ЛДП-Дијаспората нема право на гласање!

• Креатор на темата Креатор на темата Грмуш
  • Време на започнување Време на започнување
Па наводно ти подобро знаеш па кажа дури и во проценти +-2.

Да се преместиме некаде во форумот за лингвистика ако сакаш ?

Не читај преку редови. Читни и кажи ми дали се само емоции и дали јас не мислам на мојата фамилија која што е доле и дали на мене не ми е поубаво кога седнам да пијам со моите другари со кои што сум бил до средно во Македонија или со моите братучеди, или кога ќе ми падне на памет да отидам во селото кај баба ми и да ми испече леб, па успут да сретнам некој и да ми каже, дека си бе мама ти дееба... или да седнам со комшиите на дворот и да се заебаваме, да пиеме пиво итн.?

Или сакаш да кажеш ние што сме ја напуштиле Македонија ја заборавивме фамилијата и дека се отпишавме од неа? Тоа
Не држи вода поради тоа што ти не можеш да споредуваш дијаспорци кои што се 2ра или 3та генерација во странство поради тоа што тие веќе 90% земале странско државјанство и тие нема како да гласаат во Македонија.
Пример: Во германија за да земеш германско државјанство треба да се откажеш од Македонското.

Значи, ние во дијаспората не и мислиме арно на Македонија.

Па зошто сметаш дека ние во дијаспората не би требале да гласаме? Зошто да не можам да отидам во прекрасната Македонската амбасада во Берлин и да го дадам мојот глас? Каде е проблемот тогаш ?

1. И јас како тебе работам и кога ќе сакам да појдам во Македонија за гласање треба да земам од работата цела недела одмор и прашање дали ќе добијам кога сакам поради тоа што само во петоците има Берлин Скопје авиони.

3. Патни трошкови за Македонија кога идам се ѓавол ипол.

4. Зошто тие 1 или 2 илјади евра што ќе ги потрошам на едно гласање да не ги потрошам кога ќе дојдам во Македонија да ставам гориво на тракторот со кој што исправам цел ден арматура, да ги платам работниците што ми помагаат при градбата на куќата итн. итн.?

5. Каде би отишле повеќето да гласаат? Во Македонија или тука во Амбасадата ?

Барем 20 % од одселените Македонци да се ко тебе, ја одма идам да мавам јајца врз штабот на ЛДП.

Ама има ептен мноогу голем број на такви кои во Македонија идат на секои 10 години, а коа ќе дојдат.....мислат дека Македонија застанала таму кај што ја оставиле.....па ќе чуеш разни бисери од типот на к-15, или прашања, "дали знаеш што е тоа лап-топ".........? иако не знае кој о.с. го користи неговиот.

На крај краева...јас дури и уште немам изградено дефинитивен страв околу ова проблематика, бидејќи информациите кои моментално вртат во јавноста се штури, така да нема сеуште пресметки колку би чинела цела ова работа, кој ќе гласа, каде ќе гласа........како ќе гласа, и.т.н.

Друго ме боцка мене мали.
Ме боцкат оние кои се прават најголеми Македонци, па си зимат за право од 1000 километри преку тастатура да не делат на патриоти и предавници......оние кои сејат меѓунационална омраза, а ако недај Боже се случи пак 2001-ва, од својата фотеља со пиво и кикирики пред телевизор, ќе следат директен пренос на CNN и ќе ни го гледаат сеирот.....и уште многу работи за кои не е нит тема нит место за пишување.

ТРЕБА ДА ГЛАСААТ СИТЕ ШТО ИМААТ МАКЕДОНСКИ ПАСОШИ ИЛИ ЛИЧНИ КАРТИ

Ima ama tamu kaj shto se ama ne i vo Makedonija ili pak neka dojdat sho vika eden tuka na forumot neka investiraat neka zhiveat tuka i neka glasaat slobodno.A da glasa nekoj od nadvor bez ogled shto i da e ne mozhi.
:tapp:JAS UTRE KE ODAM NADVOR OD ZEMJAVA I STO TI KEMI ZABRANIS DA NEGLASAM HAHAHA NADVOR VO AMBASADA ILI INTERNET .:pos2::pos2:HAHAHAHAAH NEBIDI SMESEN CEL SVET I EVROPA DOZVOLUVA TI I NEKOJ LDP KE ZABRANITE , PAMETNI BREEEEEEEEEEEEEEEEE MOZOK VI TECE STO STE TOLKU UMNI.:pos2::pos2::tapp:

Барем 20 % од одселените Македонци да се ко тебе, ја одма идам да мавам јајца врз штабот на ЛДП.

Ама има ептен мноогу голем број на такви кои во Македонија идат на секои 10 години, а коа ќе дојдат.....мислат дека Македонија застанала таму кај што ја оставиле.....па ќе чуеш разни бисери од типот на к-15, или прашања, "дали знаеш што е тоа лап-топ".........? иако не знае кој о.с. го користи неговиот.

На крај краева...јас дури и уште немам изградено дефинитивен страв околу ова проблематика, бидејќи информациите кои моментално вртат во јавноста се штури, така да нема сеуште пресметки колку би чинела цела ова работа, кој ќе гласа, каде ќе гласа........како ќе гласа, и.т.н.

Друго ме боцка мене мали.
Ме боцкат оние кои се прават најголеми Македонци, па си зимат за право од 1000 километри преку тастатура да не делат на патриоти и предавници......оние кои сејат меѓунационална омраза, а ако недај Боже се случи пак 2001-ва, од својата фотеља со пиво и кикирики пред телевизор, ќе следат директен пренос на CNN и ќе ни го гледаат сеирот.....и уште многу работи за кои не е нит тема нит место за пишување.
Ти пишував веќе и ти како за инает пак.

Тие што идат на 10-15 години за Македонија 90% земале веќе странско државјанство и тоа се однесува највеќе на оние што се во прекуокеанските земји.
Не држи вода ова и не ја воведувај темата во правецот со меѓунационална омраза поради тоа што темата е дали да се овозможи да гласаме ние Македонците во Македонските амбасади или не.

a како да се створи врска и да се зајакнат односите со матичанта држава на иселениците и гастербајтерите без активно учество во политичкиот живот.
Секоја нормална земја ова го практикува.Нормално е ова да му смета на некој Јово што и сам себе размислува дали да се заокружи на ливче.

Ти пишував веќе и ти како за инает пак.

Тие што идат на 10-15 години за Македонија 90% земале веќе странско државјанство и тоа се однесува највеќе на оние што се во прекуокеанските земји.
Не држи вода ова и не ја воведувај темата во правецот со меѓунационална омраза поради тоа што темата е дали да се овозможи да гласаме ние Македонците во Македонските амбасади или не.

Јас само ти наведувам некоја од причините, зошто голем дел од Македонците мислат така како што мислат, и ич не ми е гајле дали држи или не држи вода, гледано од твој агол.:toe:

И ај не пишам веќе на темава.
Бујрум пишувај и води ја таму кај што ти одговара, а ја утре ќе sирнам да видам до кај си стигнал. :)

Јас само ти наведувам некоја од причините, зошто голем дел од Македонците мислат така како што мислат, и ич не ми е гајле дали држи или не држи вода, гледано од твој агол.:toe:

И ај не пишам веќе на темава.
Бујрум пишувај и води ја таму кај што ти одговара, а ја утре ќе sирнам да видам до кај си стигнал. :)

А како би ти било гајле, коа збориш со дијаспората директно? :) Полесно е теоретски да се настапува, нели? :)

А како би ти било гајле, коа збориш со дијаспората директно? :) Полесно е теоретски да се настапува, нели? :)

Само сакав да му укажам на мали и сличните како него, дел од причините поради кои некој xxx овде или на улица ќе му каже дека исселениците не треба да гласаат.
Но како што гледам поинтересни се муабетите колку членови Јово у партија има, или колку е јака или слаба ЛДП.

Само сакав да му укажам на мали и сличните како него, дел од причините поради кои некој xxx овде или на улица ќе му каже дека исселениците не треба да гласаат.
Но како што гледам поинтересни се муабетите колку членови Јово у партија има, или колку е јака или слаба ЛДП.

Не, не греши душа... најинтересно е како ТИ ќе му објасниш на МАЛИ дека не треба да гласа :)

Во суштина би требало иселениците од Македонија да гласаат. Затоа што тоа е пракса скоро во сите земји од опкружувањето, во Европа и во светот.

Меѓутоа ова е потполно точно. Оние од Европа и тоа од делов од Германија надоле доаѓаат секоја година и трошат пари, али оние од прекуокеанскиве земји, дали и во 10 годнини еднаш ќе дојдат. Нормално со чесни исклучоци.

А најповеќе ме нервираат нивните изјави од типот: ,,Не бе со Македонци не се дружам, кој ги ебе.,, Или некои такви фразеологии, кои не ги употребуваат сите.

Секој државјанин на Р.Македонија каде и да се наоѓа има право на глас!

Не, не греши душа... најинтересно е како ТИ ќе му објасниш на МАЛИ дека не треба да гласа :)

Јас не ни пробав некому да објаснувам зошто треба или не треба да гласа, дури и ако не забележа напишав дека немам дефинитивен став по ова прашање, од причина што информациите се штури за да конечно би рекол да или не.
Муабетот ми одеше во насока на размислувањето на Македонските иселеници v.s. размислувањата на дел од Македонците во Македонија по ова прашање....и не сакав муабетот да го сведам на тоа зошто ЛДП нејќела а ДПМНЕ сакал....

Но очигледно се наоѓаме на различна фрекфенција.:toe:

Ја па сум на мислење дека тебе никој не те прашува.
:toe:
Ај таму види ПАСОК или Неа Демократија и терај си рачун.
Доста егејски бљувотини у оваа Македонија.

Ќелешче :) смисли некоја поинвентивна провокација.

Ти си знаеш најубаво кои ти се мотивите за бедното однесување на форумот, покажи малце достоинственост и не се понижувај до таа мера.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom