Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
А вака да испадне...ја тепаме Србија, еве и со лоша игра нека е, со пенал, со офсјад, 100-та мин ако сака...Хрватска и Белгија победуваат и ние оп трети исто бодови со Србија...ќе бидете задоволни? :)

А вака да испадне...ја тепаме Србија, еве и со лоша игра нека е, со пенал, со офсјад, 100-та мин ако сака...Хрватска и Белгија победуваат и ние оп трети исто бодови со Србија...ќе бидете задоволни? :)
Пак ништо не ни носи, пак ќе имаме цели 6 бода помалце од Хрватска и Белгија, али да, сепак ќе тргнеме барем во права насока така да во секој случај се надеваме на таков исход, али тешко некако со Тасевски како главен плејмејкер наместо Пандев... :facepalm:

кога трубев јас дека Ивановски е каде каде пред Ристиќ луд ме правеа некои од тука :) да, дечкото промаши неколку шанси ама знае да влезе во шанса за разлика од дрвото Ристиќ... како бре човече имаш 2 и кусур метра шо се вика еден ебан воздушен дуел да не добиеш ?? како е можно ?? Чеде требаше да ги менува уште на полувреме Ристиќ и Тричковски со Мирко и Хасани... изгубени во свемирот.. Тричковски нема изиграно 3 ебани минути за Бриж и ми игра прва постава тука.. а па за звездата од ВБА да не праиме муабет.. иако на времето изгледаше најприземен и најмирен од сите сеа е најголемо лигле.. ја посра при првиот гол и уште му вика на Тричковски кај си ти да го покриеш ? ?? ејјјјј топката те прелета имбецилу... па гласот заради вас го изгубив МОРОНИ едни... секоја чест за Георгиевски, детево ќе стане страшен бек , за Ибраими, за Пандев, за Новески... со Србија најмногу ми е мило шо нема Шиков шпагетата да го глеам.. за голманот не вреди да се коментира...

Да ќе биде тешко ама не и не возможно,ете ќе го нема пандев па ете им можност да покажат што знаат.Не дека до сеа не можеле,ама самиот факт дека пандев не у игра,ќе допринесе да играат подобро барем таќе се надевам,едноставно ќе не мора секоја топка да иде кон пандев.Е сеа друга работа е што ако јаневски форсира игра со кратки пасови,со многу трчање,отварање на простор,стварно не знам како ристич се укопува у таа игра:confused:.Мора да игра ивановски колку и да промашуа,пак е подобар од ристич у оваа формација.

Пандев и немора да игра, кај е 4 години да даде гол во официјален натпревар за репрезентација, а во Италија се растури голови давајќи. И не почнувајте да го браните, како демек таму имал поинаква улога и асистенции. Од 10 гола во Наполи пола му се индивидуални!
И што му беше тој жолт картон? За да не се повреди случајно против Србија?
20% од сегашниве играчи во репрезентација не заслужуваат да го носат најпрестижниот дрес во државава!

Само да не доживеме дебакл со Србија
Според мене нема сто да бараме повеќе од 3 место ????? Во овие квалификации и тоа е далеку од нашио квалитет
Чеде има шанса против словенија да испроба други имијна
За голман стопер креативец и напаѓач
Пачовски Наумовски
Мојсов Урадинов
Бабунски Ѓуровски
Наумоски Ф Иваноски
Придајте уште некој ака ви текнува

Само да не доживеме дебакл со Србија
Според мене нема сто да бараме повеќе од 3 место ????? Во овие квалификации и тоа е далеку од нашио квалитет
Чеде има шанса против словенија да испроба други имијна
За голман стопер креативец и напаѓач
Пачовски Наумовски
Мојсов Урадинов
Бабунски Ѓуровски
Наумоски Ф Иваноски
Придајте уште некој ака ви текнува
Така де. Не верувам дали некој воопшто и е надеваше на 1/2 место во групава. Далеку сме и од помисла на тоа а камоли од остварување. Трето би било историски успех за нас, а во ваква конкуренција тоа е сосема остварливо. Србите се во пад, Шкотите и Велшаните мене ми се сосема исти екипи. Е сега ние ќе треба од оваа група на слаби репрезентации да испаднеме најдобри?! Не е невозможно, се ќе биде подобро ако ја тепаме Србија. Ако со Хрватска се надевавме на изненадување, ова во вторник е must win утакмица!!! Уште и таму ако изгубиме, готово...Србија ќе избега на 7 бода и ќе остане во живот за 2 место, а ние ќе си останеме заковани со 1 бод од 4 средби.

Кое тепање бре уште ли се надевате ? 2 коеф ви даваат на 2ка кладилниците а вие бидете патриоти и играјте на 1x на овие телиња наши (со исклучок на 2-3 ) .

Кога се работи за голман барем нека го земат детено од Арсенал Дејан Илиев да брани, и да се избламира како овој кленов Богатинов нема да ми биди мака од причина што е ептен зелено.

Значи до толку да сум(сме) баксуз не ми се верува...

...Умерено облачно и нестабилно со поинтензивни врнежи од дожд се очекуваат во вторник. Ке дува засилен јужен и југоисточен ветар, а во западните предели ке дува засилен југозападен ветар. Утринските температури ке се движат од 7°C до 15°C, а максималните дневни ке достигнат до 17°C односно до 26°C.

:facepalm:

Значи до толку да сум(сме) баксуз не ми се верува...

...Умерено облачно и нестабилно со поинтензивни врнежи од дожд се очекуваат во вторник. Ке дува засилен јужен и југоисточен ветар, а во западните предели ке дува засилен југозападен ветар. Утринските температури ке се движат од 7°C до 15°C, а максималните дневни ке достигнат до 17°C односно до 26°C.

:facepalm:

Ова значи само едно, облечете се деца затоа што со хрватска ми се еба мамиче кашљам ко да сум бил на скијање со мокри чорапи.

Dobra forma pokretljivog Ibraimija i Ivana Tričkovskog slaba su uteha selektoru Makedonaca.

"Ne treba posebno isticati koliko smo oslabljeni neigranjem Pandeva, a sa druge strane ne znam otkud takva dekoncentracija kod Popova, on igra u Premijer ligi, gde se zatvara prostor, mnogo pažnje posvećuje skok igri, drugoj stativi. Za meč sa Srbijom će sigurno biti promena... jer slabo su odigrala i oba beka. Šikov se nažalost povredio, a dopalo mi se kako je Grnčarov ušao u meč, pa sam tu mirniji. Moraćemo da se stisnemo, prebrodimo poraz od Hrvatske i da se spremimo za meč protiv Srbije", dodao je za "Sport" Janevski.

Selektor Makedonaca je istakao da je iznenadio rezultat na meču Srbije i Belgije.

"Iznenađen sam ubedljivim porazom Srbije, ali to samo govori o velikom kvalitetu ekipa u grupi", dodao je selektor Makedonije.

Кога сме „најслаби“ тогаш играме најдобро... Не се секирајте, шашави 1-0 за Македонија во вторник :)

Бај д веј, премногу очигледно беше дека Пандев си „зема одмор“ во облик на 2 жолти картони. Таква реакција не сум видел кај деца на маалски турнири, а не пак кај играч кој е свесен дека следниот жолт картон му носи пауза во квалификациски натпревар.

Кога сме „најслаби“ тогаш играме најдобро... Не се секирајте, шашави 1-0 за Македонија во вторник :)

Бај д веј, премногу очигледно беше дека Пандев си „зема одмор“ во облик на 2 жолти картони. Таква реакција не сум видел кај деца на маалски турнири, а не пак кај играч кој е свесен дека следниот жолт картон му носи пауза во квалификациски натпревар.
Дефинитивно. И јас сум убеден оти намерно Пандев го "изнуди" жолтиот картон

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom