Македонскиот народ е пред демографска катастрофа

Со тоа за трето дете направија само циганките да станат машини за раѓање и од тоа да живеат само.
Ги боли уво,уште и невработена е,а родила 4-5 деца,па и пензија ќе добие од државата.....
Има ко бумеранг да се врати таа мерка. На крај само ѓупките и шиптарките ќе раѓаат, т.е. така и е веќе.

Да бе, ептен имате исто потекло!

2u6gppt.jpg

1o2exf.jpg

Јас често се бунам кога ќе видам Албанци.Секогаш мислам дека се Ирци! Дај молим те не им давајте таа евтина дрога што ја шверцате на вашите историчари да не се трипаат многу :)
sto sakas da kazes so ova, deka ircite imaat picki i zeleni kapi a nie ne? rekov, pred da lomoti nekoj, teorii od istoricari se koi se sveduvaat na period pred iljadi godini, za toa vreme ne samo bojata na kosata tuku i mestopolozbata na k**** moze da smeni.
i ne zaebavaj, ako si probal nasa droga znaes deka najskapa i najdobra e :D

Само пендраци сме на темава. Дур се философира тука некој друг ги ебе жениве и тоа со кондом!

:(

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/posusje-najmlada-opcina-u-bih

Еве хрватски пример за млада популација,можат и неалбанци во Европа да прават деца и да им се развива економијата.......Посушје во Херцеговина има едно 16 промили наталитет,најмлада општина во БиХ и од една од најсиромашните во Југославија една од подобрите во БиХ денес.
За европски услови феноменално :D

Плата за бабите и дедовците што чуваат внуци

РОМАНИЈА - Конзервативната партија, кој е дел од владејачката коалиција во Романија, подготви законска иницијатива со која се предвидува можност бабата и дедото на дете, кое има две или три години, да добиваат месечен паричен надомест за грижа на внучето, додека родителите му се на работа, објави весникот "Романија либера".
Паричната помош е во износ од една минимална плата во земјата, која од 1 февруари е 170 евра. Конзервативната партија објаснува дека ваквиот предлог има за цел да го зголеми наталитетот и да ги натера младите семејства да имаат деца.
Фондот за население на ОН претходно предупреди дека романската нација се повеќе старее. Друг аргумент, кој оди во корист на овој предлог, е фактот дека државните градинки во Романија не ги задоволуваат потребните услови, додека приватните претставуваат голем финансиски товар за повеќето семејства.
http://www.vest.com.mk/?ItemID=5B730F9E1577674588A20E729FC7CDBD

Плата за бабите и дедовците што чуваат внуци

РОМАНИЈА - Конзервативната партија, кој е дел од владејачката коалиција во Романија, подготви законска иницијатива со која се предвидува можност бабата и дедото на дете, кое има две или три години, да добиваат месечен паричен надомест за грижа на внучето, додека родителите му се на работа, објави весникот "Романија либера".
Паричната помош е во износ од една минимална плата во земјата, која од 1 февруари е 170 евра. Конзервативната партија објаснува дека ваквиот предлог има за цел да го зголеми наталитетот и да ги натера младите семејства да имаат деца.
Фондот за население на ОН претходно предупреди дека романската нација се повеќе старее. Друг аргумент, кој оди во корист на овој предлог, е фактот дека државните градинки во Романија не ги задоволуваат потребните услови, додека приватните претставуваат голем финансиски товар за повеќето семејства.
http://www.vest.com.mk/?ItemID=5B730F9E1577674588A20E729FC7CDBD
Романците и бугарите од кога влегоа во ЕУ се катастрофа.Бугарите мислам дека имаат најлоша демографска слика на светот и покрај значајни малцинства на роми и турци и помаци кои по правило имаат повисок наталитет и фертилитет.
Мораат нешто да превземат околу тоа.На бугарите во Бугарија наталитетот во најдобар случај им е 8,8 промили и тоа е апсолутниот врв,а најпесимистичките процени накај 7,8 промили.....
Уделот на популацијата од 0-14 години во Бугарија е мизирени 13,2 % (со се роми и турци и све остало)....

Романците мислам дека се нешто подобри,а и меркава не им е лоша. :)

Ако ние сме пред демографска катастрофа,бугарите веќе ја проживуваат.Само нив не ги ебава толку уделот во вкупната популација како нас и во наредните 50 години нема да паднат под 70-75 %.

Мизерни плати,модерни жени е еднакво на демографска катастрофа.Нема некоја филозофија многу е едноставно.

е шо да каже човек, прајте поише( не клавате доволно) деца, не се плашете, нема да умрат за јадење сигурно, па и наште дедовци и прадедовци како преживеале, ќе се снаоѓаме, куќа без бише две у двор да нема, со закон контролирано, ќе чуваме стоќичка, че переме кисело млеко и сирење, биено масло, битно за јадење нема да се умре, а ние сакаме наталитет од пред компјутер, епа компјутер не раѓа деца и леб, прајте деца шо можете повеќе, и закон за тие Македонски фамилија шо имат примања 40 000+, испод 5-6 деца да не се, е таков закон треба а не секој треба д аима три деца коа оној шо треба да има 10 дали има и едно,

е шо да каже човек, прајте поише( не клавате доволно) деца, не се плашете, нема да умрат за јадење сигурно, па и наште дедовци и прадедовци како преживеале, ќе се снаоѓаме, куќа без бише две у двор да нема, со закон контролирано, ќе чуваме стоќичка, че переме кисело млеко и сирење, биено масло, битно за јадење нема да се умре, а ние сакаме наталитет од пред компјутер, епа компјутер не раѓа деца и леб, прајте деца шо можете повеќе, и закон за тие Македонски фамилија шо имат примања 40 000+, испод 5-6 деца да не се, е таков закон треба а не секој треба д аима три деца коа оној шо треба да има 10 дали има и едно,

А чекај, зошто да преживуваме со леб и сол? За да не умре македонскиот народ? Вака да те прашам, ти колку деца имаш?

Зарем се во светот е натпревар? Ајде да се обединиме сите белци и да раѓаме деца за да ги стигнеме црнците. Не е малце бедно размислувањево? Јас кога ќе видам дете на улица, не ми е битно дали е Македонче, Американче или од Арктик. Дај да престанеме со овие размислувања, да раѓаме по 15 деца за да не умре Македонецот. Па ако умре Македонец, има Американци, има Швајцарци, нема вањда сите да умрат.

Ај ако не па да станеме ко Африканциве, голи шетаат ама имаат по 15 деца, или ко Ромиве. Не ми е јасна придобиовката тука.

А чекај, зошто да преживуваме со леб и сол? За да не умре македонскиот народ? Вака да те прашам, ти колку деца имаш?

Зарем се во светот е натпревар? Ајде да се обединиме сите белци и да раѓаме деца за да ги стигнеме црнците. Не е малце бедно размислувањево? Јас кога ќе видам дете на улица, не ми е битно дали е Македонче, Американче или од Арктик. Дај да престанеме со овие размислувања, да раѓаме по 15 деца за да не умре Македонецот. Па ако умре Македонец, има Американци, има Швајцарци, нема вањда сите да умрат.

Ај ако не па да станеме ко Африканциве, голи шетаат ама имаат по 15 деца, или ко Ромиве. Не ми е јасна придобиовката тука.
Не е ни тоа така просто.Ако не раѓаме и ние ќе живееме од леб и сол само за едно 30тина години.Уствари со ваква демографска слика на Македонија никогаш нема да и биде подобро од што и е сега - никогаш.

Без поволна демографија нема ни поволна економска ситуација.
Европа сега ако успее некако да се извлече од гомната во кои што е,за 10 до 20 години ќе ја снајде уште една многу поголема криза.Пензискиот,здравтвениот фонд ќе крахираат,нема да има пензии за никого,одење на доктор ќе стане привилегија,младите ќе мора да ринтаат како коњи и на крај ќе мора пола од примњата да ги фрлаат на разни даноци и давачки за да може да се покрие старечкото општество.Фирмите се потешко ќе неаоѓаат добра работна сила,пазарот ќе им се смали значително и уствари ќе нема ни на кого да продаваат.
Затоа и го примаат цел тој шлајм на светот,не затоа што многу им се свиѓа да им шетаат црнци и мусличи низ градовите - туку мораат за да одржат некој стандард.

Конечното изумирањето е само бонус......само што додека дојде до тоа треба да пројде еден многу многу долг и мачен процес.

п.с Не мора да се прават по 5-6 деца,доволно е секој да има по 2-3 само што е прилично изводливо и најодржливо на долг рок.

повеќе народ повеќе моќ, мое мислење, а со твоето глобализациско мислење не се слагам, јас ѓи делам луѓето по различност, зашо ако било така како што ти викаш ондак зашо постои некој со бела кожа некој со црна, некој со плава коса, или било што различно, значи различност постои, значи не сме исти, не гледам лошо у тоа зашо да не опстоиме како нација, или зашо да не ја спасуваме нацијата, значи ти си против нации, против раси, според мене ти си против природата, различности постојат и од тоа не можеш да избегаш, прикаската ти е нешо слична на оваа http://www.youtube.com/watch?v=RjAm4Qwjvek , јас не те терам да праиш повеќе деца, јас ти укажувам дека можеш да опстоиш и да живееш со повеќе деца и со тоа малку шо го иаме ние повеќето Македонци, само ако се сака, убаво ти шишав горе, тој шо треба да има повеќе деца нема, а зашо??? се плаши дека нема шо да јадат?????

Мизерни плати,модерни жени е еднакво на демографска катастрофа.Нема некоја филозофија многу е едноставно.

Најреално кажано,мада ова второво е попролематично.Не да и мажите се нешто боље.Зашто да чува дете кога може у кафана да биде..

Младите си ги пакуваат куферите и „бегаат“ во странство

Службата за статистика на ЕУ Еуростат објави дека од 1998 та до 2011-та, 230 илјади луѓе официјално се иселиле од земјава и имаат регулиран престој во странство. Тоа претставува повеќе од 10 отсто од вкупното население во Македонија.

------

Тоа се повеќе од 50 луѓе секој ден, 17-18000 жители (половина Штип) годишно.

Со ваков интензитет на иселување и раѓање деца да бидиме среќни ако во 2050 Македонија има 1 милион жители.

Со ваков интензитет на иселување и раѓање деца да бидиме среќни ако во 2050 Македонија има 1 милион жители.
Море да бидеме среќни ако до тогаш остане некој да ја изгаси сијалицата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom