Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
So toa sto ne plasira na euro, plus zavrsivme na 3 mesto vo kvalifikacii.

Toj se adaptirase na sostavot i so toa formacijata koja e najdobra za niv. Na vas vi bode vo oci bideji igra negativen fudbal, no toj fudbal donesuva rezultati, toa sto e najbitnoto.

Smena na nego e ramno na ludilo bez razlika sto koj i da bide na euro ishodot kje bide ist, ispaganje vo grupi.

Samo sprema respekt i pocituvanje sprema negovata rabota zasluzuva minimum da gi vodi kvalifikaciite za Katar.
toa voopsto ne mi smeta, ednostavno sum realen. edinstvenite asalni protivnici (potocno so povisok individualen kvalitet) koi gi imavme vo posledno vreme bea polska i avstrija i protiv niv bevme inferiorni, so toa kako trener ne e nisto poaren od nekoi od bivsite treneri koi sme gi imale. janevski i katanec na primer nemale moznost da se kvalificiraat preku dueli protiv kosovo i gruzija. za mene site tie gore dole nesto slicno pruzija so razlika sto mrme go imase najlesniot pat preku liga D.

vo ponedelnik ke ja imame zdrepkata za kvalifikaciite za SP2022, da vidime kakva grupa ke dobieme i kako ke se pokazat protiv poasalni timovi vo kvalifikaciite koi ke pocnat vo mart, dali ke pocneme vo kontinuitet da sobirame bodovi protiv podobri timovi ili sme imale uspeh deka sme igrale protiv drzavi kako kosovo, gruzija i ermenija koi individualno se maksimalno na nasiot level. ako pocneme da pobeduvame protiv drzavi kako polska, srbija, svedska, rusija, avstrija, danska, svajcarija itn (znaci ne mora ni da se vrvnite drzavi vo evropa, jasno mi e deka protiv tie e mnogu tesko so nasite fudbaleri) e togas mrme ke go racunam za podobar trener od negovite prethodnici.

inace nigde ne rekov deka ne treba da mu se prodolzi dogovorot, naprotiv uste pred da se kvalificiravme iako i togas ne go racunav za idealno resenie tvrdev deka zasluzuva nov dogovor ako se kvalificirame. ako e do mene komotno neka bide i za ciklusot za SP 2022 bas za da dobie sansa da se dokaze. toa so dogovor do EP go kazav kako minimum sto mu go dolzat.

Не знам зошто воопшто има дискусија околу ова. Надвор од здрав разум е да не му се продолжи договорот на Мрме и друг да не води на ЕП. Како така човекот не однесе на тоа првенство. Не може сега друг да го јаде шлагот од тортата. А и онака нема некој избор за негова замена.

Не знам зошто воопшто има дискусија околу ова. Надвор од здрав разум е да не му се продолжи договорот на Мрме и друг да не води на ЕП. Како така човекот не однесе на тоа првенство. Не може сега друг да го јаде шлагот од тортата. А и онака нема некој избор за негова замена.

Од кај ги знаеш барањата на Мрме може ќе сака 2-3 пати поголема плата со новиот договор па тоа да е причина да не му ја продолжат соработката. Инаку ако не претерува со барањата се знае дека мора и треба да му го продолжат договорот, нема смисла да ја нарушуваат тимската хемија и разбирање пред првенството

Стискам палци да ни паднат Данска, Велс, Северна Ирска...

Пренос од ждребот за квалификциите за СП ќе има на МТВ во Понеделник, ако памтам добро 18 саат е терминот

Од кај ги знаеш барањата на Мрме може ќе сака 2-3 пати поголема плата со новиот договор па тоа да е причина да не му ја продолжат соработката. Инаку ако не претерува со барањата се знае дека мора и треба да му го продолжат договорот, нема смисла да ја нарушуваат тимската хемија и разбирање пред првенството

не е и тој во ситуација да пребира со барањата. договорот му истекува, ако бара поглема плата може да остане без ЕУРО. не дека ФФМ сака стриктно него да го има за селектор ако пребира.

не е и тој во ситуација да пребира со барањата. договорот му истекува, ако бара поглема плата може да остане без ЕУРО. не дека ФФМ сака стриктно него да го има за селектор ако пребира.
jas mislam deka pogolema precka moze da bide traenjeto na noviot dogovor. sekako nagagam, ama mozam da si zamislam deka mrme se nadeva na dolgorocen zagarantiran dogovor (na primer do EP2024), a FFM/sejdini ne mi se veruva deka bi sakale da mu ponudat povise od dogovor do SP2022 odnosno do kraj na kvalifikaciite za toa SP.

inaku mrme mozda nema pregolem broj na alternativi (mada mislam deka nesto vo pravec kipar ili duri turcija moze da se sluci, a posebno vo turcija bi imal dobra plata), no znae deka javnosta sega e na negova strana + timot, pa so toa momentumot e na negova strana bidejki postoi pritisok vrz FFM da go prodolzat dogovorot. ako ne mu dadat na mrme nov dogovor i timot od mart natamu ima slabi rezultati, togas celata vina ke se prefrli na strana na sejdini.

Денеска ждрепка 18.00 квалификации за Светско :sneaky:

Може ли вака: Данска, Велс, Финска, Македонија, Андора, Сан Марино? o_O

ШЕШИР 1: Белгија, Франција, Англија, Португалија, Шпанија, Италија, Данска, Хрватска, Германија, Холандија

ШЕШИР 2: Швајцарија, Полска, Шведска, Велс, Австрија, Украина, Турција, Србија, Словачка, Романија

ШЕШИР 3: Русија, Република Ирска, Норвешка, Унгарија, Чешка, Шкотска, Исланд, Северна Ирска, Финска, Грција,

ШЕШИР4: МАКЕДОНИЈА, Босна и Херцеговина, Словенија, Црна Гора, Алабанија, Бугарија, Израел, Луксембург, Грузија, Белорусија.

ШЕШИР 5: Ерменија, Кипар, Фарски Острови, Азербејџан, Естонија, Косово, Казахстан, Литванија, Летонија, Андора

ШЕШИР 6: Молдавија, Малта, Лихтенхштајн, Гибралтар, Сан Марино

Типувам на Белгија, Турција, Исланд и Кипар. Батали ги од последен шешир, шо ќе ти се, секако бункер ќе ни играат па потешко се победуваат :D .

Последно уредено:
Од ова што гледам до сега пожелни групи би биле:

Најпожелна: Група А,

Релативно пожелни:
Група Ц, Група Ф, Група Х, Група Ј

Другово ќе биде напето
Автоматски споено мислење:

Хаха, групава А е жива комедија еј

Уф, како оди ждребов..изгледа сјебана група ќе добиеме..

plz J plz J pls J plz J...

ЈЕЕЕС! ТООО!

романија и исланд од втор и трет шешир па нема бољи од ова топ!!

Ауууууу, Германија, Романија, Исланд МАКЕДОНИЈА

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom