Maкедонија - Словенија, 10.09, 17:00

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Aбе тие при крај се веќе :) 69-62 за Русите,пушти си Сител 3 ако сакаш да гледаш 6 мин до крај.
видов одпосле... не пратам многу и многу кој како игра сакав друго да прашам. македонија со кој треба сега следна утакмица да игра... дали нешто зависи од моменталнава утакмица или? ај некој нека биде љубезен да ми пообјасни

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
видов одпосле... не пратам многу и многу кој како игра сакав друго да прашам. македонија со кој треба сега следна утакмица да игра... дали нешто зависи од моменталнава утакмица или? ај некој нека биде љубезен да ми пообјасни
Со русите играме за прво место во нашата Ф група.Ако ги тепаме ќе ја избегнеме Литванија која ќе има макс поддршка од публиката и чат пат од судиите и ќе играме со четвртиот од Е групата која по можност ќе биде или Србија или Турција,а можност има и Германија.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.660
Поени од реакции
7.306
Следната утакмица ја играме со Русија во понеделник, во слуцај на победа ке играме четвртфинале со 4-от од другата група во случај да завршиме 2-ри ќе играме со третопласираниот од другата група.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Ние секако одиме понатака ,е сега работата е со кого ќе се сретниме во четвртфинале.Доброто е дека со денешнава победа ги избегнавме Франција и Шпанија (тие се први и втори од таа група и ќе вкрстат со третиот и четвртиот од нашата).

Од кај нас првиот и вториот ќе вкрстат со третиот и четвртиот од другата група ,значи Македонија / Русија со Литванија сигурно и една од Турција / Србија,зависи кој од нив ќе победит утре.

Ако победиме со Русија ќе сме први во група и ќе играме со победникот од Турција - Србија.
Ако изгубиме ќе сме втори во групата и ќе играме со домаќинот Литванија.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Со русите играме за прво место во нашата Ф група.Ако ги тепаме ќе ја избегнеме Литванија која ќе има макс поддршка од публиката и чат пат од судиите и ќе играме со четвртиот од Е групата која по можност ќе биде или Србија или Турција,а можност има и Германија.
значи како и да е играме со русите во понеделник па за понатака ке видиме. - а ако изгубиме од нив литванците ни се неизбежни.

едит:

покасно ги видов 2та поста. како и да е сега ми е јасно. останува во понеделник да видиме што ке направиме

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
или.....

Ако Гејциве ја победеа Русија со разлика поголема од 10, ние и со минимален пораз од Русите би биле на крај 1ви во групата.... Тоа отпаѓа.
Засега загарантирано ни е мислам второ или трето место не ме држете за збор. Ако сакаме да играме со 'полесен' противник во 1/4 ќе треба да ги тепаме Русите - а ако тоа се случи најверојатно таму ќе не чека подобриот од Србија и Турција

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ништо.Ќе се бориме со русите.Одиме на победа.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Абе чекајте барем другава група нека изиграат да видиме,да не испадне некое изненадување.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Илиевски даде интервју на словенечки јазик. Како не му е срам не ми е јасно.

H

HITCH

Гостин
Додека навивавме денес за Македонија, кај фнтаната на плоштад дојдоа 3 невести за да се сликале позади „Воинот на коњ“, сигурно мажите кандисале за да има мир в куќа и за да видат резултат. :pos:

Ај честито победа и ќе гледаме сеир со Русите кој да ја игра Србија. :pos:

Момци вие сте херои!

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Не гледам ништо срамно ако било за сло медиум.Тој имаше кариера во Словенија,само не ми текнува на клубот.

H

HITCH

Гостин
Па Илиевски почна од Словенија, плус жена му е од таму. Нема ништо срамно во тоа да зборува на друг јазик. На крајот на краиштата и Бо не знае збор македонски, ама тој наш херој!

Kajgana Shop

На врв Bottom