Ако не се лажам, тоа се подесува...Кога ќе направат Федората да ги гледа имињата на партициите не да ги дава како дев1, дев 2 и бла бла бла..... тогаш ќе користам линукс.....ај светот нема да пропадне ако не користам.. лоооооооооол ... како бе мене ваквно нешто баш сеа АААААААААААААААА
Попричекај... 16 јуни треба да излезе Сузе 11ка. Има две можни варијанти:Ако знаеш споредба помеѓу Федора и опенСусе пиши па може ќе летнам кај сузето, додека сум наапан може да се случи такво нешто... х'ри ап
Неам дуал-бут пошто не сакам Не ми треба.. не дека не се правиИмав дула-бут на openSUSE... оти си немал не знам....
Dragon[Sky];1412114 напиша:Ааа се шокирав. Никој не користи Slackware?!
Јас имам BackTrack 3.0 инсталирано на компјутеров, многу сум задоволна. <3
Знам, до пред некое време ја користев двојката и решив да ја пробам и тројката иако е сеуште бета.1. Тројката е сеуште бета... зашто би имал бета верзија за основен систем?
2. BackTrack-от е специфична и наменска дистрибуција. Намената е далеку од работна станица...
Како иде ВТ3? До која бета се стигнати...Dragon[Sky];1412198 напиша:Знам, до пред некое време ја користев двојката и решив да ја пробам и тројката иако е сеуште бета.
Имам на dual-boot XP и BT3, кога ќе ми здосади Backtrack-от највероватно ќе фатам некоја друга дистрибуција.
абе стигнати се до некаде, али ипак.. бета е бе народе.. фајналот закажан е мислам за есен 2008, али ќе видиме.. туку малце оф топик.. Кај можам во македонијава да најдам wireless card..atheros chipset или друг некој.. што поддржува monitor mode.. ( за лаптоп ) мислам би требало да знаете за што ми е...а?Како иде ВТ3? До која бета се стигнати...
Последен пат кога ја разгледував беше некоја рана бета, беше прилично нестабилна.. на пола машини не можев никако да ја подигнам
Јас се префрлив од OpenSuse 10.3 на 11.0 и не сум така задоволен. Како прво, не ми се инсталираа драјверите за nVidia, па морав да го компајлирам кернелот на ново за да ги инсталирам драјверите, а и KDE 4 не ми е некако стабилен. Се надевам дека 11.1 кој треба да се појави во Декември ќе е подобрен, а и KDE 4.1 ќе биде имплементиран во него.3 години наназад "си играв" со OpenSUSE, FC, Ubuntu, Mandriva... а веќе 1 година ми е инсталиран OpenSUSE 10.3. Чекам 11 да излезе за некој ден
Читав дека повеќе проблеми имало со КДЕ 4 и воглавно со OpenSUSE 11 па се пишманив засега од апгрејд. ГУИ скоро никогаш не користам на тој компјутер, ама сепак не ми се ризикува... Доста добро работи и 10.3Јас се префрлив од OpenSuse 10.3 на 11.0 и не сум така задоволен. Како прво, не ми се инсталираа драјверите за nVidia, па морав да го компајлирам кернелот на ново за да ги инсталирам драјверите, а и KDE 4 не ми е некако стабилен. Се надевам дека 11.1 кој треба да се појави во Декември ќе е подобрен, а и KDE 4.1 ќе биде имплементиран во него.