- Член од
- 5 март 2022
- Мислења
- 103
- Поени од реакции
- 175
Ќе ја тргаат Украина. За друго не се знае ништо.Ќе ги тргаат нешто маските или дезинформации?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе ја тргаат Украина. За друго не се знае ништо.Ќе ги тргаат нешто маските или дезинформации?
Mojata matichna ima 3000 pacienti(gi broev kartonite dodeka chekav vo chekalna , bea podeleno vo raftovi od koj broj do koj na raft) so edna ekipa, vo edna smena, sabota ne raboti. Plata dobiva ko u parlament da raboti I koga ja slusas kako se zali grev da te fati.Plus site laboratorii vo avicena gi praka so livce I pecatce za da ja isplati avicena sprema broj na upati. Provizii od pishuvani lekovi od farmacevtski pretstavnici ne gi spomnuvam.Извини ги потценив
Една статија од 2021 вика вака
Значи 65ден е бодот. А стари лица носат 3.7 бода или 240ден.
Значи ако Матичен има просек 1400 пациенти и просек бод ете 2 (130ден.) = 180.000ден.
Доволно за
Бруто Плата Доктор 40000
Бруто Плата Сестра 30000
Кирија 20000
Режиски трошоци 20000
Материјали 20000
----------------------------------
И уште 50.000 да му останат за да мечтае за Германија. Пошто овде не му чини
...пробај побарај и веќе немаш слободен термин за преглед веќе,Затоа фино лепо за секоја извршена услуга, си бараш фискална сметка. Па со истата таа фискална сметка одиш за пријавиш злоупотреба во Фондот.
...за Мол ќе попуштат, МОРА да прифатат за да речат ,,ете укинавме некоја мерка како ЕУ", ама затоа кафаните и рестораните ќе бидат строго со сертификат, само не се знае дали ќе биде исклучиво со бустер доза или ќе важи како што е сега!Ќе гледаат да одолговлекуваат што подолг период за да ги трошат вакцините бидејки ако ја укинат забраната за влез по моловите никој веќе нема да се вакцинира.
сега кога ќе снема нафта, па место со коли со пајтони и чези, Маска ќе треба пошто коњот прдиЌе ги тргаат нешто маските или дезинформации?
Се супер, ама пак не ми се јасни некои работи.Владата три недели нема разгледувано ниту една мерка која ја предложи Комисијата за заразни болести. Дури вчера заседавал Главниот кризен штаб и ги прифатил, па сега треба да појдат на владина седница
Алфа дознава: Главниот кризен штаб ги прифатил сите препораки на Комисијата за заразни болести
![]()
Алфа дознава: Главниот кризен штаб ги прифатил сите препораки на Комисијата за заразни болести
Главниот кризен штаб во Владата, денеска ги прифатил, сите предлози, кои, Комисијата за заштита од заразни болести ги даде во последните три недели. Од Владата за Алфа брифираат, дека мерките, ќе сеkurir.mk
Одамна се виде дека се неспособниАбе уствари они тек сега донеле одлука сертификатот за прележан Ковид да трае 180 дена наместо 45, иако знам пред неколку месеци тие од комисија го предложија ова... Кај и да е ќе се укинат сите мерки, они сега продолжуваат важност на сертификат, какви неспособници...![]()
За првите ми е јасно, умреле вчера во болница од Ковид. За вториве што е финтата?Во текот на изминатите 24 часа, регистрирани се 2 починати лица од Крушево (85г) и Кавадарци (67г). Пријавените лица се починати во болнички услови.
Согласно Регистарот на умрени лица со дијагноза КОВИД-19 од Мој Термин,дополнително се пријавени 5 починати лица од: Скопје (2), Прилеп (1), Битола (1), и Дебар (1).Починатите лица се на возраст од 45г. до 85г. Лицата се починати во период од 24.02. до 07.03.2022. Од пријавените починати лица, 4 се починати во болнички услови и едно лице е починато во домашни услови.
Сите починати лица (седум), се со регистрирани коморбидитети.