Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Пријателскиот натпревар со Словенија што ќе биде на 1ви јуни официјално ќе биде одигран со публика дозволено е околу 10 илјади.
Линк каде пишува официјално? Не видов никаде, освен најава за молба за 30% публика. Ако е вистина, тогаш треба утре карти да се пуштат во продажба.

Зошто некој би сакал да не се продаваат дресовите, која е логиката?
pa teraat protiv euforijata, na toj nacin do nekade ja narusuvas atmosferata kaj navivacite. kolku samo ljuge poznavam koi sega sakaa da kupat dres od makedonija, ljuge koi ne se ni interesiraat mnogu za fudbal i prethodno ne se zamaraa, ama skoro nikoj od niv ne saka da kupi dres kako ovoj sto go prezentiraa. dali planirano ili ne, totalno ja usraa rabotata. kako prvo so toa sto strasno kasnat so prezentacija na dresot, kako vtoro so katastrofalniot dres. sega i veke mislam deka namerno tolku kasno go prezentiraa za da nema nazad. pred 2 meseci da go prezentiraa toj dres ke imase na vreme pritisok i ke mozea da smislat nesto novo ili da naracaat od starite, ovaka javnosta ja stavaat pred svrsen cin.

А од каде им текна рисови да бидеме? :D
IMHO toa e del od politikata da se uniste se makedonsko. znam deka mnogu ljuge ne veruvaat vo toa i mislat deka preteruvam, no za mene vo politikata nema slucajnosti i koga teraat agenda na se mislat. ete preku fudbalot od lavovi (nesto sto e povrzano so minatoto) ne napravija risovi, sakaa i imeto na sojuzot da go smenat (sto koga togas ke im uspee), a sega i bojata na dresovite ja smenija i go trgnaa sonceto. kao iljadi raboti se dvizat vo eden pravec, ama se e slucajno^^

inace argumentot protiv lavot bese deka demek mnogu drugi drzavi bile "lavovi" i toa ne bilo ubavo, pa podobro e nie da bideme nesto drugo za da nema zbuna... i za da ima pomal otpor kaj javnosta onaka ubavo im go ispraa mozokot so risot koj demek bil endemski, a vistinata e deka vo skoro sekoja faking drzava vo evropa ima risovi. normalno so mali razliki, ama neli site se risovi.

zamislete sto bi rekle vo germanija, albanija, srbija ili nigeria vo slucaj da im kazat da ne bidat poveke orli deka mnogu drzavi go koristat toa zivotno :tapp: takvo sranje moze da pomine samo vo makedonija. jas licno ja bojkotiram taja glupost, da go koristam zborot risovi mesto lavovi ednakvo mi e ko drzavata da ja narecam severna. zaradi toa i nema sansa da kupam dres so ris na nego bez vrska kakov e dizajnot.

Кога ќе пуштат карти знае некој?

Кога ќе пуштат карти знае некој?
Ако збориш за со Словенија, сеуште не се...

Не сум потполно разочаран па и бојата не ми смета премногу некако со Австрија слични ќе сме...

Дечки, не се разочарувајте. Можда гостинскиот е поубав :(

1A10B83C-209C-4478-88C6-67A8F4B2A569.jpeg72A2AA35-EF3D-4315-9519-FBC6DDFD7AF1.jpeg8FB9B8BD-2043-4E14-BE71-7DFD44F7B988.jpeg
Автоматски споено мислење:

Брука!:tapp:
Од кога кај нас црно и портокалово се сметаат за национални бои ?
Црни и ракометариве имаа на Светско...

Штета што на ффмшоп ги нема старите дресови :( Се надевам ќе имаат и од нив, не е лошо на сајтот да се продаваат и стари дресови не само последниов

Бидете среќни што третиот дрес поише личи на Холандски бидејќи ако беше со црвено место портокалово ќе личеше...

Црното е најприкладна национална боја за нас, ја отсликува дупката во која сме потонати.

Една прилика имаа да се презентира државата, да направат дрес за паметење, претпозналив, уникатен, со сонце, светол, позитивен... наместо тоа црнила, бордо боја и мачка на дресот.

Ни преостанува да се надеваме дека ќе играме добро, овие пропратни работи никогаш не се како што треба, најмали очекувања да има човек ќе го разочараат.

Претпоставувам последниот дрес е голманскиот :)

Дизајнот на дресот е топ, за разлика со сонцето минатиот кој беше убедливо најгрд во цела европа. Е сега проблемот е со бојата, требаше да биди обична црвена, оваа не личи на ништо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom