Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Така де, специјалциве грицкаат семки околу стадионот...
На овие 100 Албанци, пушти им 500 специјалци, и тепање до тој степен што ке нема мрдање.

И не само на Албанци, на секој кој напаѓа невини граѓани.
Диво племе.

Така де, специјалциве грицкаат семки околу стадионот...
На овие 100 Албанци, пушти им 500 специјалци, и тепање до тој степен што ке нема мрдање.

И не само на Албанци, на секој кој напаѓа невини граѓани.
Диво племе.
Какви 500 специјалци бе:eek:,толку полиција се справува со цел стадион,а не со група лигуши,кој што немаат друга работа па ќе се тепаат по улица.

Досадни сте жими се.
Дај нека ја стаи некој темава под клуч дур се оладат сите.

Не е исто кога јадеш ќотек од еден, и кога јадеш ќотек од 5-мина. Мислам дека ме сфати зошто 500...

Абе деца бееее, уште многу треба да учите и уште многу случки да искусите за да сватите дека друг ни диригира како да свириме :)
Не смее да се апсат, мислите не ги знаат кои се? :)
Ниту пак смее да се направи акција против нив, једино кога ќе почнат они со фрлање на камења и слично тогаш може да реагира полицијата.
Ако реагира претходно тогаш сите медиуми ќе излезат и ќе кажат како Македонската полиција тепа невини Албански деца, како они само случајно се затекнале таму и немале намера за напад и цела Европа на нозе ќе ја кренат со тие написи.
Во 22 и 30 бев кај билетарата и јасно можев да слушнам како на полициското радио стигаат јавувања дека кај стоковната Мост е забележано групирање на поголема група на млади лица. Значи знаеа уште пред да почнат да напаѓаат. Првиот напад бил накај 23 и 15, што значи имале 45 минути да ги расчистат а верувајте 10 специјалци ќе ги исчистат за 2 минути, пошто ЕБР во државава се гуру никој нема муда да им се спротистави.

Затоа највеќе што можеме да направиме е да превенираме за друг пат да не се случуваат вакви работи, пошто медиумите ВАКВИТЕ ВЕСТИ ГИ КРИЈАТ за да не се прави паника и да се створа омраза кон Албанците.

Прво што треба да го направи нашата полиција е да ги затвори Албанските портали во државава или па да контролира какви се лаги се пишуваат во нив. Пример за претепаните Срби пишуваше дека дошле и сред Чаршија пееле Косово е Србија и пееле Анти Албански песни што е најголема лага освен ако не биле потомци на Чак Норис ;)

А ова што е

http://www.puls24.mk/index.php/mace...rna-hronika/4189-sverceri-napagjale-makedonci

?!

Нападнавте со камења и шишиња обични фанови кој беа дел од јужна . Повторувам обични Македонци !
Зошто? Ете нели играат Албанци за репрезентацијата, ете Ибраими даде гол, ете нели „задоволни“ сте и вие навидум.
Нападнавте луѓе кои биле дел од утакмицата и навивале за репрезентацијата на која играа и луѓе од вашата националност. Што ви сметаше овој пат? Зошто се претепани двајцата дечки од Велес без причина? Зошто е нападнат дечкото на камени мост кој само поминувал од таму?

Браво Shvercerat ;)

Slusaj vamu tie Srbi sto gi branite vie sami si go barale a LATAS PEDEROT od inaet sto ve Izmocaa Srbite srede skopje so GRCKO ZNAME nemase sto da napravi i ajde Shvercerat sega se krivi za sve nemojte mnogu da im veruvate na ovie pederski mediumi zosto znaeme vasiot sakan urednik Latas Pederot sto ostana kako posran koga vi go izvadija znameto GRCKO i nikoj ne zbori za toa nego ajde sega da go trgneme vnimanieto i SHVERCERAT se krivi za sve :) i za kraj eve eden pozdrav za Liderot na Pederite http://www.youtube.com/watch?v=cqAODHYl1SI
--- надополнето: 17 октомври 2012 во 23:40 ---
Јас да сум ко албанците тоест ко вас,за инат нема да им враќам,ама ич нема да ги есапам за живи,зошто не ги оставите тие да се покажат како малоумни и невоспитани ? Зошто мора да враќате ? Тури им пепел навивај си за твојот тим,нив сами ќе им текне дека испаѓаат глупи и дека има најмалку 3 соседи против кои итоа како може да се пеат такви навредливи песни,а не за наши сограѓани.

Мора да се престане со тоа веќе,вие албанците мора да земате пример од еве да речеме Ибраими што покажува на амблемот кога дава гол и игра со срце за својата земја,а ние македонцити мора да сфатиме дека сите што сме родени и живееме и умираме во оваа земја сме исти и еднакви.

Bravo be decko ama kamo da imase uste 10 % sto vaka razmisluvaat zosto Agim Ibraimi igra za Makedonija a tie navivaci sto ja bodrat makedonija peaat kletite Albanci mrtov Albanec i slicno a vcera ednostavno so znameto na Grcija bukavlno ve izmocaa srede Skopje i nikoj za toa ne kritikuva kako nisto da ne se desilo nego se zamarate zosto jadele kotek srbite niz skopje pa neli imase najavi deka ke tepaat Albanci i mediumite si go napravija svoeto i na kraj ispadna kako sto sakaa mediumite a toj Latas pederot kade e sega da kaze dva tri zbora za ZNAMETO nego kako posran Shvercerat mu se krivi sega.

Slusaj vamu tie Srbi sto gi branite vie sami si go barale a LATAS PEDEROT od inaet sto ve Izmocaa Srbite srede skopje so GRCKO ZNAME nemase sto da napravi i ajde Shvercerat sega se krivi za sve nemojte mnogu da im veruvate na ovie pederski mediumi zosto znaeme vasiot sakan urednik Latas Pederot sto ostana kako posran koga vi go izvadija znameto GRCKO i nikoj ne zbori za toa nego ajde sega da go trgneme vnimanieto i SHVERCERAT se krivi za sve :) i za kraj eve eden pozdrav za Liderot na Pederite http://www.youtube.com/watch?v=cqAODHYl1SI
--- надополнето: 17 октомври 2012 во 23:40 ---

Bravo be decko ama kamo da imase uste 10 % sto vaka razmisluvaat zosto Agim Ibraimi igra za Makedonija a tie navivaci sto ja bodrat makedonija peaat kletite Albanci mrtov Albanec i slicno a vcera ednostavno so znameto na Grcija bukavlno ve izmocaa srede Skopje i nikoj za toa ne kritikuva kako nisto da ne se desilo nego se zamarate zosto jadele kotek srbite niz skopje pa neli imase najavi deka ke tepaat Albanci i mediumite si go napravija svoeto i na kraj ispadna kako sto sakaa mediumite a toj Latas pederot kade e sega da kaze dva tri zbora za ZNAMETO nego kako posran Shvercerat mu se krivi sega.
Е не бе на вас треба да ви верувамо:eek:,ме боли мене таквото што сте се тепале со србите ако сакате убијте се,него,кажи ми ти мене зошто се тепани деца кој си биле на утамица и си иделе дома,тоа мене ме интересира.

Е не бе на вас треба да ви верувамо:eek:,ме боли мене таквото што сте се тепале со србите ако сакате убијте се,него,кажи ми ти мене зошто се тепани деца кој си биле на утамица и си иделе дома,тоа мене ме интересира.

Nikoj ne tepal Makedonci toa e cista Izmislica na Latas Pederot sto go izmocaa negovite Braka Srbi :) neka kazat so ime i prezime koj e tepan a ne samo volku luge istepani tolku pretepani bez veze muabeti druze ako nekoj makedonc e istepan togas treba da se prevzemat merki ama ne mi se veruva deka nekoj makedonec e tepan nego celata rabota e kako da go trnat vnimanieto na Znameto sto go izvadija srbite i ajde sega demek i makedonci bile tepani neli slusase na vesto za tie dvajcata demek bile studenti dosle na setanje vo skopje i demek bile pretepani a na tribina transparent PODGORICA :) taka da nauceni se lugeto vese so Sitel Televizija i znaaat koj e urednik tamu taka da ic kur ne me boli za nisto sto sakaat neka praat samo ne e dobro da se izvrtuvaat rabotite od inaet na srbite ajde sega Albancite se krivi

Nikoj ne tepal Makedonci toa e cista Izmislica na Latas Pederot sto go izmocaa negovite Braka Srbi :) neka kazat so ime i prezime koj e tepan a ne samo volku luge istepani tolku pretepani bez veze muabeti druze ako nekoj makedonc e istepan togas treba da se prevzemat merki ama ne mi se veruva deka nekoj makedonec e tepan nego celata rabota e kako da go trnat vnimanieto na Znameto sto go izvadija srbite i ajde sega demek i makedonci bile tepani neli slusase na vesto za tie dvajcata demek bile studenti dosle na setanje vo skopje i demek bile pretepani a na tribina transparent PODGORICA :) taka da nauceni se lugeto vese so Sitel Televizija i znaaat koj e urednik tamu taka da ic kur ne me boli za nisto sto sakaat neka praat samo ne e dobro da se izvrtuvaat rabotite od inaet na srbite ajde sega Albancite se krivi

Прекини да се бламираш.
Сведоци сме на два наврата како навивачи кои се враќале од стадион биле истепани. Ако некој измислува тоа си ти.

Јас кога поминував покрај скендербег на семафорот тогаш стаија џандар и кога ја стопираше колоната што одеше накај автокоманда сите излегоа од коли и ја пееа излези момче :) Не ми е јасно зошто тогаш не нападнаа ? или многу бевме

Пууу бе, еве на 1:36 многу добро се гледа “како само тој со знамето бил крив, а другите му рекле одма да го тргне“, како што пробуваа србчињава од Македонија да прикажат овде. Ах бее...

Пууу бе, еве на 1:36 многу добро се гледа “како само тој со знамето бил крив, а другите му рекле одма да го тргне“, како што пробуваа србчињава од Македонија да прикажат овде. Ах бее...
Многи од вас не знају какво је реално стање и вероватно нису никад ни били доле. Колико год атмосфера на стадиону била као напета то је свирање курцу, пре и после утакмице нема тензија, полиција наш кортео није морала ни да прати. Значи нико никог не цима сем неких наших усијаних глава који су певали неку песму кроз коју су прозивали домаћине да су некад били Срби. Свако гледа своја посла а и шта има да се цимаш кад су код њих махом сви обични симпатизери били. Нашој химни се звиждало јер је пре тога ако нисам нешто помешао био тај сукоб због Грчке заставе. Ни мени није јасно што је та застава толики проблем и то је све нека као лажна мржња које се форсира од стране Македонаца јер Грке мислим да заболе за њих. Цела нација мање више летује на Грчко приморје а овамо као смртни непријатељи. Реално глупости. Исто тако метак између њих није испаљен а да су се међусобно кроз историју клали и сатирали па да човек каже јесте ево мрзе се нема шта историја то доказује... Ал ово што они раде је глупост. Углавном боли ме к...ц за тај њихов сукоб, мене је изненадила реакција полиције због обичне заставе али шта је ту је испендречили нас органи реда ту и тамо и после су се повукли. Мислим да нам на крају спорну заставу нису ни узели. После иду химне и цео стадион звижди, друго нисам ни очекивао. Иде њихова химна и већина наших ретарда са трибине креће да тапше (и мени се омакло
icon_mrgreen.gif
). До нашег сектора било је и неких домаћих индијанаца па смо се као са њима нон стоп напушавали, а како и не би кад су нам пола трибине чинили СЕЉАЧИНЕ И ИДИОТИ углавном са југа Србије. Толики проценат морона нисам скоро видео. Било је ту и нормалних ликова али шта рећи кад се мислим на полувремену певало "Не може нам нико ништа јачи смо од судбине...". И кад са разгласа пусте неку песму од Тоше Проеског а ови наши крену да аплаудирају и да арлаучу Тоше,Тоше,Тоше, и то не појединци него грми цео сектор...Кретен поред мене пева ... а у барци краља Петра гарда... и још пар таквих испада... Вашар, и штета што није дошло до међусобне туче код нас па ту не би погрешио кога год да урадиш колико је било пацијената...
Брате ко ти забада нож у леђа није ми јасно? Истакли смо грчку заставу намерно да их зајебавамо, још им маса показује к...ц и шта очекујеш да те неко грли и љуби. Не улазим у то дал је толика њихова мржња према Грцима оправдана али намерно их зајебавамо и онда овде кукамо ко пичкетине јао звиждали нам, јао викали нам цигани... Па ако си шмекер и подјебаваш онда треба прихватити прозивке и друге стране. Сукоба је било само са шиптарима и нико није има проблема са Македонција. Свако ко је био то ће потврдити. Исто тако ја за својих преко 30 година у Македонији нисам никад имао лоше искуство а био сам безброј пута. И онда читам као то су олош, треба их ј*****, газити, малтретирати а никад ништа лоше од њих нисам доживео. Ок неко мисли да смо би богом дани да треба сви да нам се сагињу и клече пред нама, да нас посматрају као божанства и све увреде трпе и са смешком прихватају. Па не иде баш тако. И Македонци какви год да су увек ће ми бити већа браћа и пријатељи него неки Грк са којим не могу ни да се споразумем и немам ништа заједничко (пре свега мислим на ове тамнопуте са југа Грчке и из Атине који су нам звиждали на баскету сећамо се сви али њима то опраштамо а тад није било никаквих провокација са наше стране зар не?).
Штета што је доста људи враћено и што савез има такав став да им не требјау навијачи јер би нас доле било сигурно дупло више, али ето им сад курчина од светског па они и даље нека воде борбу да онемогуће људе да прате репрезентацију...

Нешто малку пореално и од нивна страна за разлика од напалените коментари на нивнион навивачки форум:)

Прв пат со ќеф да гледам како ЕБР тепа некој.

Нешто малку пореално и од нивна страна за разлика од напалените коментари на нивнион навивачки форум:)

Евем за ова истово што зборев сабајле, истото и они си го знаат. Само некој овде пробуеше да ме убеди дека не е така.

"Ок неко мисли да смо би богом дани да треба сви да нам се сагињу и клече пред нама, да нас посматрају као божанства и све увреде трпе и са смешком прихватају. Па не иде баш тако. И Македонци какви год да су увек ће ми бити већа браћа и пријатељи него неки Грк са којим не могу ни да се споразумем и немам ништа заједничко (пре свега мислим на ове тамнопуте са југа Грчке и из Атине који су нам звиждали на баскету сећамо се сви али њима то опраштамо а тад није било никаквих провокација са наше стране зар не?)."

Несомнено дека е подобар, ама Мојсов моментално тренира со младинци на Војводина и веќе пола година нема официјален настап. Додека негова состојба остане непроменета, неблагодарно е да биде повикуван за репрезентацијата. Мора еднаш веќе да се стави ред!

Да знам дека со младинците тренира,ама помалку битно е,сепак за разлика од Шиков е измислен за на таа позиција,сите знаеме дека каде и да играл,играл на ниво,а тоа што во Војводина не му се поклопија некои “коцки“ е сосема друга работа.
--- надополнето: 18 октомври 2012 во 01:30 ---
Евем за ова истово што зборев сабајле, истото и они си го знаат. Само некој овде пробуеше да ме убеди дека не е така.

"Ок неко мисли да смо би богом дани да треба сви да нам се сагињу и клече пред нама, да нас посматрају као божанства и све увреде трпе и са смешком прихватају. Па не иде баш тако. И Македонци какви год да су увек ће ми бити већа браћа и пријатељи него неки Грк са којим не могу ни да се споразумем и немам ништа заједничко (пре свега мислим на ове тамнопуте са југа Грчке и из Атине који су нам звиждали на баскету сећамо се сви али њима то опраштамо а тад није било никаквих провокација са наше стране зар не?)."

Сеа овој што го пишал тоа,или ќе го напраат будала или ментален,true story :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom