Mafia II

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Се чуствувам како да сум изгледал еден доообар филм. :) Импресии ќе едитирам подоцна...

Член од
22 мај 2008
Мислења
700
Поени од реакции
25
Ја симнав играта ја инсталирав комплет со direct X и PhysX ги копирав и сите фајлови со беа во SKIDROW и играта нејке да почне. Кога ке кликнам на прозорецот за да ја стартувам не се случува ништо како да не сум кликнал. Дали знае некој што е проблемот???

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Ја симнав играта ја инсталирав комплет со direct X и PhysX ги копирав и сите фајлови со беа во SKIDROW и играта нејке да почне. Кога ке кликнам на прозорецот за да ја стартувам не се случува ништо како да не сум кликнал. Дали знае некој што е проблемот???
Ставен ти е кракфиксот во фолдерот каде што ја инсталираше играта?

Член од
22 мај 2008
Мислења
700
Поени од реакции
25
Тоа што пишав тоа е ставено. Тоа е се што имаше кога ја симнав. А кракфикс како такво име нема во нејзе. ??????

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Тоа што пишав тоа е ставено. Тоа е се што имаше кога ја симнав. А кракфикс како такво име нема во нејзе. ??????
Крак фиксот излезе подоцна, па не беше ставен во првиот release на SKIDROW. Ќе ти пратам линк по ПП да го симнеш и инструкции за подесување.

Член од
6 јануари 2009
Мислења
509
Поени од реакции
72
зверска е играта ја свртев лесна е за играње,поготово последната мисија и со хотелот најтешки,добар завршеток,али другарот не требаше да го убијат :Ѕ

--- надополнето ---

мора да има продолжеток играва,како недопраена на крај испадна

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Да пишам имресии за играва, како шо пишав пред некој ден. :)

То шо го очеквев, го добив. Добра графика, не е хард-кор игра нешо во стил на ГТА, нормално за да ги привлечат децата, а со тоа повеќе пари. И да, супер приказна! Можеби затоа шо сакам вакви игри (и филмој :)), но ептен ми се допадна приказната.

Како шо кажав графиката е задоволителна, немат нишо ново во поглед со графиката, нормално за ваква игра шо очекувате? Снегот на почетокот е WOW, значит нешо ново првпат, не само пролет/лето, туку добро му текнало ова, а со тоа незобаравиле потешко да се контролират колата.

Реалноста во играва, не е баш како Мафиа кецот, намерно е така напраено заради, како шо кажав, и на " малите дечиња " да ја купат. Во кецот, неможеше така лесно да му избегаш на цајканите кога ќе поминевте со голема брзина или пак чукневте некого, па мене ми требаше на првион дел за да му избегам на цајканите 5минути, а овде " дури " 5секунди. Во кецот, можеше да носиш само една пушка и еден пиштол, а овде под сакото мојш да ставиш шо ти душа сакат, базука да имаше сигурно и нејзе ќе можеше да си ја земиш со другите милион пушки (GTA ?). Исто во првиот дел, во мисија кога ќе одеше со пријатели, можеја да умрат за време на мисијата, па одново да почвиш, а не овде прво да ти се наполнит енергијата, а нив кој ги еб*т, бесмртни се. И да, во тренд е сега во игрите да се полнит сега енергијата? Шо се случи со тоа да се враќаш назад да бараш health pack, или ептен да внимаваш дали ке те погодат, вака е безврска....

Некој напиша дека е мал градот. Не е баш градот, мал е ако го споредвиш со GTA да, но не вака да го гледаш, таман си е. Колите исто ко ќе возиш многу добро направени, можеби мал избор на коли се возеја, но ok е. Друга работа шо ми остаде ептен позитивен печаток се радио станиците т.е. песните. Мислам дека имаше само 3 радио станици, но на сите даваја едни од најаките песни, абе милина да ти е да возиш и само да слушаш. :)

Мисиите се која од која појака, супер се сите. Само мала забелешка шо ни на една мисија да немојш да мислиш шо требит да правиш, се е само едно право и право, (освем мисијата кај шо крадиш за бензиските пумпи нешо таму). Пак ќе се навратам на првата Мафиа, таму имаше мисии кај шо требит да помислиш малце шо да прајш, посебно (мислам) претпоследната мисија која барав 2дена како понатаму.
Друго, глупо е шо само главната приказна да ја вршиш, немат нешо споредно во играва туку само главната приказна и само та. ОК да, вистина одвај чекав да видам шо ќе се десит на следниот chapter, но можеја да вметнат барем неколку споредни мисии. :)
И да последната мисија можеја да ја напрат подолга и потешка, одма ја помиван само 3 пати ме убија (без разлика шо играв на normal)

Ептен се враќам на Mafia кецот, но морам уште нешо да напоменам. Требаше во овај вториот дел да имат некаква врска со кецот, но скоро ништо немат од него во приказната, освем во мисијата кога ќе се сретнат со Tommy Angelo (карактерот во првиот дел со кој играте).

Можеби најдобро нешто во играва се токму клипчињата на играта, едноставно уживав дур ги гледав, нит едно непрескокнав. Ако ги скоката клипчињата, гадно ќе се заебете. Мора да ја пратите приказната, тоа е и впрочем, и најдобрата работа во играва.

Од мене добиват играва 9/10 од играва, не е 10/10 заради причините шо овие 2К Chesch ја направиеле за поголем профит т.е. то делот со дечињата...

ps. Ако ви се допадна играва, а ја немате играно кецот, ве уверувам дека ќе ви се допадне и кецот... ;)

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
зверска е играта ја свртев лесна е за играње,поготово последната мисија и со хотелот најтешки,добар завршеток,али другарот не требаше да го убијат

--- надополнето ---

мора да има продолжеток играва,како недопраена на крај испадна
Поинтересно ќе беше ако дознаев уз играње... Затоа постои "" да не ја поебеш забавата на другите : )))))

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Поинтересно ќе беше ако дознаев уз играње... Затоа постои "" да не ја поебеш забавата на другите : )))))
Тачно, али сепак не се знае дали го убија, може ќе им напраи кунг фу потег и ќе им ја ебе мамицата... не се знае што се случило : ))

B

Beck's

Гостин
se dobro pocnav da ja igram,gleav toa sto e kao intro(CONTINUE OR SKIP) i posle koa ke treba da igram ja nema glas:mad: so bi mozelo da bide problemot?

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
se dobro pocnav da ja igram,gleav toa sto e kao intro(CONTINUE OR SKIP) i posle koa ke treba da igram ja nema glas:mad: so bi mozelo da bide problemot?
Ако ти ја имаш спуштено верзијата од SKIDROW, имат излезено crack fix. Види дал е од то... :smir:

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Тетова може да ми го фрлиш торентот?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Пази ова

piece of shits. Скратиле пола игра за после да зимаат пари од dlc.

Kajgana Shop

На врв Bottom