Како ја лечите депресивноста?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Депресија знае да ме фати регуларно секој месец барем едно 3-4 дена..што правам?Трчам на кеј..или идам некаде на прошетка сама или со друштво со кое нема да мислам на тоа што ми ја создава депресијата..или пак седам дома обично чоколадото ми е при рака и музичето:pipi:

najcesto sedam na internet i baram nesto sto ke mi go odvlece vnimanieto,slusam glasna muzika,odam niz prodavnici i taka.loso e sto takvite periodi na depresivnost me fakaat se pocesto.

Не ја лечам...кога ќе дојде моментот,уживам во неа и ја оставам да помине.

Е, и јас не ја лечам, затоа што во најголем број од случаите е предизвикана токму од тие фактори/особи, на коишто човек би се ослонил во такви моменти. Џабе ми е тогаш да барам утеха во некои личности, никој не може доволно да ти помогне, ќе почне да те распрашува што и како, и ќе се обидува да ти го реши проблемот. Шетањето не ми помага, односно може да ми помогне ако сум при пари и имам на ум да купам нешто :pos:

Обично пуштам некакви срцепарателни песни, и си кројам план како да го организирам следниот ден за да не ме фати повторно :) А, утредента е веќе нов ден, и тоа е сосема доволно!

Најлошо ми е кога сум депресивна и кога сум сама.Е тогаш ептен паѓам,наместо да се извлечам,јас повеќе се задлабочувам.
Најдобро ми помага некој да е со мене,ама да не збори,само да ме слуша и да ме поддржува во тие моменти,после нека ми каже што е правилно.
Исто така ми помага гласна музика,и обично си земам некое листе и полека дел по дел го кинам,како ме смирува тоа мх мх,ама сепак да не сум сама,ако сум сама отидов.

ne znam dali zboruvame za depresija kao koa ke te otkaci decko\devojka,crni denovi koa niso ne ti ide ili zborime za dijagnoza od psihijatar DEPRESIJA?
e da vi kazam mnogu losa rabota e toa...

Еднаш ме фатило депресија и гледав да се ограничам од сите работи и да си посветам време самата на себе и на моите задоволства.

1. Тешка физичка активност! Било што нека е, само да се движи човек, да вложува напор и да ја троши енергијата.

Најмногу помага!

2. Шеговто друштво.

3. Отклонување на вниманието преку пренасочување на мислите и/или задлабочување во нешто - филмови, компјутерски игри, возење на тобоган, итн.

4. Допир. Масажа, галење, секс,...

5. Чоколадо (во умерени количини).

Со многу работа, хиперактивност:)

Се дрогирам со омилената музика, танцувам до истоштување,пеам, ќе си направам нешто мераклиско за јадење, ќе се истуширам, и после ќе излезам, било каде само да има весели лица.Обично ме држи два три дена, после сфаќам дека не сум депресивна типка и си продолжувам со оптимизмот.Ме лечи хуморот на другар ми, зезанциите на другарките, гушкањето со љубовта...

Со музика.:):):)

Сакам да одам негде да прошетам,само да не сум дома.Или пак со разговор со блиските.

Јас депресија лечам најчестп со многу чоколадо дури не ми се качи шеќерот, со мрзливо нестанување од кревет во придружба на некоја добра книга и со масажа или галкање од некоја дрга особа....а па и секс помага ама не секогаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom