Чеде е Мурињо за разлика од претходните НЕтренери што седеа на клупата на Македонија.
Јонуз играше играчи по нарачка,Ташакот доаѓаше само за на утакмица и на клупа дремеше како некој дембел без да се помрдне,Сантрач не направи ништо посебно,Катанец секогаш едно изјавуваше-то је то,толико ни је била сила.
За разлика од нив Чеде покажа челични јајца и невиден авторитет,а сеуште не го загреал тренерското столче,му еба мајката на Попов зошто се курчи,се надевам дека Пандев ќе добие некоја парична казна за тоа што го стори против Хрватска,иако според тогашната игра,јас лично го оправдав неговиот потег.
Се надевам во иднина ќе внесува повеќе свежа крв во составот,т.е ќе внесува играчи од младинските селекции кои што заслужуваат да играат за сениорите,а не татини и мамини синчиња и некои по нарачка.
Само би му препорачал да го повика Мојсов,кој каков таков е триста пати подобар од Шиков,одбраната ќе биде посигурна со Мојсов.
После,заслужува повик и Илчо,кој мене лично ми се допаѓа како игра,секогаш го дава максимумот и не е статичар играч.
Со него во напад нашава селекција ќе биде многу многу поопасна за противничката одбрана отколку со Мирко,Фичо или Тричко,кој не е во форма.
Тасевски треба да добива шанса,сепак има техника и убиствени пасови во празно кои играч како Илчо во нападот многу добро знае да ги искористи (реализира).
За Ибраими и Хасани според досегашниве игри треба да имаат загарантирано место во први единаесет,а и не би било лошо да се повика и Ѓуровски.
Се на се,за моменталните услови имаме добри играчи,само фалеше она толку очекуваното-ТРЕНЕР СО ЧЕЛИЧНИ ЈАЈЦА И СВОЕ ЈАС,СО ЈАК АВТОРИТЕТ.
Ете конечно со Чеде дојде и тоа,па се надевам дека ќе тргне нанапред репрезентативниот фудбал како што тргнаа ракометот и кошарката.