Lord of the Rings трилогијата + Хобитот

Б

Бат Елохим

Гостин
porano kasnev na rabota zaradi lord-ot :))) non stop gi gleav... sega nekako mi zdosadija, ama uste znam da si gi pustam koga nema nisto na TV (a toa e pocesto) :)

" Andúril -flame of the west, reforged by elvensmiths from the shards of Narsil" ..... go obozavam ovoj del......

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Обично не гледам такви, па едвај се кандисав за првиот дел и откако го догледав, продолжив со вториот и со третиот, значи се на се, 11 саати гледав со малку прекини....Значи 2. ми беше подобар од 1., а 3. подобар од 2. :pipi:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
мојот најомилен филм и ако морам да бирам од трите дела го бирам вториот како најбољи филм што е некогаш направен

Член од
10 јули 2007
Мислења
33
Поени од реакции
0
Dejstvoto vo Rise of the Witch King se slucuva poveke od 2000 godini pred Lord of the Rings. :tapp:

Cetvrti del... :pos2:
добро немора да зна4и дека не би било тоа (еве на пример земи го Х ман) ноо сепак...
:D :vozbud::vozbud::pos2: ,инаку како 4ти дел се зборува за The Hobbit, or There and Back Again книгата од J. R. R. Tolkien

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.155
Поени од реакции
5.999
добро немора да зна4и дека не би било тоа (еве на пример земи го Х ман) ноо сепак...
:D :vozbud::vozbud::pos2: ,инаку како 4ти дел се зборува за The Hobbit, or There and Back Again книгата од J. R. R. Tolkien
Не може Хобитот да биде 4-ти дел зашто Господарот на Прстените е продолжение на Хобитот.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.760
Поени од реакции
22.786
Вчера беше 2от дел на А2 сега ќе го даваат на А1 3от...

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..Ок се. Не дека не се супер,ама во средина ми се.Се е доловено во филмовите, има секакви сцени кажано Ок се :pipi:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Хобитот не е продолжение на Господарот на прстените. Господарот на прстените е креиран според Хобитот. Само во филмскава реализација ги извртија така. Инаку, книгите се по ред:
Хобитот
Господарот на прстените: Дружината на прстенот
Господарот на прстените: Двете кули
Господарот на прстените: Враќањето на кралот.

Во 2011 се очекува реализација на Хобитот. Питер Џексон нема да биде ангажиран за режисерското столче, што според мене е големо разочарување. Не дека е некој којзнае каков режисер, но ми се свиѓа неговата реченица - Сега знам зошто никој не се нафатил да ја режира трилогијава, премногу е тешка и комплицирана.

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Najdobrata trilogija na site vreminja...site delovi se top ama koga bi moral da izdvojam eden toa bi bil vtoriot-two towers:)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
само првиот и третиот ги имам гледано.... вториот ми го имаат раскажано.
помеѓу нив третиот е подобар.
интересни ми се... ама сепак подобар ми е хари потер... незнам зошто
едноставно така е:):)... ама не велам дека елош... многу ми е измислен господарот..:toe::uvo:

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Пред 1 сат го гледав третиот дел.
Многу добар филм , ми се допаѓаат ефектите.Не сум обожавател на ваков жанр на филмови , ама овој е супер.

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
ептен ми се свиѓа филмов...кога го гледав,го гледав со сите мои сетила,едноставно исклучив

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Samo sho si go izgleav 3tiot na A1, i sea ke spijam ko bebence, sonuvajki elfovi...osobeno Orlando Bloom kako Legolas i Viggo Mortensen kako Aragorn se razbira :sekss:.
Rezhiserskava i akterskava ekipa navistina se nafatila na neverojatno teshka zadacha, i ja zavrshila zadovolitelno dobro.
So, most of the credits are deserved.

Harry Potter ne ni go smestuvam vo istiot zanr.
Prikaznata i konceptot mi se mnogu light.

Kajgana Shop

На врв Bottom