LCD телевизори

Член од
21 април 2008
Мислења
267
Поени од реакции
130
ставив неколку во споредба али изгледа така не го зачувува линкот,,инаку еве ги

гледам околу 20к денара ..ова се се лед тв,читам дека се подобри од обично лцд,малце се поскапи ,али незнам сеа колкава е разликата ,има ли некоја голема улога

http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=201954
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=201965
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=199940
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=201718
едит : или нешто од ова

http://amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=33595&id=56&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action=
http://amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=29188&id=56&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action=

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
GoRaN4e ова никогаш не ми било јасно, прашуваш за препорака, ти пишав препорака за два телевизори едниот малку поефтин другио малку поскап

Игнорираш тоа, доаѓаш и пак прашуваш исто, која е поентата тогаш да бараш препораки кога не ни веруваш и пак ке отидеш во нептун/амц и што ти кажа продавачот тоа ке земеш? :facepalm:
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 22:43 ---
А значи затоа тие немаат LG телевизори. Нема шкарт роба од LG :D
Има, има не се секирај, само од АМЦ не начекале уште добра понуда :D

Инаку ЛГ во зависност од пазарот става и панели, тие што се за наш пазар се најчесто со поефтини панели.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.948
Поени од реакции
7.062
GoRaN4e ова никогаш не ми било јасно, прашуваш за препорака, ти пишав препорака за два телевизори едниот малку поефтин другио малку поскап

Игнорираш тоа, доаѓаш и пак прашуваш исто, која е поентата тогаш да бараш препораки кога не ни веруваш и пак ке отидеш во нептун/амц и што ти кажа продавачот тоа ке земеш? :facepalm:
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 22:43 ---

Има, има не се секирај, само од АМЦ не начекале уште добра понуда :D

Инаку ЛГ во зависност од пазарот става и панели, тие што се за наш пазар се најчесто со поефтини панели.
Па така кога живееме во, од Господ заборавена држава :facepalm:

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Само што го поставив телевизорот во соба. Подоцна ќе видам што опции нуди, сеа сакам да уживам додека водиме со србиве :)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
ова е да се збуни чоек и да не знај шо да купи

панасоник има најака слика (ИПС) и најаки плазми
самсунг јас знам дека не чинат,дека се вештачки боите (или ова само за евтините модели важи) или дека за нашиот пазар ги прават во некоја еби ветер држава а позитивно е дека читаат се и сешто
ЛЏ имаат добра слика скоро како и панасоник а 3д то им е најако а не читаат ДТС
за Сони не знам ништо

другите марки не ги признавам
ако земам некогаш само ПАНАСОНИК ќе биди

туку ме бунат цените кај нас
во техномаркет
PANASONIC TX-L32E5E - 30,999.00 ден
во нептун
panasonic tx-l 32 e5 e - 23.599,00ден
не е мала разлика :tapp:

а гледам и во т хоме цените им се колку на техномаркет (како и другите услуги шо ги преценуваат во т хоме)
е сега дали нептун зема на старо а ги продава нови ТВ-та или техно се преценува???

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417

панасоник има најака слика (ИПС) и најаки плазми
самсунг јас знам дека не чинат,дека се вештачки боите (или ова само за евтините модели важи) или дека за нашиот пазар ги прават во некоја еби ветер држава а позитивно е дека читаат се и сешто
ЛЏ имаат добра слика скоро како и панасоник а 3д то им е најако а не читаат ДТС
за Сони не знам ништо

во техномаркет
во нептун

а гледам и во т хоме цените им се колку на техномаркет (како и другите услуги шо ги преценуваат во т хоме)
е сега дали нептун зема на старо а ги продава нови ТВ-та или техно се преценува???
Се слагам за Панасоник и LG дека имаат најдобра слика, и дека 3D-то на LG е најдобро.
За DTS, новиве модели од LG читаат све.

За цените Нептун ги ажурира цените многу редовно за разлика од Техно кои ги мењаат еднаш месечно.
И Нептун е како главен дистрибутер за LG и затоа цените таму се пониски од оние во Техно.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Се слагам за Панасоник и LG дека имаат најдобра слика, и дека 3D-то на LG е најдобро.
За DTS, новиве модели од LG читаат све.

За цените Нептун ги ажурира цените многу редовно за разлика од Техно кои ги мењаат еднаш месечно.
И Нептун е како главен дистрибутер за LG и затоа цените таму се пониски од оние во Техно.
ОК новите ако читаат супер е
а кои се тие нови модели оти имам пропуштено некои работи во оваа тема

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447

1) панасоник има најака слика (ИПС) и најаки плазми
2) самсунг јас знам дека не чинат,дека се вештачки боите (или ова само за евтините модели важи) или дека за нашиот пазар ги прават во некоја еби ветер држава а позитивно е дека читаат се и сешто
3) ЛЏ имаат добра слика скоро како и панасоник а 3д то им е најако а не читаат ДТС
4) за Сони не знам ништо

во техномаркет
во нептун

5) а гледам и во т хоме цените им се колку на техномаркет (како и другите услуги шо ги преценуваат во т хоме)
1) За буџет телевизори Панасоник има најдобра слика, а за поскапи модели и LG користи IPS, за останатите не знам. А за плазмите Панасоник е врв без конкуренција.
2) Самсунг користи TN панели, тие се најефтини и имаат лош приказ на боја и лош агол на гледање.
3) Во моделите од ова година и LG чита DTS, ако ти се проблем парите тогаш земи некој модел од LG
4) Сони најчесто се поскапи од останатите, а не се подобри

За тој панасоник модел што си го напишал е убедлив best buy до таа цена.

5)http://www.skroutz.gr/s/441057/Panasonic-TX-L32E5E.html
И Техномаркет ја спушти цената на овој телевизор на 24000, па сега пак го качиле. Воглавно цената на Техномаркет е многу поскапа од реалната.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
ОК новите ако читаат супер е
а кои се тие нови модели оти имам пропуштено некои работи во оваа тема
Па не баш сите, ама поскапите модели од 500 евра нагоре читаат, т.е. зависи до серија, пример од LS серијата сите читаат, од LM серијата од 620 нагоре сите читаат итн.

Еве едно клипче од мене со пуштен 1080p MKV со DTS 5.1 филм. Јас пред 10ина дена зедов 42LS570S од Нептун.
http://www.youtube.com/watch?v=dmjCsNkSdcM

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Па не баш сите, ама поскапите модели од 500 евра нагоре читаат, т.е. зависи до серија, пример од LS серијата сите читаат, од LM серијата од 620 нагоре сите читаат итн.

Еве едно клипче од мене со пуштен 1080p MKV со DTS 5.1 филм. Јас пред 10ина дена зедов 42LS570S од Нептун.
http://www.youtube.com/watch?v=dmjCsNkSdcM
со здравје да си го користиш и обама да победи :D

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
2) Самсунг користи TN панели, тие се најефтини и имаат лош приказ на боја и лош агол на гледање.
Јас имам Самсунг 650 серија, и има IPS екран. И има феноменална слика на видео со солиден квалитет, дигиталните канали се исто одлични. Аналогни, стандард тапа.
Не знам зошто се шири негативно мислење за Самсунг, барем јас кога земав телевизор, скоро секаде каде што се објавуваат рецензии имаше препорачани модели на Самсунг.

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Јас имам Самсунг 650 серија, и има IPS екран. И има феноменална слика на видео со солиден квалитет, дигиталните канали се исто одлични. Аналогни, стандард тапа.
Не знам зошто се шири негативно мислење за Самсунг, барем јас кога земав телевизор, скоро секаде каде што се објавуваат рецензии имаше препорачани модели на Самсунг.
Во право си јас имам le b651 и телевизорот е супер сликата исто така .

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
во техномаркет
во нептун
Слушнав дека Neptun нема да носат повеќе Panasonic телевизори и овој им бил останат последен на залиха.
Инаку за Samsung, вујко ми има од UE ES 8000 серијата, телевизорот РАСТУРА, 3D-то е лудница. Мислам дека кај поскапите телевизори тие доминираат.

Urban_Mover

Madridista
Член од
31 октомври 2005
Мислења
2.160
Поени од реакции
125
Дечки ајде мал совет околу нов телевизор.
Дали да земам Panasonic TX-L32E5E или за +1700 денари е попаметно да земам Philips 37PFL4007H?

Kajgana Shop

На врв Bottom