- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 5.769
- Поени од реакции
- 4.191
*137# i ke ti kaze kolku i do koga imas net[DOUBLEPOST=1491126784][/DOUBLEPOST]види си на корисничкото име на вебсајтот пошто не стига известување
*137#[DOUBLEPOST=1491127020][/DOUBLEPOST]Ставив 100 денари на бројчето и не добив 1ГБ нет? Не добив никаква СМС порака
muabetov tie kako da recam 50/50 sto bi mu doslo kako ona sto bi bilo ako bi bilo koga bi bilo.... i jas nikogas nemase da go smenam one ama go smeniv so vip pa se spojija po 1 god, i pak isto, cenite pred da go prodadat Cosmofon na one pustija niski pretplati minuti fixGsm itn.. i posle toa pocna dase kreva cenata sekoja godina po 100ka, od 200 den pretplati se kacivm na 750.Думата ми е зошто имаат само припејд пакети?
http://www.lycamobile.mk/mk/bundle?id=NT
Да не биде 384 денари промотивно колку да се испрефрли народ и после оп назад на 750 денари. Колку да се мрдне пазарот од мртва точка де, да се слушне дека имаме трет оператор.
За мене најлогичен чекор се да се користат Lyca само за втора опција сега за сега, (имаш минути на Вип/Телеком сакаш поефтин интернет на Lyca) но не и да се префрли бројот кај нив.
Ако сакате теории на заговор- Вип/Оне (можеби и Т-мобајл) се заглавени со корисници на промотивни тарифи од години наназад со кои мака мачат да ги качат на поскапите тарифи.
На пример, една од Select тарифите на Оне нудеше неограничени разговори во мрежата на Оне за 130 денари! Кога се споија ВИП и Оне истите тие корисници сега добиваат неограничени разговори во двете мрежи за истата цена. (Кога двајца се караат, третиот користи).
Се ми е мисла дека постои шанса многу ПОСТПЕЈД корисници да се посегнат по овие и идни промотивни ПРИПЕЈД промоции и подоцна да ги качат цените.
Како што нагласив ова е само теорија на заговор, но теорија на заговор беше и дека граѓани неосновано се прислушуваат
Taka da so Lyca nema sto da se izgubi i nemas dogovor ke pocekame za portirajne bar jas imam uste 6 meseci pa i do togas kese vidi sto/kako.....