Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Е ова ми се свиѓа, со ваков менталитет се влага во натпреварување!

Аврамовски: Можеме да изненадиме, ова е фудбал и се надевам на пласман во финале

Потшишано + донирано за зголемена јавна циркулација
Не сум јас креатор на петицијата, да нема недоразбирања. Го видов линкот на твитер и го шернав.

1622208403318.png
Според мене немаше потреба од нов дрес, но барем боите да ги погодиле ќе изгледаше солидно...

И плус голема срамота што земале слика од интернет место сами да го дизајнираат рисот

Прегледај го приврзокот 296526
Според мене немаше потреба од нов дрес, но барем боите да ги погодиле ќе изгледаше солидно...

И плус голема срамота што земале слика од интернет место сами да го дизајнираат рисот
На голем број од населението не му е јасно дека Македонските дизајн и маркетинг агенции не знаат да дизајнираат сами и користат готови вектори и илустрации од shutterstock и слични сајтови и тоа ја плаќаат најевтината лиценца а одат на масовна репродукција...

"Lynx" значи светлина, блесок? Од кој јазик тоа, или нешто пропуштам?

Пошто светлина на латински е "lux", а "lynx" e рис, како род. Рисот тука е "lynx lynx".

Или пуштиле Wikipedia и се напраиле паметни:
"...The name lynx originated in Middle English via Latin from the Greek word λύγξ,[2] derived from the Indo-European root leuk- ('light, brightness')[4] in reference to the luminescence of its reflective eyes ..."

Mногу кеиф праеше стариот дрес со сонцето.
Мислам дека не требаше да се мења сега, можеа да почекаат да заврши прво европското.

Пред се, дизајнот за новиот дрес и не би бил толку лош доколку останеше не ми се верува дека морам да го пишам ова „доколку останеше“ црвената боја а рисот беше во убава жолта боја како сонцето. Можеби дури и поубав на око ќе беше ако нашиве далтонисти ги погодеа боите пред се.
Дизајнот како дизајн мене не ми е воопшто лош. Збориме со тој рис на тој дел, само кој да го сработи добро е муабетот...

После тој дебакл од „навивачка химна“ пишан од нечие дете коешто учи во 4то А и ова веќе не ме чуди толку многу.

Прегледај го приврзокот 296512Прегледај го приврзокот 296513Прегледај го приврзокот 296514
Автоматски споено мислење:

Брука!:tapp:
Од кога кај нас црно и портокалово се сметаат за национални бои ?
Црни и ракометариве имаа на Светско...
Гостинскиот дрес не ми е баш лош тбх, можеле бојата на рисот убаво да ја направат повеќе да се познава.

Да не беше за Македонска фудбалска репрезентација, третиов дрес ќе ми беше совршенство. Убава комбинација на бои, со малце поизразен рис би бил предобар за некој фудбалски клуб. :)

Гарант некој далтонист ги договарал дресовите, друго објаснување нема :D

118510737

:( :( :( :( :place::place::place:

Секоја чест за снаодливиот кој си земал пара, правејќи ништо повеќе од let's google. :bravobe: :cuc:

Вака од импресии од видео и слика, како што ми изгледа, у смоки да ми се падне ќе им го вратам. Сепак да го видиме у живо како ќе личи :D

118510737

:( :( :( :( :place::place::place:

Секоја чест за снаодливиот кој си земал пара, правејќи ништо повеќе од let's google. :bravobe: :cuc:
Иста апликација имаа тетратките што ги купував во осмо и деветто одделение. :pos:

Ајде, не дека ќе сменат нешто ама да им ставиме до знаење дека се џубриња:

Пошто линкот од Twitter е веќе неактивен.

Линк директно од самата петиција:

И нашите пријатели од западот имаат нови дресови

1622216780548.png

Ајде, ова со знамево мање више, ама мене ми е стварно глупо што пишале на гугл "lynx images" стиснале прва-втора слика и го ставиле и на дрес, и на автобус, и насекаде...

Па добро, ваљда креативноста не е изумрена до толку све да биде "ke cepkam na internet ke vidam sto kako..."

Ете, постираше некој погоре сменета боја на дресот како би изгледал.... срамота е луѓе со два клика да прават подобри дресови од федерацијава...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom