Mr.Deni
Животна грешка си ми ти...
- Член од
- 4 мај 2007
- Мислења
- 3.550
- Поени од реакции
- 2.740
Нема 3D и во Нептун е 34 000ден.Другарот го купи пред едно месец дена.ПрезадоволенАко може да знам колку пари е и дали има 3D ??
Нема 3D и во Нептун е 34 000ден.Другарот го купи пред едно месец дена.ПрезадоволенАко може да знам колку пари е и дали има 3D ??
Нема 3D и во Нептун е 34 000ден.Другарот го купи пред едно месец дена.Презадоволен
Другар ми го поврза со кабел бидејќи не можеше да најде усб стик за да има бежичен интернет преку телевизорот.Телевизорот е wi-fi ready што значи дека мора преку усб стик.Смарт опциите се супер гледа филмови online има youtube сурфа на него со далинското итн итн.Со еден збор супер е.Со интернетот каков е , оти и јас сум за купување па би сакал да дознаам нешто повеќе..
34.000 и нема 3D.Ако може да знам колку пари е и дали има 3D ??
и сликата е стаклоAham..aham.... i ja preku WiFi streamuvam 720p TV kanali + YouTube + Facebook na TV + MKV, MP4 reprodukcija do 1080p so srt poddrska pa i lately Walking Dead stripovite si gi citam na TV pa ponekad i po nekoja igrica a planiram da zemam i keyobard i mouse za polesno surfanje preku TV iiii seto toa na Vivax od 12000den.
Кај го зема ти овој телевизор со овие опции тука кај нас во СкопјеAham..aham.... i ja preku WiFi streamuvam 720p TV kanali + YouTube + Facebook na TV + MKV, MP4 reprodukcija do 1080p so srt poddrska pa i lately Walking Dead stripovite si gi citam na TV pa ponekad i po nekoja igrica a planiram da zemam i keyobard i mouse za polesno surfanje preku TV iiii seto toa na Vivax od 12000den.
Се заебава.Кај го зема ти овој телевизор со овие опции тука кај нас во Скопје
Чекам на рецензијата.. затоа што сум заинтересиран за истиот модел.. само помалАј деновиве ќе гледам да одвојам малку време па ќе напишам и една рецензија за телевизоров.
Фала друже на одговорот,ќе почекам на твојата рецензија.Фала друже да си го земеш и ти истиот или уште подобар
Досега дома пуштав од 2 усб стика:
- едниот е 8GB Transcend со брзини околу 20/6 MB/s read/write
- а вториот стик 16GB A-DATA USB3.0, брзина 100/30 MB/s read/write
Со овие немам никакви проблеми, со поспори усб-иња не сум пробал пошто немам такви ефтини ѓубриња по дома.
Верувам дека и со други стикови ќе нема проблем.
Двата стика се форматирани во NTFS формат, заради големите HD MKV видеа.
Го пробав со MKV, AVI, MP4, MPG фајлови, покрај AC3 аудио кодекот, чита и DTS 5.1 аудио ако ти значи нешто ова.
Преводите ги вчитува автоматски, плус има опции за подесување на латинични и кирилични преводи, зголемување на преводот и слично.
Тоа со снимањето не го пробав уште, ако ти значи ептен ќе се потрудам да го испитам и тоа.
Ај деновиве ќе гледам да одвојам малку време па ќе напишам и една рецензија за телевизоров.
За DTS чита 5.1 со гаранција, еве за овие 5 дена изгледав едно 10 филмови сите со DTS5.1.Фала друже на одговорот,ќе почекам на твојата рецензија.
Инаку јас бев во Нептун во Сити Мол и по прашав дали чита МКВ фајлови со ДТС а тие младичите што се вработени таму по долго натегање меѓу себе ми рекоа дека читал.Е сега дали ДТС 2.0 како што пишува по спецификација или 5.1 незнам а и не се разбирам - битно ми е да се погоди симнатиот мкв филм без дополнително да се дупчам со конверзија на аудио форматот.
Ги прашав за какви типови усб ми треба они ми рекоа било што само да е со брзини над 40ка и поголема меморија.
Инаку прашав на што се снименото може да се гледа и они ми рекоа дека само на телевизорот и ништо друго...со други зборови неможам како фајл тоа што сум го снимил да го гледам на ПЦ или било кој друг уред освен на телевизорот.Малку ми е чудно зошто е тоа така.
Инаку таа опција (снимањето) ми е многу битна па кога земам тв ќе гледам да има и таква опција,зошто да давам екстра пари посебно и тоа не се движат евтино.
Ај провери ќе почекам на твое искуство и мислење.
Позз.
Дечко и кај мене на телевизорот пишува DTS 2.0. Тоа кажува дека ако пуштиш филм со DTS звук, ќе ти го декодира во стерео за да ти излезе звук на звучниците на телевизорот. Доколку имаш рисивер со surround опција и 6 звучника, ќе подесиш DTS звукот да не ти е декодиран од страна на телевизорот, туку само да го пропушта „нечепнат“ до рисиверот за истиот да го декодира и ти да слушаш во 5.1 surround. Се надевам дека е малку појасно.Е сега дали ДТС 2.0 како што пишува по спецификација или 5.1 незнам а и не се разбирам