Како ја лечите депресивноста?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Моментално пагам во депресии.Не ја лечам никако бе.Оставам да ме допре најмногу што може.Нема да ме убие веројатно.Може само да ме напраи посилен.Во секој случај,имам еден braktrough момент,кога станувам и си викам:каква депресија бе морон,и почнуам да си се смеам ко будала и таман ми е...

Не паѓам у депресија никогаш (бог да чува) ! А за да ја победите депресијата побарајте друштво :toe:

Ја прво плачам, али плачам ко будала ко ке сум ептем запаната во депресија, ама онака сама во соба, а потоа одма легнувам и спијам.Ко ке станам ко нова сум и мн супер ми е. Си викам сама мора да продолжам понатаму, и ајдееееееееее на журка со друштво, зезанции и такви ствари..Затоа и не сум често депресивна или пак ако сум, мн брзо се трудам да ја надиминам баш онака како шо опишав :smir:

Прво еднаш убаво се расплакувам.Ама баш онака убаво.2-3 саати плачам.Од тоа малце ми олеснува.
Втор степен,пуштам гласно музика дома и играм и си пеам низ дома.
Трет степен,излагам од дома,си се шеткарам,дали сама дали со друштво,ама обично сама сакам да бидам некој период.
Четврт степен,излагам со друштво на кафе и гледам да си ги отргнам мислите и да мислам позитивно.
И така...

Ако почувствувам дека ми се заканува депресивен период доколку навреме трзвено не се соочам со проблемот кој ме депримира (бидејќи најчесто е проблем) тогаш се трудам да го решам тој проблем, односно активно пристапувам кон она што ме мачи. Ако во моментот не можам да делувам тогаш се обидувам да го променам начинот на гледање брз тоа што ми се случува во тој момент. Значи не си дозволувам да западнам во депресија затоа што ако тоа си го дозволам после ќе ми биде потешко да излезам од таквата состојба.

:nenene:
Епа гледам сум пишала на темава, ама морам да се надополнам зошто летово открив некои 100 % ЕФИКАСНИ методи со кои за ала-минута исчезнува депресијата...So, here we goooo:
1. Возење на трактор, ама во приколка одзади и со што поголемо друштво, толку поинтересно! Никако на рамни и мазни патишта а во град не доаѓа во предвид, значи обидете се да најдете некој простор за движење меѓу козјо патче и селски пат и возбудата е во правопропорционален однос со бројот на камењата на патот! Се препорачува присуство на личности од обата пола, за да се здобиете со податоци од тоа каква болка на гениталиите му предизвикува вожњата on the back seat of the tractor секому :nesvest: (нормално, тоа откако ќе заврши лудата вожња, бидејќи додека трае нема да можете да се соземете од смеење :wink:) Методата е испробана;
2. Возење на балерината (се наоѓа по некоја во луна парковите, а ви ја препорачувам од се срце таа што е во Велес СЕГА :helou:) Што да се каже? Мој совет - седнете од десна страна и не пуштајте луѓе со секаков глас до вас (ушните тапанчиња треба да ве служат уште многу години потоа :uvo:) Методата беше од една клиентка опишана како оргазмична;
3. Возење со старо фиќо кое кај што не е регистрирано и има преголем број на патници, па и возачот не знае да вози (жената де :baeh:) Сепак обидете се да ја избегнете сезоната на правење на македонскиот кавијар, бидејќи тогаш нели не секоја гаража е слободна за паркирање. Море ниедна не е слободна, шо се лажеме не знам :toe: Методата е испробана од страна на мои блиски доверливи личности, на чело со Ивана - Атаназија, па во случај да не ви ја излечи депресијата или пак да предизвика некои телесни повреди на вашиот физикус, рекламација - кај нив;
4. И за крај четвртата метода која во тмурните периоди би можела да ви украде по некоја насмевка на лицето е: ТДДДДДДМ...ТДДДДМ....!!!Молзењееее краваааааа! Методата не е испробана, ама ми звучи многу интересно :smeshko:
Затоа драги мои, ставете и крај на депресијата со користење на сите оние забавни активности кои ги нуди програмата на вашето место на живеење, а ако и тоа не успее...тогаш...Абе нема шанса да не успее! :salut:

E slusaj sea, metodive ti s eoriginalni i super:vozbud: . ALI kaj sea da najdeme kravi, ficovci i traktori vo grad:tapp: . pogotovo vo Toronto kaj sto zivema jas na primer:kesa:
Zatoa mozda ovie metodi vazat, za oni do selo, ili sto imaat pristap do selo.
Se soglasuva,deka negativnite misli i depresijata se leci so distrakcija i rabota, cokolado, smeenje, drustvo, ete toa jas znam
Isto sum primetila kolku poveke zboruvas za nea, i i obrakas vnimanie ili n atie misli, tolku polesno stanuvaat obsesivni, a tao ne e dobro

So ebenje , ebenje i samo ebenje

drugo ne pomaga

кога ќе ме фатат депресивните моменти, некогаш оставам да ,,потонам" во нив и така да ми биде уште полошо, а некогаш одма ја ,,спречувам" таа депресија, ке излезам со друштво, ке слушам (расположлива) музика... ке барам занимација, но сепак се зависи од причината поради која ете така речено ќе се падне во депресија.

me opsuta da odam u nekoj maalski kafic so drustvo dobro muzice da ima i edno neskafe i muabetce so drugari abe top rabota:)

Абе секој си има такви моменти. За прошетката, у право сте, ама ја исто така пишувам дневник, слушам музика (добро, тоа може уште повеќе да ме дојкрајчи ама јебига!), се осамувам и размислувам и то:toe:

Седење во темница и тишина.Само тоа е за мене лекот,или па обратно,излегување во град ама со лудо друштво.Ако се некои даун и тие,ќе има контраиндикации.
Сепак кај мене тоа е минлива работа.

Многу ретко ми случува да паднам во депресија, од проста причина што за секој проблем и за секое случување има решение.

Кога ќе паднам во депресија успевам со позитивни размислување да што побрзо се само-излечам, затоа што ако самиот не можеш да се влијаеш на себе, во тој случај не може никој да ти помогне и излечи.
А ако оставам сам да се реши проблемот тогаш уште повеќе ќе западнам во депресија-тогаш е веќе лошо.

И на крај една шега во во овој контекст:
К-15 викаа една време дека подобро е да паднеш во депресија отколку во провалија :)

И на крај една шега во во овој контекст:
К-15 викаа една време дека подобро е да паднеш во депресија отколку во провалија :)
Велеа дека подобро е да паднеш во септичка јама отколку во депресија :)

А инаку... Абе по природа сум оптимист и едноставно си е радувам на она што го имам колку и да е мало и симболично, а воопшто не се замарам со глупости и безвезни проблеми. Се ке се реши полека полека, само нервите ке ви останат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom