LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Aj првин прочитај некоја страна поназад па после мешај се. Па и смајли ставил.:tapp:

спојлер!

Ај кажи што треба точно да прочитам.
Јас мислам дека во вистинската реалност, во вистинската временска линија, таа е мртва, и не може да се врати.
Ако ја прикажуваат понатаму, ќе прикажуваат во споредната временска линија која не е важна за љубовните врски во серијата и мислам дека во таа временска линија нема да градат љубовни врски со неа или ќе ја прикажуваат во минатото.

спојлер!

Ај кажи што треба точно да прочитам.
Јас мислам дека во вистинската реалност, во вистинската временска линија, таа е мртва, и не може да се врати.
Ако ја прикажуваат понатаму, ќе прикажуваат во споредната временска линија која не е важна за љубовните врски во серијата и мислам дека во таа временска линија нема да градат љубовни врски со неа или ќе ја прикажуваат во минатото.

Eпа неколку страни поназад напишав дека не верувам дека кај двете различни реалности има лажна и вистинска, туку дека двете се вистински. Значи прво кога Џулиет ја чукна бомбата за да експлодира, блесокот што го видовме не беше експозијата од бомбата туку уште едно патување низ времето. Значи изгубениве дошле во истото време со овие Сан, Бен, Лошиот Лок итн. Арно ама, за да ја експлодираат бомбата ќе треба уште еднаш да се вратат во минатото (затоа што сега се во време кое се дешава по несреќата со авионот и ако ја експлодираат сега, тоа ќе биде џабе), па откога ќе се вратат во минатото, ќе го потопат островот (нели го покажаа) тоа во првата сцена и уствари авионот нема да се сруши и кога ќе влезат во авионот ќе се дешава тоа што се дешаваше во новата епизода (Џек ќе го спаси Чарли итн. итн.). Значи Џулиет нема да умре.

Eпа неколку страни поназад напишав дека не верувам дека кај двете различни реалности има лажна и вистинска, туку дека двете се вистински. Значи прво кога Џулиет ја чукна бомбата за да експлодира, блесокот што го видовме не беше експозијата од бомбата туку уште едно патување низ времето. Значи изгубениве дошле во истото време со овие Сан, Бен, Лошиот Лок итн. Арно ама, за да ја експлодираат бомбата ќе треба уште еднаш да се вратат во минатото (затоа што сега се во време кое се дешава по несреќата со авионот и ако ја експлодираат сега, тоа ќе биде џабе), па откога ќе се вратат во минатото, ќе го потопат островот (нели го покажаа) тоа во првата сцена и уствари авионот нема да се сруши и кога ќе влезат во авионот ќе се дешава тоа што се дешаваше во новата епизода (Џек ќе го спаси Чарли итн. итн.). Значи Џулиет нема да умре.

Мислам дека грешиш. И режисерите рекоа дека нема повеќе патување низ времето. Џулиет нема повеќе да се појавува.
Да, и јас мислам дека блесокот не беше експлозија. Има една реплика од епизодата
Соер вели: Мислиш дека ако атомска бомба експлодираше,
ние се уште ќе стоевме овде?
Џек: Не знам.
Соер: Во право си. Не знаеш. Еднаш да не знаеш!
Мислам дека нема да експлодираат бомба, нема да има потреба од наука, туку ќе се фокусираат на духовни работи.

Мислам дека грешиш. И режисерите рекоа дека нема повеќе патување низ времето. Џулиет нема повеќе да се појавува.

Ако нема повеќе патување низ времето, островот ќе биде над вода кога ќе помине авионот.

Освен ако го смениле времето на летање на авионот (добра финта, иако глупа :) )

Ако нема повеќе патување низ времето, островот ќе биде над вода кога ќе помине авионот.

Не сакав да кажам дека постои само една временска линија, постојат најмалку две. ако те сфатив што сакаше да кажиш.
Кога авинот леташе, островот беше под вода.
Не знам, и не можам да претпоставам како ќе се сретнат двојниците, и како овие од алтернативната временска линија ќе се најдат на островот, ама мора да појдат на островот.

Може кажале дека нема патувања низ времето мислејќи само на оние патувања шо ги имаше по 3-4 пати во една епизода во 5та сезона...како на пример нема патувања назад пред 30год, па пак враќање во сегашноста, па пак светлина и патување...може сега ќе има само 2 различни временски линиии кои ќе ги спојат на крај. Ако она во авионот е иднината по потопување на островот, а ова сега е сегашноста, тие може да се спојат во последната епизода и тоа незначи патување низ времето...

Појма неам, ама едвај чекам да видам шо ќе се деси и се молам да не испадне некое разочарување на крај

Не сакав да кажам дека постои само една временска линија, постојат најмалку две. ако те сфатив што сакаше да кажиш.
Кога авинот леташе, островот беше под вода.
Не знам, и не можам да претпоставам како ќе се сретнат двојниците, и како овие од алтернативната временска линија ќе се најдат на островот, ама мора да појдат на островот.

Не ме разбираш, јас не кажав дека има две временски линии, туку една. Значи настаниве кои ги гледавме во сегашната епизода се дешаваат едноподруго во иста реалност, при што она што се дешава во авионот ќе се одвива откако ќе се случат настаните на островот.

Не ме разбираш, јас не кажав дека има две временски линии, туку една. Значи настаниве кои ги гледавме во сегашната епизода се дешаваат едноподруго во иста реалност, при што она што се дешава во авионот ќе се одвива откако ќе се случат настаните на островот.

Не ти одговарав тебе со тој пост.
Малку ме замисли со тоа една временска линија. Ама сепак не е така. Сто пати рекоа дека она што се случило, се случило, ако нешто промениш, менуваш или создаваш друга димензија. Плус тоа го кажаа и продуцнтите неколку пати, гледајќи дека фановите се уште го немаат сфатено тоа.

За да не им го расипуваме филмот на оние кои не ја шестата сезона, можиме да дискутираме во групата
http://forum.kajgana.com/group.php?groupid=178

Не ти одговарав тебе со тој пост.
Малку ме замисли со тоа една временска линија. Ама сепак не е така. Сто пати рекоа дека она што се случило, се случило, ако нешто промениш, менуваш или создаваш друга димензија. Плус тоа го кажаа и продуцнтите неколку пати, гледајќи дека фановите се уште го немаат сфатено тоа.

Хахах ми го плесна. Е ако де, по природа сум таква, морам да се вмешам. Плус ова е форум, не дијалог. Хмм сигурен си за болдот?

Да, и јас мислам дека блесокот не беше експлозија. Има една реплика од епизодата
Соер вели: Мислиш дека ако атомска бомба експлодираше,
ние се уште ќе стоевме овде?
Џек: Не знам.
Соер: Во право си. Не знаеш. Еднаш да не знаеш!
Мислам дека нема да експлодираат бомба, нема да има потреба од наука, туку ќе се фокусираат на духовни работи.

Епа режисерите на почетокот тврдеа дека сѐ научно ќе објаснат. Така да... не треба да ги верваш многу. :)

И сега режисерите не рекоа дека нема да има патување низ времето, туку рекоа дека ќе се смени начинот на „раскажување“. Дека 6. сезона нема да содржи flashforwards и flashbacks.

Е сега... ако речиме дека ги верваме, дека нема ни flashforwards ни flashbacks можи да речиме дека пропаѓа во вода теоријата на IOsonoINTERISTA дека "алтернативната линија" е уствари шо ќе се случи во иднината (еден вид на flashforward). Арно ама еве едно објаснување шо најдов:

http://theoriesonlost.blogspot.com/2010/02/how-lost-ends-expanded-theory-by.html напиша:
...
It is technically not a flashback or flashforward, either, since we are seeing a future that will happen in a past that doesn't exist yet. There are flashes happening, but they aren't simply flashing forward or backward...

↑ реченица шо не се слуша често :baeh:

Епа режисерите на почетокот тврдеа дека сѐ научно ќе објаснат. Така да... не треба да ги верваш многу. :)

И сега режисерите не рекоа дека нема да има патување низ времето, туку рекоа дека ќе се смени начинот на „раскажување“. Дека 6. сезона нема да содржи flashforwards и flashbacks.

Е сега... ако речиме дека ги верваме, дека нема ни flashforwards ни flashbacks можи да речиме дека пропаѓа во вода теоријата на IOsonoINTERISTA дека "алтернативната линија" е уствари шо ќе се случи во иднината (еден вид на flashforward). Арно ама еве едно објаснување шо најдов:

↑ реченица шо не се слуша често :baeh:

А еве што му пишав ја на Божино на профил:
Технички не се ни back ni forward :) Ако гледаме по тоа дека ова ќе се случи откако островот ќе оди bye-bye, тогаш се forward. Ако гледаме по тоа дека она што го прикажуваат на островот (по датум) е поново 100 дена од она во авионот, тогаш се back :)

Се зезам, него финтата е што не убедуваат дека прикажуваат некој паралелен свет. Што нема врска...
progress.gif

Дури и технички сум употребил :pos2:

Ја уште викам дека тоа ќе се случи, и како дечково што го цитираше, викам дека технички, не е ни форвард ни бек она што го гледаме. Или пак е и тоа и тоа...

А еве што му пишав ја на Божино на профил:
progress.gif

Дури и технички сум употребил :pos2:

Ја уште викам дека тоа ќе се случи, и како дечково што го цитираше, викам дека технички, не е ни форвард ни бек она што го гледаме. Или пак е и тоа и тоа...

:( Не сакам да верувам во твојава теорија, сакам нешто поинтересно. :( Се зезам, ќе видиме бе ајде, добро е да ги пуштиме мозоците на пасење и да видиме што ни спремиле батките... После 6 години матење мислам дека го заслужуваат тоа, да ги оставиме да се искажат. :)

И јас не сакам, кај до сега не мачеа, нека не мачат уште малку ќе издржиме :pos2:. Ја баш од револт што ми изгледа прелесно, пишувам...

Абе колку и да тупиме мозоци, најдобро е да почекаме, можеби некој нешто погодил, можеби делумно погодил, а можда и никој ништо нема да погоди. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom