пумпа репутација.
Наивноста и глупоста на човекот, само потпомогна да Ољивера испадне јачина. Да е другичок, би ја скопал во два потези, али то е.

Ај заебете.

Делумно се согласувам со твојот пост. Колку што успеав да те сфатам од болдираното, сакаш да кажеш дека водителката нашла простор да истакне нешто што е очигледно. Captain obvious kind of thing? :D т.е ништо вау... Останатите што мислите, беше ли потребен ваков јавен „испит“ да се истакне видливата (не)писменост на нашиот ни министер? Нормално дека не знае основни поими, водителката не ни откри ништо ново.

Голема работа што не знаел, пред 20 години завршил факултет, и од тогаш не се занимава со тоа. И јас лично сум заборавил, знаев дека се над 100 нешто.

Зошто не го прашала како се местат тендери?

Голема работа што не знаел, пред 20 години завршил факултет, и од тогаш не се занимава со тоа. И јас лично сум заборавил, знаев дека се над 100 нешто.
И петрологија не му текна шо беше?

Патем, постои една анегдота шо ја имам чуено за министеров која постои одамна уште при неговиот прв министерски мандат.
Додека учел средно, имал проблем со некој предмет и некој од блиските негови отишол кај професорот да го моли за пролазна оценка.
Му пришол и му рекол, дај бе стај му двојка, да не падне година. Па нема министер да го правиме.

И иронијата на животот, да направи човеков да стане министер :D

Факт е дека пола од работите на факс ќе ги заборавиш, али барем ќе имаш генерална слика за што се работи. Од една страна ЌутиТрајковска си пука во нога со тоа што вика на секое прашање ќе има понудени одговори а во исто време не му нуди одговори. Од друга страна смотаниов можеше за тоа да се збуни, и да не се збуни ете, пошто нели може да изгледа како неспособен, да заборавиш ти за што ти бил одреден предмет а само момент пред тоа тврдиш дека си ги ПОСЕТУВАЛ сите предавања и си дипломирал во уредниот рок, епа човек.. :)

@turvior еве да заборавиме на Петрологија ( иако човекот кој е магистер по металургија би требало да го знае предметот кој е основа за струката која неговиот факултет ја нуди ), ти како пресно дипломиран правник, да те прашам што е разликата меѓу Уставно и Законодавно право ( лупам ете, стварно и ја не знам што е разликата ), ваљда ќе можеш да ми одговориш. Да те прашам кога за прв пат почнува да се практикува правото ( пак лупам ), пошто ете нели мора да има почетоци, ваљда нешто слично како демократијата пак ваљда ќе знаеш да ми одговориш. Океј сега имаш тука една опција со која можеш да се извадиш па ќе ми речеш до скоро го учев тоа, нормално дека ќе го знам.
Тогаш ајде нешто од поодамна, што е празно множество ? Што изучува Природо и Општество ?

Точна дефиниција не ти барам, али сигурно ќе можеш да ми дадеш 90% точен одоговор. Одговор со кој ќе можеш барем колку толку да се одбраниш, да си го одбраниш ставот.

Тоа дека е менаџер, и тоа ќе го сфатам. Али не е само менаџер, тој е исто така човекот кој ќе ги добие сите пофалби и критики за секој потег што ќе го направи неговиот тим, што само по тоа значи дека ти пред се треба да ја сфатиш некоја работа за после да можеш да ја менаџираш.

За тоа дека е неписмен, не ти треба ни Ќутитрајковска, ни тоа што тој не знае факултетот на кој дипломирал како се вика, да ти докаже дека е неписмен. Па имаме човек како Минитер за образование, образование кое во 90% од државата се одвива на МАКЕДОНСКИ јазик, а тој не знае да сврзи една проста реченица. Бранењата негови од типот на тоа АМА МОЖЕ ЗНАЕ АЛБАНСКИ се тотално неприфатливи. Ќе проголтам некако министер што заменките ги користи како придавки да биде на финансии, да биде на одбрана, не што да е, али на образование никогаш.

Грујо кај на Хорхе и на Тодоров сеа треба и на овој преку бубица да му суфлира, го распнаа човеков :lut:

Патем, постои една анегдота шо ја имам чуено за министеров која постои одамна уште при неговиот прв министерски мандат.
Додека учел средно, имал проблем со некој предмет и некој од блиските негови отишол кај професорот да го моли за пролазна оценка.
Му пришол и му рекол, дај бе стај му двојка, да не падне година. Па нема министер да го правиме.

И иронијата на животот, да направи човеков да стане министер :D
За министерот за здравство Тодоров беше тоа... се јави професорот во емисија кај Роберт и Милена :)

Да не ве цитирам еден по еден шо сте ме цитирале, ај прочитајте ја прво мојата прва реченица од постот, т.е втората со фактот кој ја разрешува дилемата за која сте се дрзнале да ме цитирате, а уствари го кажувате само истиот муабет со директни зборови, ништо поразлично. (воедно и ја очекува реакцијава, пошто форумското искуство вика дека мора да нацрташ директно со зборови суштина, зато шо индиректно ако ја дајш, исто ко да не си ја дал)

Второ. Постот се однесуваше на оние-Педер хихи, види го бе не знај најосновно прашање од општа култура шо сите ни го знајме, оти сме мадафака паметни и најсилни.

Трето. Јас се дрзнав да ја критикувам и водителката, пошто истата се дрзна да ги испупчи мадињата како тоа го заебала министерот ваууууууууу, па почнаа херој да ја прават жената.
Јас реков и пак би рекол-Че ја питав кој го уби Кенеди, па да и кажам. Пошто кој к.. мене да ми испитува нешто од областа, јавно и да си пумпа репутација.
Наивноста и глупоста на човекот, само потпомогна да Ољивера испадне јачина. Да е другичок, би ја скопал во два потези, али то е.

Ај заебете.
Сеа ако не си не цитирал јак си?
Небитно.

Кажи ми само дали ја имаш изгледано цела емисија?

И дали ги имаш гледано другите емисии со Оливера?

Sent from my Nexus 5

Сеа ако не си не цитирал јак си?
Небитно.

Кажи ми само дали ја имаш изгледано цела емисија?

И дали ги имаш гледано другите емисии со Оливера?

Sent from my Nexus 5
Небитно :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom