Lycamobile Македонија

B

bngj45

Гостин
Го има некој префрлено истиот број на lycamobile?како иде постапката?

Член од
20 јануари 2009
Мислења
654
Поени од реакции
535
Го има некој префрлено истиот број на lycamobile?како иде постапката?
Јас да. Одиш на штанд од лајка или кај некој од партнерите (јас бев во никофон во гтц) пополнуваш или носиш пополнато барање за префрлување на број спуштено од нивната страница. Ти даваат сим картичка и во рок од 48ч ќе ти биди префрлен. Кај мене за помалку од 24ч бидна. Ако си припејд, треба да имаш 236 ден кредит а на постпејд да немаш заостанат долг и да ти е истечен договорот. Ти префрлуваат гратис 1ГБ нет и во рок од 24ч околу 250 ден кредит а после второ надополнување уште 100тина денари.

B

bngj45

Гостин
Зн
Јас да. Одиш на штанд од лајка или кај некој од партнерите (јас бев во никофон во гтц) пополнуваш или носиш пополнато барање за префрлување на број спуштено од нивната страница. Ти даваат сим картичка и во рок од 48ч ќе ти биди префрлен. Кај мене за помалку од 24ч бидна. Ако си припејд, треба да имаш 236 ден кредит а на постпејд да немаш заостанат долг и да ти е истечен договорот. Ти префрлуваат гратис 1ГБ нет и во рок од 24ч околу 250 ден кредит а после второ надополнување уште 100тина денари.
Значи ќе ми ги вратат тие 236 ден ден и ќе можам да ги користам и плус 1GB интернет

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.825
Поени од реакции
30.710
384 ден
Неограничено кон сите мрежи смс и минути со 8гб инт...дали е заебанција ?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
384 ден
Ноуп :) Не е, ако можеш, искористи ја, не знам дали ќе е промотивно или не, но искористи ја можноста.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.769
Поени од реакции
4.190
384 ден
em nee zaebancija em e vistinski aktivirav jas i pazi ne mozev da najdam 500den vaucer staviv 4*100 i mi stigna 4gb net + 8 od paketot 12 gb, a minuti i sms se po 5000 kon site mrezi, toa im e kako fer politika neograniceno ama po 5000min,5000sms.

Последно уредено:
B

bngj45

Гостин
em nee zaebancija em e vistinski aktivirav jas i pazi ne mozev da najdam 500den vaucer staviv 4*100 i mi stigna 4gb net + 8 od paketot 12 gb, a minuti i sms se po 5000 kon site mrezi, toa im e kako fer politika neograniceno ama po 5000min,5000sms.
А мене ќе ми дојде ли 1GB ако ставам сеа кредит дека активиран ми е пакетот од тие 99 ден што ми беа од картичката?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.888
Поени од реакции
42.576
Ако го префрлам бројов на лајка после може да го вратам случајно ако пропаднат?:D

jovankrstevski1

ТАТА_МАТА
Член од
2 декември 2012
Мислења
855
Поени од реакции
602
Думата ми е зошто имаат само припејд пакети?
http://www.lycamobile.mk/mk/bundle?id=NT

Да не биде 384 денари промотивно колку да се испрефрли народ и после оп назад на 750 денари. Колку да се мрдне пазарот од мртва точка де, да се слушне дека имаме трет оператор.

За мене најлогичен чекор се да се користат Lyca само за втора опција сега за сега, (имаш минути на Вип/Телеком сакаш поефтин интернет на Lyca) но не и да се префрли бројот кај нив.

Ако сакате теории на заговор- Вип/Оне (можеби и Т-мобајл) се заглавени со корисници на промотивни тарифи од години наназад со кои мака мачат да ги качат на поскапите тарифи.
На пример, една од Select тарифите на Оне нудеше неограничени разговори во мрежата на Оне за 130 денари! Кога се споија ВИП и Оне истите тие корисници сега добиваат неограничени разговори во двете мрежи за истата цена
. (Кога двајца се караат, третиот користи).
Се ми е мисла дека постои шанса многу ПОСТПЕЈД корисници да се посегнат по овие и идни промотивни ПРИПЕЈД промоции и подоцна да ги качат цените.
Како што нагласив ова е само теорија на заговор, но теорија на заговор беше и дека граѓани неосновано се прислушуваат :)

Последно уредено:

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
Ставив 100 денари на бројчето и не добив 1ГБ нет? Не добив никаква СМС порака

Член од
26 септември 2012