Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Исто и во Северна Кореја нема такви будали.(y)
Пријателски совет до тебе, бидејќи во другана тема (Украина) изиграваш "будала", внимавај што пишуваш, сепак во Австралија знаат да те соберат од дома, ако си против тоа што системот го кажува. :D

Видовме дека не излезе точно тврдењето од Фајзер дека вакцините имаат ефикасност од 95% за заштита од инфекција, излегува дека ни тврдењето за 100% заштита од тешки последици не е точно.

Шо би рекла госпожата (не од трети) од ЦДЦ:

Наука јбг.
Зошто мислиш дека би ми правеле проблем во Австралија за темата со Украина?
Вести не гледав ни во мкд, а не гледам ни тука, па не знам што кажува системот :D

Јас никаде не сум пишал дека штити 95 од инфекција, туку само и само од хоспитализации, што е повеќе пати докажано и сум ставал графици тука.

Зошто мислиш дека би ми правеле проблем во Австралија за темата со Украина?
Вести не гледав ни во мкд, а не гледам ни тука, па не знам што кажува системот :D

Јас никаде не сум пишал дека штити 95 од инфекција, туку само и само од хоспитализации, што е повеќе пати докажано и сум ставал графици тука.

Епа еве, земи најновите податоци, стави пак графици, можеби овие графици не се точни (не сум ги проверувал), твоите секако се најисправните :D.

Во темата за Украина од напишаното делува дека си против санкциите, дека си против војната итн итн, а Австралија и останатиот западен свет обратно дрндаат, па ти преиспитај си се што ќе пишуваш :cenzura:

Епа еве, земи најновите податоци, стави пак графици, можеби овие графици не се точни (не сум ги проверувал), твоите секако се најисправните :D.

Во темата за Украина од напишаното делува дека си против санкциите, дека си против војната итн итн, а Австралија и останатиот западен свет обратно дрндаат, па ти преиспитај си се што ќе пишуваш :cenzura:
Ризик јак, мила душа, јас мислење не сум сменувал, а нема ни да менувам :)
Сум против војната, и не само против оваа туку и општо против војни каде си ги мерат политичарите а гини недолжен народ. И сум против провокациите што ги прави НАТО.

Да се прашувам јас ќе направам еден софтвер каде ќе си ги пополниш симптомите и ќе ти испрати упат за на специјалист/рецепт од аптека, и овие ќе ги пратам да доучат ако сакаат да се доктори, или правец дома.
Почнавме иницијативно пред 7-8 години според одредени guidelines на официјални институции. Али податоците толку ни беа раштракани по база и плус никој не го бараше туку беше идеја на еден од газдите(доктор) и имаше други приоритетни проекти. Еве конкретно за коронавирус(и за други работи) веќе имплементиравме прашалници кои се праќаат на пациентот и врз база на одговори им се генерира што треба да прават без да одат по болници во зависност од одговорите.

Матичниот е клучен за лечење. Три недели Корона целосно ја прележав само со матичниот лекар.

Се разбира матичен што го бива.

Тоа софтвер може да го замени некогаш во иднина, а може ни тогаш.

Последно уредено:
Држави што беа фалени дека одлично се справуваат со пандемијава, како Хонг-Конг, Јужна Кореа и Виетнам, деновиве им се случува потоп од новозаразени и мртви иако сите од нив имаат 80+% вакцинирано население и се познати по носење маски... (n)

Држави што беа фалени дека одлично се справуваат со пандемијава, како Хонг-Конг, Јужна Кореа и Виетнам, деновиве им се случува потоп од новозаразени и мртви иако сите од нив имаат 80+% вакцинирано население и се познати по носење маски... (n)
Тенеке не ми одговори за Хонконг кој е крив.

што бидна со тие предлозите од комсиска за заразни болести за укинување во моловите и предтоа уште 2 идеи имаа изгледа не се уште у влада стасани или сум пропуштил нешто ?

Тенеке не ми одговори за Хонконг кој е крив.
Кривец има само тој што замисли zero covid, затоа што тоа не функционира така.

Деновиве излезе во јавност и британскиот експерт и советник на владата. Практично поголемиот број на фејкувани податоци излегоа од експертите Imperial Collage, кој доби голем грант од Gates Foundation во милиони долари. Тие што не се согласувале со тие податоци им било порачано да се цензурираат.

COVID-19 expert claims he was told to 'correct his views' after criticising 'implausible graph' shown during official briefing

At the beginning of the pandemic it was feared that as many as 500,000 people in the UK might die of COVID.

That figure came from Imperial College's Report Nine, based on the premise that literally nothing would be done to protect people from coronavirus - that life would carry on as normal.

That vital nuance, however, appears to have been lost on many.

It was "condensed to the simple but misleading message that, if the government didn't impose full lockdown immediately, over half a million people would die", Prof Woolhouse writes.

што бидна со тие предлозите од комсиска за заразни болести за укинување во моловите и предтоа уште 2 идеи имаа изгледа не се уште у влада стасани или сум пропуштил нешто ?
...таму каде им одговара истиот ден се состануваат и решаваат посебно злоупотребувано европско знаменце, а таму каде немаат интерес спори се, инаку Комисијата предлог за укинување на вакцинален зелен сертфикат за влез во Мол објекти го дала за усвојување пред две недели, денес требаше да се состане Собранието и да го усвојат предлогот или не, ама ништо јавно не кажале, ја тегнат работата, не им е по ќеф,

...односно, тој што треба да ги реши нашите проблеми и да ги собере во Собранието за седница си тера друга агенда, никој ништо не пререкува ќутат и гледаат како телиња пред шарена врата и наместо да се состанат за предлозите на Комисија за заразни болести еве датумски што агенда си има Џафери ( во спојлер), демек претседател на Собрание, ама на кое? од тука и игнорирање за експедитивен одговор на предлогот од Комисија за заразни болести што по не знам кој пат докажува дека е политичка, а не медицинска активност.
Сабота, 5 март 2022
СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО КОСОВСКАТА ПРЕТСЕДАТЕЛКА ОСМАНИ
На вториот ден од официјалната посета на Република Косово, претседателот на Собранието на Република Северна Македонија Талат Џафери, придружуван од пратениците Бејџан Илјаз, Бети Стаменкоска Трајкоска и Изет Меџити, членови на Пратеничката група за соработка со Парламентот на Косово, остари средба со Претседателката на Република Косово Вјоса Османи Садриу.
повеќе...
1dzaferi-kosovo.jpg
Петок, 4 март 2022
СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ПОЛИТИЧКИТЕ ЛИДЕРИ ВО РЕПУБЛИКА КОСОВО
Во рамките на официјалната посета на Република Косово, Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, во попладневните часови оствари поединечни средби со лидерите на опозициските политички партии застапени во Собранието на Република Косово.
повеќе...
dzaferi-kurti1.jpg
Петок, 4 март 2022
СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО АЛБИН КУРТИ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА КОСОВО
Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, денеска во Приштина, во рамките на неговата официјална посета на Република Косово,

Последно уредено:
А како добиваат пари по пациент? Сакаш да кажеш ако за 50 пациенти добива 1500 денари? Тоа не е ништо

30 денари по пациент е вистинска стимулација за еден доктор за зголемување на интересот за вакцинација кај своите пациенти:свиркам:

30 денари по пациент е вистинска стимулација за еден доктор за зголемување на интересот за вакцинација кај своите пациенти:свиркам:
...тој дебилен предлог од не знам кој експерт советник во Министерство за здравство, со овој предлог не да добијат во ефект за антиковид вакцинација туку им се измочале на лекарската професија на матичните лекари и нормално само револт кај нив, а не пак прифаќање на ,,30 ден" за пациент и тоа еднократно!

... инаку поголем број матични гинеколози во своите ординации слободно паушал им наплаќаат на своите пациентки за прегледи кои се бесплатни, тие без око да им трепнат наплаќаат од 200 -500 ден, не баш сите, ама скоро сите, а што е најсмешно и најтрагично пред влезните шалтери и врати имаат залепено јавка ,,работиме со ФОНД книшки и прегледот е бесплатен" а внатре сестрата им наплаќа на сите, пациентките си ќутат и си плаќаат, така да кој како ќе се снајде од матичните, а пациентките плаќаат.

Последно уредено:
Ќе гледаат да одолговлекуваат што подолг период за да ги трошат вакцините бидејки ако ја укинат забраната за влез по моловите никој веќе нема да се вакцинира.

... инаку поголем број матични гинеколози во своите ординации слободно паушал им наплаќаат на своите пациентки за прегледи кои се бесплатни, тие без око да им трепнат наплаќаат од 200 -500 ден, не баш сите, ама скоро сите, а што е најсмешно и најтрагично пред влезните шалтери и врати имаат залепено јавка ,,работиме со ФОНД книшки и прегледот е бесплатен" а внатре сестрата им наплаќа на сите, пациентките си ќутат и си плаќаат, така да кој како ќе се снајде од матичните, а пациентките плаќаат.
Затоа фино лепо за секоја извршена услуга, си бараш фискална сметка. Па со истата таа фискална сметка одиш за пријавиш злоупотреба во Фондот.

Ќе ги тргаат нешто маските или дезинформации?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom