Кошаркарска репрезентација на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Христов
  • Време на започнување Време на започнување
Абе не се форсираат и нашите, направија доволна предност и сега во второ ќе ја оддржуваат предноста, не верувам дека над 20 поени да победиме, сепак победа си е победа, верувам дека овие и на гостински терен ќе ги победиме....некако не ме импресионираа.

Иначе шут за 3 поени имаме 6 од 14, што и не е така лошо....за 2 поени имаме над 50 % реализација, што е добро.

Иначе Босна води на полувремето против Украина со 42-33

дечки се знае ли отприлика кога ќе бидат пуштени картите за МКД-Украина ...оти јас ќе одам а имам една пријателка од ск и да не ја шетам цело време до борис трајковски знае лли некој како можам да дознаам?

Одлично играме,до крај само треба рутинирано да изиграме и лесно да дојдеме до победата

дечки се знае ли отприлика кога ќе бидат пуштени картите за МКД-Украина ...оти јас ќе одам а имам една пријателка од ск и да не ја шетам цело време до борис трајковски знае лли некој како можам да дознаам?

Можеш да си резервираш билет преку интернет, и да си го подигнеш на денот на одигрување.

http://www.basketball.org.mk/

Имаш инфо таму, пишува само за Унгарија, ама би требало да биде достапно и за наредниот натпревар.

па добро бе мајка му ти ебам ботската телевизија А1,на среде кошарка они реклами си плескаат:tapp:

Ние сме толку добри или унгарциве се до толку слаби :)
Добра победа, само да не се опуштиме дека ептен не бива па да си качат акции. Кај нас се е можно.
Добар натпревар ќе е идната сабота со БиХ, вајда ќе се иде да се бодри во сала :)

mkd1281040711.bmp

Симпатично делува резултатот, треба да го оправдаме и на гостински терен...
... со 4 победи дома и 2 на гости сигурно се пласираме на ЕП, што во овој момент е реално .

Браво за дечките, и за младите на крај. :)

Ќе се уиграме таман, ама се гледа дека фали добар плеј, овој Грин ме разочара, ниту влегува да положи ниту е прецизен, исто се надевам дека Ристе ќе се врати.

Разочаран сум од Самарџиски, воошто не напредувал во играта.

Разочаран сум од тоа што контра за нас = СЛОБОДЕН шут за ТРИ поени.

Другото е ок, идемо на еуробаскетбал.:vozbud:

Супер беа денес, се надевам дека ќе продолжат во ист ритам. Доколку ја добијат Британија на гости, е тоа ќе биде за вистинско славје :)

Браво за играва ама во недела не чека тешко гостување. Ќе мора да се даде максимум ако ја совладаме ВБ на гости првото место мислам дека ќе биде сигурно.

Најслаб дефинитивно е Мираковски,значи не знам зошто само е повикан дебилот,истотака слабо се снаоѓаат Чековски и Самарџиски кој на крајот кога влегоа вторите тимови даде некој кош.Ај со Британија ќе игра и Бо,изјави Докоузовски.

Добар натпревар...иако мислам дека унгарците беа многу статични
во одбрана и далеку послабо кондиционо спремни.
Мерило за нашите квалитети би требало да биде ВБ.

--- надополнето ---

Во споредба со натпреварот со Украина, нешто повеќе организирани акции но мислам премногу се потпираме на шут за 3.
И очигледно дека Мираковски, Чековски...не се баш во форма. (ако некогаш биле)
Грин...многу малку шутираше и скоро и да немаше влезови...но во глобала не изигра лошо..ги разигруваше останатите, и изигра солидно во одбрана.
Би сакал да видам Бо како ќе се покаже.

грин изигра супер , значи изигра стварно плејмејкерски , тоа што не влегуваше и не шутираше многу е друго али заради тоа другите се отепаа од шутирање ...

на старт паднаа 3 тројки заради грин , дечкото нема 170цм а игра феноменално , гледајте го како се бореше ...

Јас мислам дека Бо ќе биди подобра опција, барем шутот ми е/му беше подобар од на Грин, овој се плаши да шутни кон кошот, а и коа го прави тоа тешко реализира...не е само борбеност, треба и реализација.
Ај на овој дуел и без неговите поени победивме, ама Британија не е Унгарија и секој поен ќе ни биде битен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom