толку ли греат?LCD постар = грее
LCD понов со LED = не грее (и помалку струја му треба).
Мац дома има SONY во соба, за да ја помине зимава
За фирмвер гледав, за таа верзија нема извадено ништо такво, за да се хакне.а може понатаму со испуштање на некој firmware ?
и уште нешто кај мене е лцд работи по 10 саати и више и не грее ич можно ли е да е позадинско осветлување лед ?или неонка ама не грее ич за неонки ?
Не грее ни дисплејот eве го моделот http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/lcd-tv/LE40D503F7WXXUЗа фирмвер гледав, за таа верзија нема извадено ништо такво, за да се хакне.
Провери дали ти грее дисплејот. Не мора да значи дека на сите грее ко печка, ама сепак LED имаат поживи бои, подобар контраст и помалку грее (понова технологија).
Твојот би требало да е со LED осветлување. Која серија ти е точно (целосниот број)?
Не ќе да ти е со LED твојот, али нормален ти е, само не знам дали на 50 или 60 херци ти работи. Мислам дека тој е на 50.Не грее ни дисплејот eве го моделот http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/lcd-tv/LE40D503F7WXXU
LE40D503F7W
Јас споредував две серии со LED дисплеи.Е од овие причини сакам повеќе мислења да слушнам, не секогаш значи дека поновото е и подобро. Мац твој предлог?
Не се секирај, добар дизајн прави чуда.50 херцен е ама сликата си е супер, за тоа и те прашувам оти знам дека лцд грее дисплејот и од позади а вој ме чуди секој ден работи нај малце по 10 саати и више и ме чуди тоа што не грее...
во европа 50 херци се, 60 херца у америкаНе ќе да ти е со LED твојот, али нормален ти е, само не знам дали на 50 или 60 херци ти работи. Мислам дека тој е на 50.
95% од LCD мониторите се 59-60 Hz, а и повеќе од 50% од телевизорите се такви.во европа 50 херци се, 60 херца у америка
100 % e 100Hz provereno veke.... 100Hz funkionira samo koga gledas televizija znaci na dobar HD kanal vadi staklo slika. Ako go povrzes na PC max e 60Hz.Аха сигурно
ne sum probal dali cita MKV. ama AVI. citaat bez problem i mnogu e bitno USBto sto go koristis kolku e dobro za dali ke secka ili ne.Филипс читат mkv без проблем, читат avi се до 1280/720р над ова резолуција сецкат филмот, mov не читат, mp4 зависит со кој енкодер е праено, едни читат, други пак не
Ете нека е 98% 100Hz, ама 450% е над 60 Hz.Oк така нека биде, јас знам дека тоа е емулација а не вистински 100hz, ама како сакате, ако мислите дека добивате 100hz за 400 евра тоа си е ваше
Проверено е за mkv, а avi до 1280х720 е ок, над то ми сецкат, иначе користамne sum probal dali cita MKV. ama AVI. citaat bez problem i mnogu e bitno USBto sto go koristis kolku e dobro za dali ke secka ili ne.
За другото горе-доле е точно ама за сликата да не се лажеме има прилично слаб контраст. Провери ја само црната боја со изгасено светло ...Јас дома имам LG 32" HD-Ready 60Hz
- Сликата ПЕРВЕРЗИИ