Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Извини ги потценив

Една статија од 2021 вика вака

Значи 65ден е бодот. А стари лица носат 3.7 бода или 240ден.
Значи ако Матичен има просек 1400 пациенти и просек бод ете 2 (130ден.) = 180.000ден.
Доволно за
Бруто Плата Доктор 40000
Бруто Плата Сестра 30000
Кирија 20000
Режиски трошоци 20000
Материјали 20000
----------------------------------
И уште 50.000 да му останат за да мечтае за Германија. Пошто овде не му чини
Mojata matichna ima 3000 pacienti(gi broev kartonite dodeka chekav vo chekalna , bea podeleno vo raftovi od koj broj do koj na raft) so edna ekipa, vo edna smena, sabota ne raboti. Plata dobiva ko u parlament da raboti I koga ja slusas kako se zali grev da te fati.Plus site laboratorii vo avicena gi praka so livce I pecatce za da ja isplati avicena sprema broj na upati. Provizii od pishuvani lekovi od farmacevtski pretstavnici ne gi spomnuvam.
Od site doktori osven hirurzi I mitadgii, matichnite se najmnogu plateni.
Vo princip ako ne im se isplati neka zatvorat ordinacii. Daleku od za zalenje se. Fondot go cicaat.

Последно уредено:
Со војната помеѓу Русија и Украина, актуелноста за короната исчезна и тоа следниот ден...

Исто како никогаш да не постоела короната...

Да не беше војната помеѓу Русија и Украина актуелноста по медиумите за короната ќе беше на исто ниво...

Затоа фино лепо за секоја извршена услуга, си бараш фискална сметка. Па со истата таа фискална сметка одиш за пријавиш злоупотреба во Фондот.
...пробај побарај и веќе немаш слободен термин за преглед веќе,
Ќе гледаат да одолговлекуваат што подолг период за да ги трошат вакцините бидејки ако ја укинат забраната за влез по моловите никој веќе нема да се вакцинира.
...за Мол ќе попуштат, МОРА да прифатат за да речат ,,ете укинавме некоја мерка како ЕУ", ама затоа кафаните и рестораните ќе бидат строго со сертификат, само не се знае дали ќе биде исклучиво со бустер доза или ќе важи како што е сега!

Последно уредено:
Владата три недели нема разгледувано ниту една мерка која ја предложи Комисијата за заразни болести. Дури вчера заседавал Главниот кризен штаб и ги прифатил, па сега треба да појдат на владина седница

Алфа дознава: Главниот кризен штаб ги прифатил сите препораки на Комисијата за заразни болести

Ќе ги тргаат нешто маските или дезинформации?
сега кога ќе снема нафта, па место со коли со пајтони и чези, Маска ќе треба пошто коњот прди :cool:
Автоматски споено мислење:

Лиде на Венко со нова празнична песна: Дедо Мраз без маска, ирваси без рогови…

Последно уредено:
Владата три недели нема разгледувано ниту една мерка која ја предложи Комисијата за заразни болести. Дури вчера заседавал Главниот кризен штаб и ги прифатил, па сега треба да појдат на владина седница

Алфа дознава: Главниот кризен штаб ги прифатил сите препораки на Комисијата за заразни болести

Се супер, ама пак не ми се јасни некои работи.
Зошто децата во училиштата да носат маски а дискотеките фул полни и вакцинирани и невакцинирани внатре.
Се надевам дека за брзо и тие мерки ќе ги тргнат оти ионака се само на хартија мерки, во пракса знаеме сите како стојат работите.
Ама убаво пишаа претходно, дека кај нас последно ќе ги укинат сертификатите, мора касата
да се полни јбг.

Абе уствари они тек сега донеле одлука сертификатот за прележан Ковид да трае 180 дена наместо 45, иако знам пред неколку месеци тие од комисија го предложија ова... Кај и да е ќе се укинат сите мерки, они сега продолжуваат важност на сертификат, какви неспособници... :facepalm:

А зашто менуваат важност на сертификат ако нема да важи нигде? Добро, освен можда на граница.

Абе уствари они тек сега донеле одлука сертификатот за прележан Ковид да трае 180 дена наместо 45, иако знам пред неколку месеци тие од комисија го предложија ова... Кај и да е ќе се укинат сите мерки, они сега продолжуваат важност на сертификат, какви неспособници... :facepalm:
Одамна се виде дека се неспособни

Знае ли некој зошто умрените ги ставаат во 2 категории?
Во текот на изминатите 24 часа, регистрирани се 2 починати лица од Крушево (85г) и Кавадарци (67г). Пријавените лица се починати во болнички услови.

Согласно Регистарот на умрени лица со дијагноза КОВИД-19 од Мој Термин,дополнително се пријавени 5 починати лица од: Скопје (2), Прилеп (1), Битола (1), и Дебар (1).Починатите лица се на возраст од 45г. до 85г. Лицата се починати во период од 24.02. до 07.03.2022. Од пријавените починати лица, 4 се починати во болнички услови и едно лице е починато во домашни услови.

Сите починати лица (седум), се со регистрирани коморбидитети.
За првите ми е јасно, умреле вчера во болница од Ковид. За вториве што е финтата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom