Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Проблемот е ФФМ, треба да се вложува во младинските категории не можиме еден играч да направиме и се молиме сега Бабунски од Барселона да не спасува. Се распадна Југославија, сите отидоа напред само ние се враќаме наназад.

Една Црна Гора шо е колку пола Скопје вади деца како Јоветиќ и Савиќ и плус тука му е Вучиниќ.
Србија исто така има гром одбрана, го имаа од лани капитенот на Манчестер сега тука му се Суботиќ и Настасиќ.

Само замислете ние тука шо дркаме на играч од втора постава на Наполи шо треба Србите да направат на Видич или Босанците на Џеко. Се додека не се вложи во младите и не се форсираат нив ништо нема да постигниме со овие истрошени фаци, исти 7-8 години.
Другар, Видиќ, Џеко ти се растени деца во војните, никој не вложувал во нив, бегале од дома да не слушаат за војните за да играат фудбал на ливада со скината топка.
Малце и до менталитетот на народот е, овие двајца на пример а и нивните колеги од репрезентациите имаат решителен карактер, амбиоциозни се, нашиве втора руска лига и пуна капа, доста им е у кариерата :tapp:

Од “да имавме“ до “имаме“ има свемирска разлика.
Анализата си е сосема во ред, пошто тој не вели како би било “да имавме“, туку кажува во однос на тоа што “имавме“.
Сите знаеме што би било, “да имавме“. “Да имавме“ и првенство како шпанско, англиско, па и италијанско, сосема различен ќе ни беше фудбалот. Ние зборуваме за тоа што имаме, а сите знаеме што и како имаме и тоа е тоа.
Трет пат цитирам за погрешно сфаќање.Да имавме.Значи НЕМАМЕ :) И пак за голманот.Истото го мислам.Зошто не беше една случајна грешка, туку се повторуваа излети од почетокот.
Ете цитирав 2-3 пати веќе поназад.

Да имавме голман на голот
Ама немавме!

Не гледам што лошо кажа, посебно овој дел: “Голман кој се смета дека е од европска класа таков гол не би смеел да прими. Замислете Плетикоса да примеше таков гол што ни му направиле ние наредниот ден. Или одбраната... Па, ниту една одбрана не смее така да го остави Чорлука да ја прими топката на петерецот и непречено да шутира.
Еве пак:
Секој со своето мислење.Па реков исто за голманот, нешто лошо сме се разбрале :) А дека Хрватска беше не знам колку понадмоќна, во некоја друга утакмица...
Ние бевме дефицитарни и без голман - во поголем дел уште од почетокот се излетуваше напред.Па и некој третокласен играч да е би приметил и би пробал таков шут.А Хрватска беше далеку од играта на репрезентација од врвот на европскиот фудбал, како им е мерак да речат таму и со нас и со Белгија.Тие имаа, ама не искористија.Двата гола беа наши асистенции.
Добро рече некој поназад, жалосно е во конкуренција на мизерна Хрватска, нерасположени Србија и Шкотска, растурениот Велс ние да сме благо ретардираните.
Мислам дека е време за затворање на темава, тераме муабет и се нервираме за нешто завршено.

Другар, Видиќ, Џеко ти се растени деца во војните, никој не вложувал во нив, бегале од дома да не слушаат за војните за да играат фудбал на ливада со скината топка.
Малце и до менталитетот на народот е, овие двајца на пример а и нивните колеги од репрезентациите имаат решителен карактер, амбиоциозни се, нашиве втора руска лига и пуна капа, доста им е у кариерата :tapp:

Така е ама прле се учи, не се учи магарица. И сепак треба некој да го однеси Видич во Русија на 18тина години,Џеко во Германија или Јоветич да биди главен во Партизан на 17 години. И во нашата лига има играчи со предиспозиции да бидат добри фудбалери ама не можат да се пробијат.

Има ли уште карти за Македонија-Србија или се е распродадено ? ако некој знае нека пише од каде можам да набавам

Има ли уште карти за Македонија-Србија или се е распродадено ? ако некој знае нека пише од каде можам да набавам
ќе најдиш за многу малку пари
ќе шиткат сега тие шо купиле разочарани се

А да замислете го у вторник Богатинов на корни со главучи ко Настасиќ, Суботиќ, Ивановиќ, Петровиќ... Како мафташе со рацете вчера, во вторник од страв позади гол ќе се скрие.

Kaква Хрватска бе Отттто абдал еден?Да имавме голман на голот и одбрана во 16 метри, дали ќе имаше и еден ваш гол?Па не се знаеше кој полошо одигра вчера :tapp:

Абе и да се играше едно полувреме или па уште подобро 15 минути може и за Бразил ќе бевме класа. Само тоа се збори ех ништо не одиграле па тоа е тоа бе ништо не одиграа ни во Загреб ама не добија? Се заборава играта се памти само резултатот. Тоа ти е одраз на квалитет, џабе се тешиме нема простор за утехи таа ти е реалноста слаби сме, најслаба репрезентација во Европа сме подолу сме моментално и од Естонија, Азербејџан, Унгарија, Белорусија... Веќе срамно е да се збори за фудбал во оваа земја, па после толку години не пркнавме нема крај ова не можеш добри резултати да вадиш само на пријателски и пак да биде полн стадионот море само бојкот.

Богатинов не би требало ни на клупа да е со Србија . Мора да си плати фино лепо за киксот , а и кога ќе размислам, не можам да се сетам да одбранил некоја 100% шанса за гол :pos:

Тасевски ќе креира значи со Србија ? :) Ми текнува на мечот со Русија кога игравме без Пандев, не бевме лоши . Ќе видиме во вторник како ќе биде.

Центрите ако ја враќаат топката цело време назад, наместо да тргнат напред- тешко ни се пишува. Со главата надолу и да се гледа само топката да не е во тебе, не идеме никаде. Богатинов во животот повеќе нема да му текне да ја напушти гол линијата.

Што се однесува до мене, што сакаат и како сакаат нека играт, ќе си земам семки, ќе си грицкам пред телевизор и ич нема да му се замарам.

А да замислете го у вторник Богатинов на корни со главучи ко Настасиќ, Суботиќ, Ивановиќ, Петровиќ... Како мафташе со рацете вчера, во вторник од страв позади гол ќе се скрие.

Речи на Коларов слободните шо ќе прај...... :eek:

Победа со Србија е од круциален карактер(ако сакаме да се вратиме во игра).Победа е императив...Мора.
Е сега,можностите,дали може? Може бе,нека фрли се на една карта од старт(без пичкарски атитуд од типот “одиме по бод“ него “одиме да победиме“).Играчите се надевам дека брзо ќе се опорават од поразот(ништо не е готово но натпреварот со Србија ќе ни ги каже нашите можности за што понатака).

И да,за првпат се надевам на добра,храбра машка игра,колективна и сложна игра(сите за еден еден за сите стил),трчање,отварање простор,покривање на простор и дупките кои беа во изобилство со Хрватите и пред се ГЕРМАНСКИ КАРАКТЕР(не стави гол и назад сите...а бе играј до смрт,храбро...нема повлекување...карактерно-таа е играта и таа е поставеноста,знаеш кај ти е местото не бегај"hold the line").

Ова да го видам,дури и да загубиме нема да ми е жал.

Едвај чекам да го видам коеф на Србија за вторник .. ако е од 1.80-2.30 каква двојка лежи за сингл тука ..
едит : Супер 2 коеф .. подобро не можеше .

Srbite nepismeni se be, poslabi i od nas se, ama bez Pandev i od niv ke izgubime. Inaku tocno ama bas site vozdusni dueli gi izgubivme, sto kurtoni ke bea be nasive lele, mandzukic i jelavic duplo nad niv skokaa. :confused:

Pa i Popov ne ja peese Himnata vcera i sto sega znaci deka ne igral dobro za Reprezentacija :) i vie cel zivot vikate protiv Albancite pa nikomu nisto a eden od najdobrite igraci e Albanec i igra so poveke srce od nekoj sto se MAKEDONCI taka da nemoj da kenjas bez veze

Апсолутно. Мислам нормално е тоа, Албанец е. И ја да сум Македонец и да играм за албанска репрезентација или за која било друга, нема да ја пејам.

Инаку почнав да сумњам дека Пандев намерно го направил жолтиот. Уште вечерта заминал за Неапол и се спремал за Јувентус, така барем кружат гласини.

Апсолутно. Мислам нормално е тоа, Албанец е. И ја да сум Македонец и да играм за албанска репрезентација или за која било друга, нема да ја пејам.

Инаку почнав да сумњам дека Пандев намерно го направил жолтиот. Уште вечерта заминал за Неапол и се спремал за Јувентус, така барем кружат гласини.

Pandev ne e kriv sto moze da napravi toj koga Sumulikovski uste igra za reprezentacija pa normalno e deka i Pandev ke si ja gleda svojata kariera nema da se nervira so ovie slepci tipot vredi Miljoni i igra vo tim sto moze nekoj samo da sonuva od ovie slepcive i ne moze mnogu da se ocekuva od nego jas mislam deka Pandev ne bi go napravil toa namerno ama ete progovoril nesto i odma zolt karton, i dodeka ima igraci od tipot na Sumi vo reprezentacija nema sto mnogu da se ocekuva,

i za kraj za Ibraimi deckoto e vo zivotna forma i dava 200 % od negovite moznosti kamo uste 5-6 da imase kako nego sto barem ginat na teren a ne kako Manekeni da se pravat mangupi i posle da bide kriv Ibraimi ili nekoj drug samo zosto ne e Makedonec posto citav po gore na nekoj izgleda mu e krivo zosto dal gol Ibraimi sto za mene nema vrska tie site igraat za reprezentacija i sekoj saka gol da dade.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom