Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде бе не се замарајте со комшииве и така ќе ги кикнат изгледа заради расизам, дај кажувајте пофалби за Чеде, конечно добивме авторитет.
Не само авторитет и цврста рака за разгалени лиглиња туку и добар психолог. Само да подмлади со уште некој играч и полека полека ќе гради добар тим. Се гледа дека човеков носи промени. Некој кој не е навикнат на авторитет ќе си оди сам, некој ќе дава 100%. Комплименти за Чеде.

Ајде бе не се замарајте со комшииве и така ќе ги кикнат изгледа заради расизам, дај кажувајте пофалби за Чеде, конечно добивме авторитет.
Официјалниот став на нивниот ФСС е дека немало расизам. Цел свет ги гледа видеата тие тврдат дека немало. Некои нивни фанови по форумите прашуваат зошто никој не ја казнува Македонија пошто им скандирала „цигани“ и биле избодени нивни навивачи. И повторно сите други се виновни.

Расизам немало :pos:

Официјалниот став на нивниот ФСС е дека немало расизам. Цел свет ги гледа видеата тие тврдат дека немало. Некои нивни фанови по форумите прашуваат зошто никој не ја казнува Македонија пошто им скандирала „цигани“ и биле избодени нивни навивачи. И повторно сите други се виновни.

Расизам немало :pos:
Ignorance is a bliss :pos:

Ignorance is a bliss :pos:
Жими се прочитав ваков коментар: „Што има тоа врска со расизам? Му скандиравме така затоа што личи на мајмун не затоа што е црн“ :pos:

Жими се прочитав ваков коментар: „Што има тоа врска со расизам? Му скандиравме така затоа што личи на мајмун не затоа што е црн“ :pos:
Добра тактика за одбрана им е ова бе шо :)

Gleam ,cekas i najmala prilika de se Isposeres na megjuetnicko nivo !!!
Ispaga naucno deka si isfrustriran od prethodno nekoja doziveana trauma(bilo kako Pomalo-dete bilo sega-kako pogolemo dete,,,Prodolzi furaj uste..
za Boldot: Malce off topic-Gi imas `ZRTVITE NA TRANZICIJATA` sekoj den od 7 ;)
Да не лаже случајно?Не е така?Еве на вести кажуваат инциденти шверцери нападнале Црногорци,Срби и Македонци.Како што гледам цела ваша нација има доживеано некоја траума што вака колективно се однесувате.

Чеде е Мурињо за разлика од претходните НЕтренери што седеа на клупата на Македонија.
Јонуз играше играчи по нарачка,Ташакот доаѓаше само за на утакмица и на клупа дремеше како некој дембел без да се помрдне,Сантрач не направи ништо посебно,Катанец секогаш едно изјавуваше-то је то,толико ни је била сила.

За разлика од нив Чеде покажа челични јајца и невиден авторитет,а сеуште не го загреал тренерското столче,му еба мајката на Попов зошто се курчи,се надевам дека Пандев ќе добие некоја парична казна за тоа што го стори против Хрватска,иако според тогашната игра,јас лично го оправдав неговиот потег.
Се надевам во иднина ќе внесува повеќе свежа крв во составот,т.е ќе внесува играчи од младинските селекции кои што заслужуваат да играат за сениорите,а не татини и мамини синчиња и некои по нарачка.

Само би му препорачал да го повика Мојсов,кој каков таков е триста пати подобар од Шиков,одбраната ќе биде посигурна со Мојсов.
После,заслужува повик и Илчо,кој мене лично ми се допаѓа како игра,секогаш го дава максимумот и не е статичар играч.
Со него во напад нашава селекција ќе биде многу многу поопасна за противничката одбрана отколку со Мирко,Фичо или Тричко,кој не е во форма.
Тасевски треба да добива шанса,сепак има техника и убиствени пасови во празно кои играч како Илчо во нападот многу добро знае да ги искористи (реализира).
За Ибраими и Хасани според досегашниве игри треба да имаат загарантирано место во први единаесет,а и не би било лошо да се повика и Ѓуровски.

Се на се,за моменталните услови имаме добри играчи,само фалеше она толку очекуваното-ТРЕНЕР СО ЧЕЛИЧНИ ЈАЈЦА И СВОЕ ЈАС,СО ЈАК АВТОРИТЕТ.
Ете конечно со Чеде дојде и тоа,па се надевам дека ќе тргне нанапред репрезентативниот фудбал како што тргнаа ракометот и кошарката.

Да ги моча цел Филип втори Комити со нивните мизерни скандирања "цела јужна педери" и за Албанците. Нека си пеат на Вардар, за во репрезентација нема место.

Прво кажи од каде знаеш дека тие скандирања доаѓале од Комити. Како прво на запад имаше повеќе навивачки групи, како второ кажи дали некаде виде транспарент на кој пишува Комити?!

Како трето, еве ти информација од прва рака, на овој меч Комити не присуствуваа организирано. Требаше, но поради некои внатрешни дискусии луѓето (членови на Комити) кои присуствуваа вчера беа индивидуално, значи не во група.
Затоа пред да тврдиш нешто провери ја информацијата.

И како четврто, за крај барам да се извиниш тука пред сите за оваа реченица упатена кон најпатриотското и нај Македонското здружение во Македонија - „КОМИТИ ЗАПАД“ некогаш предводено и од „Јохан Тарчуловски“.

Pa ne e prv pat komiti da peaat antialbanski pesni oni sekogas toa go pravele i koga igrale Makedonija-Nigerija Prijatelska oni peele anti albanski pesni so takvi skandiranja na reprezentacija nema da pokazete nisto kako patriotsko ima na drugi mesta kade da se pokaze Patriotizmot :)

Чеде треба да го повика и Баже Илијоски, инаку е супер тренер.

Единствените можеби комшии кои можеа достоинствено со нас заедно да проследат добар натпревар. И што се случи - ИЗВАДИЈА ГРЧКО ЗНАМЕ! Зашто? И по нивните форуми само се пишува дека е исвиркана нивната химна и како они ќе врателе во Србија. Лично бев на стадион на 3-4 колони од србендите - се што добија - ЗАСЛУЖИЈА! Никогаш они нас не ни помогнале - со ништо! Него да не мешаме политика и спорт.
Утакмица ко утакмица, беда бедосана, невидена. Ако мислите дека победивме против Србија со знаење и дека против Хрватска дадовме гол заслужено, тогаш очигледно не сте ги гледале. Првенствено одбраната ни е очај, ни се шетаат као низ ГТЦ, кој кај сака. Среќа србендиве беа тешки пацери па не искористија, а и хрвативе богами слабо се покажаа (11ти се на УЕФА). Средниот ред е тотално неинвентивен али морам да признаам знае да враќа топки од противничка половина до голман по екпресна постапка - бољи се и од Федекс. Нападот ... хммм ... кој напад .. дремат ко магариња напред, а кога и ќе има изглед за напад не знаат да го искористат. А да не зборам за најтешката работа во фудбалот: „Дупли пас“. Па добро луѓе што е тоа? Најверојатно некоја тешка измишљотина која ја можат само Германците, Бразилците и евентуално Итаљаните. Дајте ви се молам, две - три подавања толку. Па вчера ниту еден наш аут изведен не задржавме топка, сите ни ги земаа.
Џабе ми величате овде Чедо медо и остала багра, луѓе никој не може да ми долови дека 2/3 од тимот игра у странство и дека тамо толерираат вакви кретенизми.
Понатаму, дефинитивно играта на репрезантацијата е поинвентивна кога Пандев не игра. Се отворија вчера, полека, срамежливо, но се отворија. Кога игра Пандев, сите се задолжени него топка да му дадат. Па добро бе ало, што е Пандев, All Mighty Pandev?
Како и да е, колку и да сме пацери, сепак:

ТЕПАВМЕ ВЧЕРА 1:0 против србендиве алооооо. Конечно доживеав победа после токлу години на стадионов. Беше лудо. Не ми се одеше дома.
Само така МАкедонијо, има надеж и за нас!!!

Само би му препорачал да го повика Мојсов,кој каков таков е триста пати подобар од Шиков,одбраната ќе биде посигурна со Мојсов.
Несомнено дека е подобар, ама Мојсов моментално тренира со младинци на Војводина и веќе пола година нема официјален настап. Додека негова состојба остане непроменета, неблагодарно е да биде повикуван за репрезентацијата. Мора еднаш веќе да се стави ред!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom