Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Pa ne e prv pat komiti da peaat antialbanski pesni oni sekogas toa go pravele i koga igrale Makedonija-Nigerija Prijatelska oni peele anti albanski pesni so takvi skandiranja na reprezentacija nema da pokazete nisto kako patriotsko ima na drugi mesta kade da se pokaze Patriotizmot :)
Јас да сум ко албанците тоест ко вас,за инат нема да им враќам,ама ич нема да ги есапам за живи,зошто не ги оставите тие да се покажат како малоумни и невоспитани ? Зошто мора да враќате ? Тури им пепел навивај си за твојот тим,нив сами ќе им текне дека испаѓаат глупи и дека има најмалку 3 соседи против кои итоа како може да се пеат такви навредливи песни,а не за наши сограѓани.

Мора да се престане со тоа веќе,вие албанците мора да земате пример од еве да речеме Ибраими што покажува на амблемот кога дава гол и игра со срце за својата земја,а ние македонцити мора да сфатиме дека сите што сме родени и живееме и умираме во оваа земја сме исти и еднакви.

Јас да сум ко албанците тоест ко вас,за инат нема да им враќам,ама ич нема да ги есапам за живи,зошто не ги оставите тие да се покажат како малоумни и невоспитани ? Зошто мора да враќате ? Тури им пепел навивај си за твојот тим,нив сами ќе им текне дека испаѓаат глупи и дека има најмалку 3 соседи против кои итоа како може да се пеат такви навредливи песни,а не за наши сограѓани.

Мора да се престане со тоа веќе,вие албанците мора да земате пример од еве да речеме Ибраими што покажува на амблемот кога дава гол и игра со срце за својата земја,а ние македонцити мора да сфатиме дека сите што сме родени и живееме и умираме во оваа земја сме исти и еднакви.
Ова треба да ни е репер на сите.Почитувај го оној кој тебе те почитува.
И прај се на Тошо, кон оној кој те навредува.

Абе дека бевме мизерни бевме ама па од друга страна скоро сите во оваа група се мизерни. Има еден куп мизерни репрезентации во Европа или барем репрезентации кои играат мизерно. Така да победа си е победа. Ако можи вака мизерно да ги делкаме сите тогаш да ги делкаме. Србите се очај, Шкотска се бетер и од нас, Велс и тие се oчајни мада имаат брзи крила што нас не ни одговара, хрватите играа мизерно со нас ама јбг искусни се и ќе се борат до крај за првото место. Едино Белгија можи да игра добар фудбал во групава ама па и тие немаат асален селектор. Како сакате вртете можиме до крај да си се бориме за 3то место а со тоа и одење некој барабан понапред во пресрет на идните квалификации

Мене ми сметаат сите кои не ме сакаат и ме потценуваат (воедно го потценуваат и мојот народ).
Албанците не ги сакам, а тоа што Ибраими даде гол нема ништо да ми промени.
Србите не ги мрзим, далеку од тоа. Кажав дека и ја си имам некои корени од Србија. Ама не ни ги сакам нешто посебно, зошто се нај-самобендисаниот народ од сите. Они се над сите, сите други се за нив сељаци, само они се луѓе. Кај и да влезеш, на кој било српски форум, има и такви кои ја поддржуваат Македонија, но претежно (70%) се оние кои во секој пост кога се работи за Македонија, пробуваат да не омаловажат и да кажат дека се нешто појќе од нас.

Со еден збор, кој ме почитува мене - и јас го почитувам него. Кој ме плука, враќам дупло.
Очигледно тебе ти е напунета глава со погрешни информации во врска со Србите, како и да е еве јас немразам Македонци и можам уште многу Срби да ти најдам што немразат македонци, али очигледно ти си имаш во глава нешто дека Србите те потценуваат!

Pa ne e prv pat komiti da peaat antialbanski pesni oni sekogas toa go pravele i koga igrale Makedonija-Nigerija Prijatelska oni peele anti albanski pesni so takvi skandiranja na reprezentacija nema da pokazete nisto kako patriotsko ima na drugi mesta kade da se pokaze Patriotizmot :)

А ова што е

http://www.puls24.mk/index.php/mace...rna-hronika/4189-sverceri-napagjale-makedonci

?!

Нападнавте со камења и шишиња обични фанови кој беа дел од јужна . Повторувам обични Македонци !
Зошто? Ете нели играат Албанци за репрезентацијата, ете Ибраими даде гол, ете нели „задоволни“ сте и вие навидум.
Нападнавте луѓе кои биле дел од утакмицата и навивале за репрезентацијата на која играа и луѓе од вашата националност. Што ви сметаше овој пат? Зошто се претепани двајцата дечки од Велес без причина? Зошто е нападнат дечкото на камени мост кој само поминувал од таму?

Браво Shvercerat ;)

Мене ми сметаат сите кои не ме сакаат и ме потценуваат (воедно го потценуваат и мојот народ).
Албанците не ги сакам, а тоа што Ибраими даде гол нема ништо да ми промени.
Србите не ги мрзим, далеку од тоа. Кажав дека и ја си имам некои корени од Србија. Ама не ни ги сакам нешто посебно, зошто се нај-самобендисаниот народ од сите. Они се над сите, сите други се за нив сељаци, само они се луѓе. Кај и да влезеш, на кој било српски форум, има и такви кои ја поддржуваат Македонија, но претежно (70%) се оние кои во секој пост кога се работи за Македонија, пробуваат да не омаловажат и да кажат дека се нешто појќе од нас.
Жива вистина е ова,затоа веќе и Македонците не еат 2% ги научија што гомно се.
Нека си се spoon-ираат сега со јужните и онака си се топли браќа зошто и онака сите други ги мразат......и нека си живеат во фантазија дека сите се срби,цел свет е србија итн итн итн........:tapp: :pos:

Очигледно тебе ти е напунета глава со погрешни информации во врска со Србите, како и да е еве јас немразам Македонци и можам уште многу Срби да ти најдам што немразат македонци, али очигледно ти си имаш во глава нешто дека Србите те потценуваат!

Како идат новиве генерации искрено може да кажам дека не ги мразам но не ги ни сакам. Ко да не постојат. Говно нација се створи изминативе 20 години.

Ај да кажам и јас 2-3 збора за натпреварот со Србија

Прво, браво за Ибраими и Георгиевски, веќе неколку натпревари се одлични. Добар натпревар имаа и Новевски и Тасевски.

Дарко е играчот што ни фалеше, односно некој што ќе даде пас до напаѓачите а они само ќе треба да реализираат. Пандев е таков играч, али он со 3 играчи околу него, тешко успева да даде таква топка. Вчера Тасевски две одлични топки до Ивановски и Хасани, но толку им е знаење, иако кај првиот топката беше малку повисока.

Србија се мизерни, немаат игра најпрво, немаат ни добар напаѓач, ни средина, ги имаат само Бане и Коларов „експертот“ за слободни како што го тупеше коментаторот на МТВ, па и го споредуваше со Михајловиќ :pos:

Хасани играше само првите 10 минути и пеналот, толку од него со топка, воопшто и не ми се допаѓа како играч, може е паднат во форма, али ептен „селски“ ми игра.

Тури му курот на впечатокот што си го створил за една нација преку виртуелен свет и преку случки на стадиони.За жал,многу луѓе баш тоа го прават.
Па да земе некој Србин да го чита форумов ќе створи мислење дека Македонците ги мразат Србите,најгласни се тие што шират омраза - изгледа мислат дека така се поголеми фраери (виртуелни),па кога тоа ќе земе замав почнува натпревар во плукање.
За среќа реалноста не е таква,ако си Србин би требало да го знаеш тоа.Е сега,има обиди таа виртуелна омраза да се префрли и во реалноста,релативно неуспешни се тие обиди ама факт е дека постојат.

Сите инциденти се случиле околу Старата скопска чаршија, а повредени се двајца црногорски државјани, петмина српски навивачи, тројца Македонци и четворица полицајци.

Dzabe i znameto i provokaciite so Srbite, site problemi niz grad pak ,,brakjata,, gi napravija. Do koga ova ke bide, koi se tie vaka da se odnesuvaat, pa koj pomine posle Mavrovka da go napagjaat. Aj Srbite pominale go jadele ok. Aj neka mi kaze nekoj od Albancive na forumov koja e celta so tepaat decki valjda studenti od Veles ili Kavadarci sto si odele na utakmica??? A posle vie idete i vikate na stadion se peelo protiv vas, a nadvor drugarite ni gi tepaat.:tapp:

Утакмица ко утакмица, беда бедосана, невидена. Ако мислите дека победивме против Србија со знаење и дека против Хрватска дадовме гол заслужено, тогаш очигледно не сте ги гледале. Првенствено одбраната ни е очај, ни се шетаат као низ ГТЦ, кој кај сака. Среќа србендиве беа тешки пацери па не искористија, а и хрвативе богами слабо се покажаа (11ти се на УЕФА). Средниот ред е тотално неинвентивен али морам да признаам знае да враќа топки од противничка половина до голман по екпресна постапка - бољи се и од Федекс. Нападот ... хммм ... кој напад .. дремат ко магариња напред, а кога и ќе има изглед за напад не знаат да го искористат. А да не зборам за најтешката работа во фудбалот: „Дупли пас“. Па добро луѓе што е тоа? Најверојатно некоја тешка измишљотина која ја можат само Германците, Бразилците и евентуално Итаљаните. Дајте ви се молам, две - три подавања толку. Па вчера ниту еден наш аут изведен не задржавме топка, сите ни ги земаа.
Џабе ми величате овде Чедо медо и остала багра, луѓе никој не може да ми долови дека 2/3 од тимот игра у странство и дека тамо толерираат вакви кретенизми.
!!!

Maкедонија мора да игра така, кога пробавме да се надигруваме тактички со Хрватска, ни покажаа кој е кој.
За да имаш дупли пас, мора да имаш барем 2-ца јако технички потковани фудбалери од средината на теренот.
Ние имаме половина во Дарко Тасевски, кој кога игра, кога не игра.
Од сите натпревари досега, само од него видов топка во длабочина.
Додуша не дадоа голови Храватите од квалитетно изработените акции, туку од наши пацерски грешки, кои селекторот ги увиде, можеше и порано, на самиот натпревар со Хрватска да ги корегира, но против Србија изразито беше дека тие грешки се средени.

Македонија СЕКОГАШ со посилни репрезентации играла со овој рецепт.
Тешко, мачно, но со резултат.

Во овој меч со Србија имавме поагресивни бекови, тоа левиот бек нон стоп играше пресинг и секоја чест.
Немаше пливање по нафрлања од корнер на втора статива, како со Хрватска...

Единствена грешка на селекторот е што откако оставаме со играч повеќе, требаше поагресивно да се тргне кон втор гол, а не да висиме резултатски.

Не летаме во облаци, но видливо е дека има напредок, не толку многу како што еуфоријата покажува, но има.
Почни од новиов претседател, па селекторот, и играчите.

Што има да се каже на ова бе,куче си е куче,никад не моеш да им угодиш.Све што сакаа добија у оваа држава и пак збеснуваат,се знае што е лекот за нив,само за жал нема кој да го спроведе тоа.

Тринаесет лица се повредени, меѓу кои четворица полицајци, во седум инциденти што вчера се случија во центарот на Скопје, а поврзани со фудбалскиот наптревар Македонија – Србија што се играше синоќа на Арената “Филип Втори“, информираше денеска Министерството за внатрешни работи.
Меѓу повредените се двајца Црногорци и петмина Срби, и двајца македонски граѓани. Четворицата полицајци се повредени во последниот инциденти регистриран околу 23 часот кај стоковната куќа Мост кога поголема група нападнала навивачи на македонската репрезентација кои оделе кон своите возила и автобуси паркирани кај Скопски саем.

За учество во инцидентите се приведени две лица. Во првиот случај се работи за дваесет и четиригодишно момче од Црна Гора кое за време на натпреварот на трибините на стадионот истакнало знаме на Република Грција. Вториот е деветнаесетгодишен член на навивачката група “Шверцери“ приведени при нападот кај стоковната Мост.

Првиот инцидент се случи околу 12,30 часот кога кај Мавровка беа повредени две момчиња од Црна Гора, неколку часа подоцна тројца Срби беа повредени. Еден од нив беше и прободен со нож и задржан на лекување во Градската болница.

Две момчињата од Велес биле престретнати и нападнати од група од осум лица на возраст од 20 до 30 години додека се движеле по булеварот Крсте Петков Мисирков од Мавровка кон 26-ти јули. Момчињата минале со телесни повреди.

Околу 18 часот на влезот од Скопската турска чаршија се случил уште еден сериозен инцидент кога биле нападнати двајца триесет и двегодишни српски државјани од Лесковец. Според полицијата тие сакале да се прошетаат низ чаршијата и додека ги паркирале своите автомобили биле нападнати од група од 15 лица. При нападот оштетени се и двата автомобили.

Навивач на македонската репрезентација пак, околу 20 часот бил пресретнат на Камениот мост и од група лица му било побарано да го симне од вратот шалот со боите на Македонија. Кога тој одбил еден од групата побарал нож за да го нападне. За среќата, по првиот удар од еден од насилниците момчето успеало да побегне и да побара помош од полицијата.

Најсериозниот инцидент се случил околу 23,30 часот кога група од околу 100 лица, најверојатно припадници на навивачката група Шверцери, нападнале група навивачи кои се упатиле кон своите возила паркирани кај Скопскиот саем.

Насилниците нападнале фрлајќи со камења и шишиња во близина на стоковната “Мост“. Но, за среќа полицијата навремено реагирала спречила да дојде до поголем инциденти со многу повеќе повредени. Во овој случај, повредени се четворица полицајци на кои им е укажана лекарска помош. Оштетени се две полициски возила, а хулиганите искршиле и излози од дуќани и кафулиња во околината на стоковната. Еден од учесниците, деветнаесет годишно момче од Скопје, е приведен во полициската станица во Кисела Вода.

И покрај, бројните инциденти и не така малата бројка на повредени, во МВР сметаат дека полицијата добро си ја завршила својата работа.:tapp:

Кај е оној шо сакаше да им се придружи на браќава заедно да тепале Срби по Скопје??:facepalm:
Ебати мороните,да им нацрташ нема да разберат.Ној синдром -ништо не гледам,ништо не слушам.

Важно некој Србин извадил Грчко знаме, Босанците пееле Македонија а тоа што во сопствената држава те тепаат оти носиш обележја од сопствената репрезентација не е важно.

Жива вистина е ова,затоа веќе и Македонците не еат 2% ги научија што гомно се.
Нека си се spoon-ираат сега со јужните и онака си се топли браќа зошто и онака сите други ги мразат......и нека си живеат во фантазија дека сите се срби,цел свет е србија итн итн итн........:tapp: :pos:

Ti olesna li malku, zlobata ja namali li malku so ovoj post, ti olesna li na dusickata tvoja malograganska, ako vazno e ti da se nasmees a dali razmisluvas barem malce u tvojot zivot toa ne e bitno. Pa neli nasata istorija uci deka nie sme tie koi go porobile svetot?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom