Kindle

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Ги симнав сите книги од линков... се изнамачив :)
Инаку не знам дали смееме да поставуваме тука линкови, warez е забрането.
Амааа, патем... сите делови од Хари Потер на хрватски.

Член од
14 мај 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Пробав Сони Ридер во дуќан пред 6 месеци и чувството беше феноменално исто како да читаш книга, нема зрачење или одблесок како на монитор значи очите воопшто не се замараат.

Мана е што нема боја (не е ЛЦД) ама за читање книги (кои се и онака црно бели) е супер решение. Навигацијата беше исто одлична а можеше и текстот да се маркира по потреба. Брзината беше осредна, имаше дилеј од секунда или малку повеќе при листање на страниците а како е на Киндле-во не знам но тоа беше едина работа што не беше најоптимална но со тек на време се навикнуваш. Најубаво да се прочита рецензија на двата и да се споредат.

Мал е форматот, како најмалите џебни книги ама бидејќи е можна промена на големина на фонтот не е проблем а може да се збере во секоја женска ташна.

Би го купил во секое време, одличен харвер е.
А каде кај нас поточно го има Sony Reader и колку се движат цените?

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Во странство гледав кај нас не знам дали и каде има. Ако најдеш цената ќе биде иста или малку поскапа него надвор.

Или порачај го онлајн.

Член од
3 април 2012
Мислења
161
Поени од реакции
156
Остај тие прикаски за Сонито, не е којзнае што. Nook Simple Touch е паднат на 79 долари. Сонито е 139. Ќе си го порачаш преку интернет. Кај нас нема ништо од ова не се продава.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Има некој средувано книги во Calibre... Има ли нешто македонско за Kindle. Ај ако има некој нешто средено нека постира тука, јас се обидувам да средам една книга од PDF ама за нигде испаѓа, не како што сакам. :)
--- надополнето: 15 мај 2012 во 15:30 ---
Еве уште еден линк, овој за позајмување kindle книги... lendle.me. Не знам како точно функционира.

Дарко Рибарот

Пуштен пуштен,а фактички го кријат..
Член од
15 мај 2012
Мислења
134
Поени од реакции
46
Имав прилика да го користам Киндлево една недела. Го нема филингот на книга али подобро е од се друго што служи за читање електронски книги.

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.747
Поени од реакции
2.562
Има некој средувано книги во Calibre... Има ли нешто македонско за Kindle. Ај ако има некој нешто средено нека постира тука, јас се обидувам да средам една книга од PDF ама за нигде испаѓа, не како што сакам. :)
А што не испаѓа како треба? Јас имам средувано книги од ворд или во индизајн, во принцип треба да го одвоиш текстот од останатите форматирања и после го средуваш како сакаш. А македонски наслови не, добри наслови скоро и да нема во електронски формат.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
А што не испаѓа како треба? Јас имам средувано книги од ворд или во индизајн, во принцип треба да го одвоиш текстот од останатите форматирања и после го средуваш како сакаш. А македонски наслови не, добри наслови скоро и да нема во електронски формат.
Ја најдов од Игор Џамбазов книгата, ама многу голем проред имам помеѓу редовите кога ќе ја средам со Calibre.
Инаку има ли некој купено книга од Amazon? Или само симнувате??? :D

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.747
Поени од реакции
2.562
Ја најдов од Игор Џамбазов книгата, ама многу голем проред имам помеѓу редовите кога ќе ја средам со Calibre.
Пушти ја ако сакаш, да ја ѕирнам.

Член од
3 април 2012
Мислења
161
Поени од реакции
156
Најдов нешто интересно на нетов, можда ќе ве интересира вие што имате киндл. Служи за читање рсс на киндл.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Јас имам Киндл 3G + WI FI ако ви треба некоја информација, слободно прашајте! :P

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Јас не читам многу вакви (не дека не сакам, немам толку време :pos:), ама знам дека ќе има доста заинтересирани... Мислам дека од сите има .mobi верзија.
http://www.itsoright.com/herman/Top 100 Science Fiction and Fantasy Books (Voted by NPR)/
Фала ти многу за линков. Денеска го добив Nook Color-от и прва книга: William Gibson - Neuromancer :гик:

Предлог: можда треба да се смени насловот на тема во општо за e-читачи.

Kajgana Shop

На врв Bottom