Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Колку фрустрирачки делуваше ова тика-така играва на трибините, да си надмоќен и да чекаш уште голови па замислете како им било на Шкотиве на терен.Фрустрација до небо. Очигледно стана дека Милевски ја затвори така играта, им ја криеше топкава па Шкотиве немаа ни една добра акција ниту пак конкретен шут кон нашиот гол. Многу зрело и искусно(за нивни години)одиграно второто полувреме,честитки па да се радуваме на уште вакви игри.

:oeoeoe:
ako ne ti treba za gol razlika za plasman, vistinska popeda e 2:0 .... kulturna..
Ednostavno, ako bez potreba forsiraš poveće, osven možni povredi, može da predizvikaš kaj protivnikot želba vo nekoja prilika da ti vrati so kamata...

Ме интересира дали од децата некој ќе викнат да игра за А селекцијата пособено од одбраната. Секоја чест, какво чуство боже господе ! Дај боже да ни стани навика ова за сите селекции а богами и спортови :)

Нема да ме изненади некој да кидни за Италија/Германија од децава, за Англија не знам како е ама дека не сме со EУ пасоши мислам по комплицирано?

Последно уредено:
И ете нов ден ја уште не веруам дека се пласиравме на Еп и тоа у фудбал еј. Сите што не беа на стадион почнувајќи од мене нека идат у пичку матер. Али јебига сум се заколнал дека на мак фудбалска репрезентација никад нема да идем, дур не се опраат работите, па точно и Бразил да дојде, пошто ја не идам за противниците, и бонус у уста да ги ебем сите што беа на Италија а не беа денеска,мислам на тие што можеле а не заминале.Епа изгледа дојде време за промени. ако е ова некој си нов почеток, би требало да има светла иднина, само да не се исполитизира и ова, свака час деца:cuc::cuc::cuc:[DOUBLEPOST=1476236857][/DOUBLEPOST]Колку малку ни треба за радост и да се обединиме тоа е чудо едно

Последно уредено:
Браво за момците. Колку зрело играа мислиш 10 години играат заедно.Боби Милевски маестро. Капа доле мајсторе. И треба да сме им благодарни на украинците. Прво ја победија Франција па сега и Исланд што ни овозможи да сме први. Нашиве ако успеат да го одржат ова ниво може да изненадиме на европско.

Стварно заслужија, нека се радуваат и слават.. највеќе ми се допадна тоа што не изгубија глава и не опадна играта кога дознаа украина првин израмни а потоа поведе... бтв треба дечкиве од ффм некоја захвалница да пратат во украина..

Баш за десетката од Шкотите сакав да искоментирам.
Човече, по антички фудбалер не сум видел. Таков став имале фудбалерите во 70-тите ебате. Факинг Пол Брајтнер.
Сигурно копачките што ги носеше му беа Копа Мундијал.
Имаше едни шкоти позади мене , маж и жена и секогаш кога ќе добиеше 10ката топка тој само велеше "What a waste is this player" и во тој стил цело време кога 10ката ќе земеше топка :pos:

Не сакам да ја нарушувам атмосферата со вчерашниот успех од историски размери за фудбалот во Македонија но не е претерано Пандев да дава ваква нереална изјава дека би се откажал од титула во лига на шампиони и сите други титули.
http://sportmedia.mk/fudbal/repreze...amenil-za-da-dozhiveam-vaka-magichen-uspeh-so

Ова е само патетика од Пандев, ако му е до успех со репрезентација за тоа требал да мисли на терен додека игра, а не сега да зборува за митови.

Има некаде официјална бројка колку беше посетеноста со Италија?

Македонски спорт изданието од Понеделник пишуваше дека имало 25.000 гледачи на средбата со Италија. Секако не беше полн стадионот до максимум, Италија моментално нема толку популарни играчи како пред некоја година, но сепак требаше стадионот да биде полн. Со Шпанија веројатно ќе има повеќе од 25.000 гледачи на стадион.

Боби е најдобар македонски тренер веќе неколку години наназад. Штета што го ногираа од Вардар, убаво пиша Ел Нињо погоре, ако ништо друго барем ќе играше плеј-оф за ЛЕ или групна фаза евентуално.
Боготац е за тактика, дисциплинирана игра, строг тренер, за мерак.
Дојде у Вардар (после Џиџи мислам?) у раштиман оркестар и им освои титула за 5 месеци.

Квалификацииве ги истера маестрално, 1 пораз имаа дечките само. Сеа сите го сакаме за селектор на А-селекцијата ама џабе, ќе влезе и тој во сивилото што го има зафатено секој ебан тренер последниве 20 години. Ќе нема да има слободен избор за играчи, ќе играат тие што треба да играат. Еве и со Мрме така викавме, домашен тренер, ги познава играчите од домашно првенство бла бла, на крај пак играат тие што не треба да играат, Богатинов и остала умрена легија странаца.

Последно уредено:
Не знаете колку сум горд на дечкиве. Браво момци, им ја донесовте повторно најважната споредна работа на Македонија. И да не се пласираа пак ќе бевме горди на нив. Почнав повторно да верувам дека Македонија има надеж во спортот.
Послем ЕП нека го назначат Сер Боби за селектор, он најдобро ќе знае кој играч ќе може да се снајде во првата репрезентација.

Каков месец и пол. Видовме што пропуштавме последниве години. Тек сега знам како им е на другиве нации да имаат фудбал во нивната земја и да ги подржуваат своите, дали на трибини дали пред тв. Само мора да се каже дека сме заборавиле да навиваме. Многу семкари на стадион и никаква атмосфера. Чат пат извикување Македонија, Македонија и извикуваењето У,А, Македонија. Повеќе свирежи упатуваме кон противниците и противничките навивачите отколку што ги бордиме нашите. Мора некаква организација.

Sent from mTalk

Последно уредено:
Баш за десетката од Шкотите сакав да искоментирам.
Човече, по антички фудбалер не сум видел. Таков став имале фудбалерите во 70-тите ебате. Факинг Пол Брајтнер.
Сигурно копачките што ги носеше му беа Копа Мундијал.
Јес да не се некои таленти ама вчера не си ни замараа. Не може пред еден месец да направат толку шанси и да изгубат само поради тоа што имавме среќа, а вчера шут кон гол да немаа.

Sent from mTalk

Леле тој 10-ката од Шткотска :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: Значи не ми се веруваше кога го видов, класика фудбалер од 60-те години, шорцот до уши кренат, долги нозе, помаранџест, НИШТО не разбира од фудбал, дното го допира од секој можен аспект.

Иначе ваква атмосфера богами одамна немам осетено. Грмеше Филип Втори, али најсмешно од се беше што 99% од навивачите беа на своите телефони во второто полувреме и се молеа Украина да даде гол. И кога ќе дадеа следеа првин овации од тие што пратеа на бет365, пошто таму најбрзо стига, па после кога ќе сфатеа другите и они се будеа и така настануваше спонтана еуфорија. :ROFLMAO:

Шала на страна децава се стварно добри, одамна немам видено некоја наша репрезентација, без разлика дали U21 или сениориве, да игра системски, без класичноно “рогни ја па што биде“. Има нормално изнесување на топка, почнувајќи од штоперите, има играње пресинг, буквално сите знаат да играат фудбал. И јас се слагам со тоа дека Бабунски е малце преценет, конкретно вчера ништо посебно не изигра, Барди рецимо ИСКИНА, Велковски исто, Радески беше одличен и оној левиот бек мислам Демири беше. Нема везе да не цепидлачиме без потреба, топ си се дечкиве. Јас би ги издвоил Велковски и Барди. Првиот игра како да играл 10 години прва постава заедно со Киелини и Бонучи, смирено, рутинирано, има одлична проценка за секоја топка, и најбитно од се е што не е паничар, нешто што е реткост за нашите дефанзивци. Вториот е страва играч, ОРА по теренот, има одличен преглед на игра, одлично проигрува и многу битна ствар е што игра одлично со двете нозе!

Се на се им посакувам успех на дечкиве на ЕП, верувам во нив и сигурен сум дека нема да се избрукаат и да бидат топовско месо. Едноставно таков менталитет им наметна Милевски, не се предаваат и играат додека не свирне судијата.:oeoeoe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom