Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Милан 2 и 2-3 гола
Интер 1 и 2-3 гола
Бордо 1
Аугсбург 1
ВБА 1 и 0-2

Ми треба некој шо се разбира од системи и да ми ја објасни математиката как се пресметуват системски тикети ако погодаш повеке утакмици од тава шо ти е пишано на тикето..На пр.

Систем 2 од 4.. Уплата 50
Реал - Барса Х-1 4.5
Милан - Интер Х-1 4.5
Јувентус - Лацио Х-1 4.5
Порто - Бенфика Х-1 4.5

Колко пари ке земам ако погодам 3 утакмици ?

4.5*4.5=20.25 * 50=1000/6 комбинации= 170 денари. ова ако погодиш две. Ако погодиш 3, имаш 3 добитни комбинации (првата ја множиш со втората погодена, првата со третата и втората со третата). У случајов поради тоа што се со ист коефициент, 170 го множиш со 3 и добиваш 510 денари.

Утре Нишикори језда е рано али кој успее да стане и да го стигне мислам дека е поклониште. Бенето има 0 од 9 во финалињата во кариерата, не за џабе го има прекарот ЛУЗЕР. 30 и кусур години има, не знам точно ме мрзи сеа да гуглам, човекот нема АТП титула до сега. Нишикори е иден топ 3 играч, а и број 1 според мене, и моментално игра ненормално добар тенис. Меле се пред себе, а 1.35 квота за него во финалево и те како се исплати. 3-0 е и во меѓусебните, лани играа последен пат, во Париз, исто во сала како и сега, и тепаше убедливо Нишикори со 6-2 6-3. Ако сега успее Бенето да освои титула, на стари години, и тоа преку играч ко Нишикори, ќе се рокнам со нешто мајке ми.

Се надевам ќе успеам некако да го уплатам, од 10 и 30 е иначе...

П.с. Забораив, Нишикори брка пласман на завршниот турнир во Лондон.
7-6 6-4, али не го уплатив, штета :(

Да дадам и мислење за Надал-Гаске.
Нема сеуште излезено официјален распоред, али во допуна во Копачка ги има скоро сите парови од Пекинг. Ги пишува дека се играат од 04:00 сабајле али сигурно не е така. Значи можно е Надал и во вторник да игра да си знаете. Рафа се враќа после тримесечна пауза од повреда, неделава играше егзибиција со Цонга во Азербејџан или Казахстан, не знам точно каде беше, и да ви кажам сосема солидно изгледаше. Гаске играше на овонеделниов турнир во Шенжен и типот има проблеми со кондицијата а и има повреда на лактот на десната рака. 1.30 му дале на Надал, плус ќе го земеме фактот дека Надал до сега никогаш нема загубено од Гаске, 12-0 е во меѓусебните. Ова ми е тип за на милиони, само ќе почекам да после да видам официјален распоред и да знам кога и на колку да го уплаќам. :D

За денес...
Металург-ПСЖ -53,5...или да не даде Металург 27 гола...
Според мене против Омејер тешко да ја надминат таа граница,плус се без Вугринец...
Мислам дека ќе биди тврда утакмица..
Металург со брза игра нема шанси да напрај нешто,ќе мора да си ја играат нивната игра.....
Ќе има доста грешки,одбрани на голманите.....
Ла Риоја-Мешков..1
Ла Риоја се сјачани доста,Рокас и Раул Гарсија крила,Агирезабалага....добар тим,иако не се освен Барса не е некој квалитет во Шпанија,сепак мислам дека се поквалитетни од Мешков,кој е дебитант во оваа лига...
Вреди да се проба Алборг да даде 22 гола,добра екипа се,зедоа неколку засилувања,играат со Данкерк во гости, а на Данкерк не им цветаат рози на почеток на сезона,играат ептен тврдо точно,ама за 22 гола вреди да се проба,и е добар поклон;)...
Сигурни победи на Пик Сегед и Кил,ама мали коефициенти се,не вреди да се играат....
Борац Чачак-Звезда 2
Е сега не знам дали Интер ќе добие,доста е играна...:нинџ:
Би требало да добијат....:cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom