ЛДП-Дијаспората нема право на гласање!

• Креатор на темата Креатор на темата Грмуш
  • Време на започнување Време на започнување
Ne se raboti dali ke glasaat na izbori vo predviden procent nego se raboti vo toa shto tie Makedonci kaj i da se vo svetot nikogash od srekja da ne kurtulat ama za glasanje ne bi trebalo od prosti prichini shto se vekje vo druga drzhava, zatoa se narekla dijaspora...nacija nasha koja zhivee tamu istoto i za Bugarite, ako tie zhiveat nadvor od Bugarija nema shto da glasaat tamu...e ako se vratat i tamu i vamu togash druga situacija e.

1. Ако има државјанство а мислам дека повеќето имаат, тие имаат право на глас.
Тука прикаската завршува.
2. Може по еден пратеник да им се загарантира од сите континенти, плус.
3. Ако тие годишно испраќаат 1 милијарда евра, тоа е пола буџет паѓа вода тоа со даноците.
4. Наместо да им клечат на странците за инвестиции, државата Македонија требаше објектите да ги понуди на Македонци.
Неможе странец повеќе да ја сака и да се грижи за Македонија од Македонците.
Тие се тука исклучиво за профит и ништо повеќе.

Глеј...
ако сум преживеал у Бугарија...
ќе преживеам и една сељачка власт на дпбне...
нема проблем.
Што има ... ќе си платам ја.
Овој пак плачипичкува :pos2: Сепак, јас не сум за тоа на дијаспората да и се даде право на глас. Ако имаат пасоши и плаќаат данок, во ред нема проблем. Ама оние комични ликови со “а-ла Гоце“ бркови од аСтралија на кои еднаш гоишно им текнува на Македонија за време на пикник и слични теревенки и се обврзува цели три долари да даде за Македонија... е на таквите богами не би им дал право да гласаат.

Ама оние комични ликови со “а-ла Гоце“ бркови од аСтралија на кои еднаш гоишно им текнува .

Морав, не за друго оти познавам еден таков :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Морав, не за друго оти познавам еден таков :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
И јас! :pos2: Таквите ликови обично доаѓаат у Македонија, седат по месец и кусур кај роднини, при што ни денар скршен не даваат, ни за сметки, ни за лапачката шо ја трескаат. На тој начин заштедуваат човече. Сум ги провалил. И некој сака на такви да им се даде глас? Море ајт у пизду материну!

Ne se raboti dali ke glasaat na izbori vo predviden procent nego se raboti vo toa shto tie Makedonci kaj i da se vo svetot nikogash od srekja da ne kurtulat ama za glasanje ne bi trebalo od prosti prichini shto se vekje vo druga drzhava, zatoa se narekla dijaspora...nacija nasha koja zhivee tamu istoto i za Bugarite, ako tie zhiveat nadvor od Bugarija nema shto da glasaat tamu...e ako se vratat i tamu i vamu togash druga situacija e.

А каде ти беше тогаш ова што овде го пишуваш..да го кажеш јавно и јасно..кога обер вампирот дојде со „мудрата„ политика да ја уништува штотуку изнедрената Македонска Република
..а???.
И наивниот народ конечно сфати дека комуњарите се жива несреќа за Македонија..и затоа уште многу изборни циклуси ќе ве фрла во опозиција..додека некој не ви ја земе „мерката„..како за вас измерена...
:pos2:

И јас! :pos2: Таквите ликови обично доаѓаат у Македонија, седат по месец и кусур кај роднини, при што ни денар скршен не даваат, ни за сметки, ни за лапачката шо ја трескаат. На тој начин заштедуваат човече. Сум ги провалил. И некој сака на такви да им се даде глас? Море ајт у пизду материну!

Таков ти е синот ..како што си го опишал...на поранешниот прецедник фиромски..а кој каде стаса ја напаѓа државата која таткому ја девастираше и ја посрамоти до нозе..
се мисли ва Васиил Глигоров...
А истиот „македонец„ со говорна маана (зафлува во падежите) ..ти е носител и на „македонско„ државјанство...и пасош..
И тој кога овде доаѓа... јаде од цркавицата која му ја дава во вид на пензија на таткому..сиромашниот Македонски Народ..иако тој беше српски пензионер..сега не знам дали прима пензија и од С(в)рбија!!!???

:toe:

Таков ти е синот ..како што си го опишал...на поранешниот прецедник фиромски..а кој каде стаса ја напаѓа државата која таткому ја девастираше и ја посрамоти до нозе..
се мисли ва Васиил Глигоров...
А истиот „македонец„ со говорна маана (зафлува во падежите) ..ти е носител и на „македонско„ државјанство...и пасош..
И тој кога овде доаѓа јаде од цркавицата која му ја дава во вид на пензија..сиромашниот Македонски Народ..иако тој беше српски пензионер..сега не знам дали прима пензија и од С(в)рбија!!!???

:toe:
Мислиш владимир г. “експератот“ економски! Епа крушата под круша паднала... :tapp:

Овој пак плачипичкува :pos2: Сепак, јас не сум за тоа на дијаспората да и се даде право на глас. Ако имаат пасоши и плаќаат данок, во ред нема проблем. Ама оние комични ликови со “а-ла Гоце“ бркови од аСтралија на кои еднаш гоишно им текнува на Македонија за време на пикник и слични теревенки и се обврзува цели три долари да даде за Македонија... е на таквите богами не би им дал право да гласаат.

Има категорија на луѓе надвор од земјата кои се на привремен престој, пракса, работа, образование.

Оние кои се интересираат за Македонија тие и ќе одат да гласаат. :toe:

И погрешно е да се стереотипува во однос на останатите дијаспорци, особено поради фактот што добар дел од нив успеале во кариерите во светот и се на позиции од кои и ние во МК би имале корист да соработуваме, а не само кога ќе чуеме дека Трајко станал познат менаџер или водел голема корпорација, а Петко со македонско потекло станал врвен фудбалер па дури тогаш ќе се фалиме со себе и ќе се нервираме како никој од владата не преземал нешто да ги донесе тие луѓе поблиску до МК туку напротив ги турка подалеку од себе.

А и не само тоа, туку и на таквите бош аСтралијци и сите останати треба да се влијае и да се организираат во едно,да делуваат во таа земја и да лобираат за нас овде, јас не сум видел до сега пример на земја која селективно пристапува по однос на својата дијаспора и се труди колку што може повеќе да ја изолира од матичната земја, освен Македонија.

Мислиш владимир г. “експератот“ економски! Епа крушата под круша паднала... :tapp:

Мислам на сите како него ...пијавици..а кои се изнедрија во оваа проклета македонска напатена земја ..треба да се конечно јавно осудат..и протераат за навек..да не остане камен на камен НИШТО од нив...од тие проклетници..

:salut:

Има категорија на луѓе надвор од земјата кои се на привремен престој, пракса, работа, образование.

И погрешно е да се стереотипува во однос на останатите дијаспорци, особено поради фактот што добар дел од нив успеале во кариерите во светот и се на позиции од кои и ние во МК би имале корист да соработуваме, а не само кога ќе чуеме дека Трајко станал познат менаџер или водел голема корпорација, а Петко со македонско потекло станал врвен фудбалер па дури тогаш ќе се фалиме со себе и ќе се нервираме како никој од владата не преземал нешто да ги донесе тие луѓе поблиску до МК туку напротив ги турка подалеку од себе.

А и не само тоа, туку и на таквите бош аСтралијци и сите останати треба да се влијае и да се организираат во едно,да делуваат во таа земја и да лобираат за нас овде, јас не сум видел до сега пример на земја која селективно пристапува по однос на својата дијаспора и се труди колку што може повеќе да ја изолира од матичната земја, освен Македонија.

Наместо се ти е кажано..браво..
А она партииче ...кое ни самото не може да собере повеќе од членовите свои како гласачи..пушта глас пред да пропадне во бездната на заборавот..оти кој ќе се сети на нив..се одред комуњаришта излапени и заслепени..
Пих...:vozbud:

Се работи за 3-4 парламентарни места за дијаспората, кои неможат ниту да бидат одлучувачки ниту оние кои што ќе креираат нашата политика.

Но многу се важни за да отпочне една посуштинска соработка со дијаспората која е нашиот најголем претставник надвор и воедно лобист, и на кои ќе им значи тоа внимание од наша страна.
Тоа е ништо во споредба со потпората која можеме да ја добиеме.

Море забрана за влез во Македонија кон сите Македонци кој не извадиле Македонски пасош и немаат Македонска лична карта како основен документ за вадење пасош.Македонија нема никаква корист од нив,само праќаат пари за да ни се чуди цел свет како преживуваме со толку мали приходи,возиме скапи возила,им се курчиме пред очи во полни и прилично скапи кафеани.:smir:

Ne znam sto tolku diskusija za prosta rabota.

Onie koi ne se drzavjani i onaka nemaat zakonsko pravo da glasaat i tie ne se ni brojat vo glasacko telo.

Se raboti za onie koi se drzavjani a nemaat stalen prestoj vo MK dali i pod koi uslovi ke im se ovozmozi da glasaat.

Море забрана за влез во Македонија кон сите Македонци кој не извадиле Македонски пасош и немаат Македонска лична карта како основен документ за вадење пасош.Македонија нема никаква корист од нив,само праќаат пари за да ни се чуди цел свет како преживуваме со толку мали приходи,возиме скапи возила,им се курчиме пред очи во полни и прилично скапи кафеани.:smir:

Да не зборувам за процедурите, кои сепак сега се поедноставни во однос на вадење пасоши за дијаспорците.

Меѓутоа не им смета штампањето мак. пасоши за Косовари или правење Бугари од Макеоднците.

Со други зборови, доколку јас сум надвор од МК и сум во можност нешто да сторам, за излобирам, да инвестирам, да донесам некого, да и помогнам на наша фирма да се пробие овде и да и помогнам со врски итн. па како да го направам тоа кога некој од Македонија ми забранува право на глас во Македонија.

Уште би го спомнал ставот во однос на името, став врз кој што нашите домашни предавници немаат моќ да го моделираат според нивните предавнички заложби.
Додека постојат Македонци, дома и во светот, ќе постои и Македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom