LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Ме потсеќа ова на
Дони Дарко,
со паралелни универзуми и слични срања

Све си мислам дека Џејкоб не е баш позитивен лик.Ќе видиме.
He is not just positive, he is h.i.v. .... positive. :tv:

koj gleal south park, ke ja ukapira shegava

Нели и Бун беше во авионот, а тој загина на островот, како и Шенон, а нејзе ја немаше.

И мене се повеќе ме влечи дека настаните кои се се случуваат вон островот се во алтернативен универзум. Ј.Ј Абрамс го режираше Стар Трек каде се работеше со алтернативна реалност, па можеби истиот метод го примениле и овде. А и малку неверојатна ми изгледа идејата дека флашфорвадот е крајот на серијата.

Мене ме интересира тоа стапалото. Не беше и во минатото скршено, бидејќи кога го дадоа под вода беше цело?

И мене се повеќе ме влечи дека настаните кои се се случуваат вон островот се во алтернативен универзум. Ј.Ј Абрамс го режираше Стар Трек каде се работеше со алтернативна реалност, па можеби истиот метод го примениле и овде. А и малку неверојатна ми изгледа идејата дека флашфорвадот е крајот на серијата.
Во Fringe, на која исто така креатор и е J.J. Abrams има паралелни универзуми, мислам дека би било глупо и во LOST да го направи тоа...

Во Fringe, на која исто така креатор и е J.J. Abrams има паралелни универзуми, мислам дека би било глупо и во LOST да го направи тоа...

Веќе е потврдено дека е паралелен универзум, така да?

А патување низ времето, алтернативни универзуми има и во Фринџ, Стар Трек и во Изгубени па дури и во Фелисити.

Па она ако знае за двата авиона не мора да значи дека се возела у двата. Она изјави дека овие дошле со првиот авион што не значи дека она била стјуардеса у вториот.

Значи според тебе, она живеела 30 години пред тоа на островот?

Бидејки кога паднаа вториот пат, они беа у 197 и која таму...

Можно е и да не се работи за паралелен универзум, мислам IOsonoINTERISTA спомна за тоа.

Веројатно ќе успеат да го променат минатото ама сеуште не е дојдено до тој дел во случувањата на островот.
Додека случувањата во авионот и LA се последиците на таа промена, гледаме дека настаните не течат како во првата сезона, значи мора да има некаква промена во минатото.
Излегува дека ни покажуваат случувања пред и после промената.

Е оваа теорија малце Џулиет ја пореметува, заради нејзиното "It worked", но и не мора да значи, бидејќи не знаеме какви "моќи" имаа мртвите на островот.

И на крајот ќе испадни ништо од ова не се случило. Или па средиле и тоа со авјонот е после среденото :)

И на крајот ќе испадни ништо од ова не се случило. Или па средиле и тоа со авјонот е после среденото :)

не не нема шанси, сигурно ќе биде WOW нешто.

Значи според тебе, она живеела 30 години пред тоа на островот?

Бидејки кога паднаа вториот пат, они беа у 197 и која таму...

Не. Туку она се враќала низ времето, исто како и сите други кои беа на првиот авион. Значи паднала од првиот авион, и како и сите други, и она патуваше низ времето. Ааа ама да, нема смисла, од кај знае она за вториов авион. Хмм... Епа не знам на кој втор авион мисли.

Сношти ми текна нова теорија која мислам е најочигледна и најприфатлива :toe:
Evil Locke е уствари Чак Норис, му скурчило од заплетиве во Лост, дошол сега сам да ги отплетит.

Значи или имаме работа со паралелни димензии, или тие сакаат тоа да мислиме, па после ја убацуваат идејата дека сцените со авионот кој стигнува во LA X се после сцените на островот, откако ќе средат све... Или сакаат сето ова да го смислиме па да убацат нешто трето, неочекувано. ИЛИ сме ги прецениле премногу. :)

МАКЕДОНСКИ ТИТЛ ЗА ПРВИТЕ ДВЕ ЕПИЗОДИ ОД 6 СЕЗОНА

Избришано.

Добро бе мајку му, 200 пати на подфорумов имаме повторено дека линкови за титлови се забранети. Најмалку.

Пофалете се дека имате и после по ПП.

http://www.podnapisi.net/lost-2004-преводи-p676793

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom