Kindle

• Креатор на темата Креатор на темата Srcee
  • Време на започнување Време на започнување
Нико, цените уште не им ги знам тачно али околу 6000 се.
Доаѓаат сосе футрола и имаат слот за картица.
Имаш линк до некој од нив?
Јас најдов три кај нико на страната ама сите три се со LCD ектран.

Имаш линк до некој од нив?
Јас најдов три кај нико на страната ама сите три се со LCD ектран.
Епа ги немаат на нет поставено, едно време им беа у оној пдф каталогот али сеа и од таму ги тргнале така да планирам да идам да ги видам лично.
Ќе забележам кои верзии се и ќе ти кажам.

Епа ги немаат на нет поставено, едно време им беа у оној пдф каталогот али сеа и од таму ги тргнале така да планирам да идам да ги видам лично.
Ќе забележам кои верзии се и ќе ти кажам.
Пиши кога ќе видиш. Ме интересираат како изгледаат у рака, вака на нет не изгледаат лошо, и имаат поддршка за PDF и Epub.
Ако ме носи патот накај Скопје скоро, може споредиме со Kindle како изгледа.
Плус гледам скоро исти димензии се, па ако има и футроли добри во Нико може да земам една за мене. Имам чувство дека ќе го изгребам со патентот од џепот од јакната.

A за ова од 79 долари се доплаќа за полначот посебно?

Да, за сите се купува посебно, Во кутијата ќе добиеш само Kindle и USB кабел ништо повеќе.

Ама тој од 79 долари не се испорачува кај нас. Плус USB кабелот можеш да го користиш и како полнач :)

Имам можност да ми го донесат од таму.:)
Значи, не мора да купувам полнач? Е па супер, се доплаќало ми рекоа за поштарина и такса нешто, па се надевам дека тоа ќе бидат трошоците.

Пиши кога ќе видиш. Ме интересираат како изгледаат у рака, вака на нет не изгледаат лошо, и имаат поддршка за PDF и Epub.
Ако ме носи патот накај Скопје скоро, може споредиме со Kindle како изгледа.
Плус гледам скоро исти димензии се, па ако има и футроли добри во Нико може да земам една за мене. Имам чувство дека ќе го изгребам со патентот од џепот од јакната.
Oкеј нови изјаснувања.
У нико лажга со опашка, сите читачи им се у боја, ги “утнале“ моделите у стариот ценовник.
А и мислам дека ја крадат футролата и картицата.

У тнт-ит маркет се продавал киндл 4 (еден бил и се продал) за 8.880,оо денари -.-

Нигде на друго место нема. Не знам шо ќе праам.

Oкеј нови изјаснувања.
У нико лажга со опашка, сите читачи им се у боја, ги “утнале“ моделите у стариот ценовник.
А и мислам дека ја крадат футролата и картицата.

У тнт-ит маркет се продавал киндл 4 (еден бил и се продал) за 8.880,оо денари -.-

Нигде на друго место нема. Не знам шо ќе праам.

8800 кај нас, звучи ко "добра" цена, 6000 за уредот и превоз, 2000 за царина и данок, и 1000 за профит. Мош требаше да ги прашаш во ТнТ од кај им се нашол тој, можда они нарачуваат или имале некој што бил за Америка.

Друга опција е да спремиш пари а некој другар да го нарача со негова картица. Или на крај краева, толку се шеташе, за тоа време, можеше своја трансакциска сметка да отвориш, 15 мин работа е, неколку потписи и за недела дена ќе ти стаса картицата дома. Земи лична карта и оди во НЛБ, друго ништо не ти треба.

Пред да порачам ги контактирав kupilaptop.com зошто ми се чини дека само тие би преземале таков ризик да увезуваат Kindle, посебно тој од 79$ и еве што ми пишаа:

Можеме да го увеземе но со воведувањето на задолжителни CE сертификати при царинска постапка засега тоа не е возможно. Се обартивме до самиот производител за да ни издаде ваков сертификат но засега сеуште чекаме

Како е читањето на ПДФ стручна литература на Киндлот? Да не е мало екранчето за вакви книги?

Баш сега гледам по огласиве да не продава некој и има еден оглас за Киндл ДХ 9.7 инчен за 150 евра од пред некој месец, али продаден е. Штета, за тие пари одма би го зел.

Како е читањето на ПДФ стручна литература на Киндлот? Да не е мало екранчето за вакви книги?

Баш сега гледам по огласиве да не продава некој и има еден оглас за Киндл ДХ 9.7 инчен за 150 евра од пред некој месец, али продаден е. Штета, за тие пари одма би го зел.

Некои ќе можеш да ги читаш нормално, се зависи од форматот на страната, ама за се останато, што нема да биде читко, само треба да ја свртиш ориентацијата на екранот, и да ти дојде по хоризонтала, и можеш да читаш без проблем.
Ако има некоја подетална слика можеш да зумираш.

KindleDX е малку непрактичен поради големината, неможеш во џеб да го ставиш, ако ти е за на школо и во ранец да го носиш тогаш е друга приказна.

Па пазар3 видов оглас за Kindle моделот со тастатура, 5500 денари. Ако веќе не е продаден...

Он топик.
Уште ме нервира што нема microSD слот, за читање книги 1.3GB е повеќе од доста, ама за Манга и не е баш. Симнав една програма mangle, ги оптимизира страните според резолуција контраст итн да бидат најчитливи на Kindle. Од неа излегува еден Volume околу 17-20 MB, така да ќе собере околу 65-75 Volumes, што е многу добро. Му ставив и custom screensaver ^ ^, за сега ептен е погоден. Прочитав 10 volumes Наруто без да ми се заморат очите.
Мило ми е дека си се снашол со џеилбрејк и другите хакови потребни за работи како кастом скринсејвер, не можев тогаш да одговорам на барањето да наведам ресурси за Киндл... можеби ќе отворам ваква една тема за Киндл кога ќе имам повеќе време.

П.С. Мора да најдеме некое софтверче кое сите одделни слики од стрипот ќе ги прави во одделни страници... најдобра и најчитлива варијанта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom