Kindle

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Kindle 3G си има свои маани: нема тачскрин, многу е голем не е добар за носење, а ако не можеш да го носиш со себе што ќе ти 3G. Nook на пример можеш слободно да си го земеш со тебе на плажа. На повеќето плажи имаш Wi-Fi. Нема да му влага песок во дугмињата зошто не ни има тастатура.

И нема споредба помеѓу вграденото светло и екстерен извор на светлина. Далеку подобро е вргаденото светло.
Како тоа Киндлето неможеш да го носиш со тебе? Си видел Киндле некогаш во животот?

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Како тоа Киндлето неможеш да го носиш со тебе? Си видел Киндле некогаш во животот?
Сум видел и зборам за Киндле 3G. Во споредба со Nook-ов е поголем. Сакаш спореди димензии на интернет.
Не викам дека не можеш воопшто...

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Сум видел и зборам за Киндле 3G. Во споредба со Nook-ов е поголем. Сакаш спореди димензии на интернет.
Не викам дека не можеш воопшто...
Незнам дали јунак ќе се изнајде да го носи ова Киндлево!!!

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Незнам дали јунак ќе се изнајде да го носи ова Киндлево!!!
Леле колку запна за ова. Добро, во право си, можеш да го носиш кај сакаш.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Kindle 3G си има свои маани: нема тачскрин, многу е голем не е добар за носење, а ако не можеш да го носиш со себе што ќе ти 3G. Nook на пример можеш слободно да си го земеш со тебе на плажа. На повеќето плажи имаш Wi-Fi. Нема да му влага песок во дугмињата зошто не ни има тастатура.

И нема споредба помеѓу вграденото светло и екстерен извор на светлина. Далеку подобро е вргаденото светло.
Го имаш Нуков?

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Го имаш Нуков?
Не, имам Nook Color.​
Пред некое време, кога решив да земам е-читач, разгледував што има, што се нуди и обичниот Nook беше најдобар (со оглед на цената). Ама таман пред да нарачам ја спуштија цената на Nook Color и се решив за него.​

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Леле колку запна за ова. Добро, во право си, можеш да го носиш кај сакаш.
Па ти трипаш со глупости. Не може да се носи.
Еве ти димензија на киндл 3г
172 mm x 120 mm x 10.1 mm
Еве ти димензија на Nook
165 mm x 127 mm x 11.1 mm

Не мора да напаѓаш без врска. Имај си нук, не треси глупости.
--- надополнето: 12 јуни 2012 во 23:45 ---
Не, имам Nook Color.​
Пред некое време, кога решив да земам е-читач, разгледував што има, што се нуди и обичниот Nook беше најдобар (со оглед на цената). Ама таман пред да нарачам ја спуштија цената на Nook Color и се решив за него.​
Промовираш е-читачи и муабетиш а си зел е-читач во боја со LCD екран.
Џабе си го платил толку пари. За тие пари дупло побрз андроид таблет со дупло повеќе апликации ќе си земел.
Сите знаат дека фората у е-читачите е e-ink технологијата.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Промовираш е-читачи и муабетиш а си зел е-читач во боја со LCD екран.
Џабе си го платил толку пари. За тие пари дупло побрз андроид таблет со дупло повеќе апликации ќе си земел.
Сите знаат дека фората у е-читачите е e-ink технологијата.
За кои пари? Nook Color падна на 149 долари, плус попуст за mothers day, бадијала беше!
За носењето пишав, и не ме замарај више.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Не знам колку сте по купувањето книги со оглед на тоа што на нетов можат многу и бесплатно да се најдат, но секој ден од Amazon нудат некоја или повеќе книги со попусти... и доаѓаат по смешни цени, како на пример денес, има неколку книги од по 0,99 долари.
Kindle Daily Deal

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Иначе појдете овде. Горе десно наместите да ви сортира 'Prices Low to High' и први ќе ви се сите бесплатни книги кои што може да ги земете директно од Амазон. Лево можете да си го дотерате барањето со одбирање на жанр, нови книги во последните 30 дена и слично.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Сте знаеле дека е-читачите испраќале usage statistics до компанијата која ги произведува?
Линк до статија.

D

D_NazGUL

Гостин
Еве јас сум јунак :D
Го имам овој Киндл и не го менувам за ништо.
И верувајте или не рацете не ми опаднале носејќи го.:D:LOL:
Такугере! Незнам што толку околу големината, еве две години веќе со мене на одмор го носам, на плажа, по патувања ...

Kajgana Shop

На врв Bottom