Како ја лечите депресивноста?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
So muzika, nananje i pozitiven stav kon zivotot :)

ne ja le4am, ja spre4uvam, odma direktiva! Bolje da se spre4i, nego da se le4i:D

Со музика, пуштам дет и крај.

Што повеќе комуникација и излагање со другари.Не штедам пари кога си ја лечам депресијата, све би дал и додека не осетам дека сум вратен у нормала апслутно не се лишувам од никакво задоволство кое ми се пружа

Koga sum depresivna se smiruvam samo koga ke se iznaderam na nekoj (koj sto ama bas za nisto ne e kriv) i koga ke zeam da skrsam nesto. A ina4e se soglasuvam deka ponekogas prosetkata pomaga, no mene bidejki me mrzi da setam se deram.

vardarce напиша:
Кога ме фаќаат улавите или вие како што го нарекувате депресија обично го лечам со спиење, тогаш сум во можност да спијам и по 14 саата. Едноставно легнувам и го исклучувам мозокот, бидејќи се осеќам психички уморен а тоа според мене е полошо од физичкиот умор, колку и да спијам кога ќе станам од спиење се осеќам дека сум ненаспан.
Во последно време ни ова не ми помага, ќе станам свеж и по пола саат пак ме маваат мислите... Почнав да влијаам негативно на тие што ги сакам, рамислувам да се повлечам на неколку дена... Ова е малце офф топик од темата.

mnogu mrazam koga sum pod depresija zaso se mi ide na nervi i nemozam da zboram so nikoj...koga sum depresivna se smiruvam so ljubovta moja iako e retko mnogu ili pravam moabet so nekoj za da mi pomine....

Emma напиша:
i jas go mislam istoto..ako probate da se "lecite" ili slicno, taka samo poveke ke razmisluvate na taa tema a togas e poloso. pustete go toa cudo samo ke si otide kako sto doslo..licno iskustvo:kajg:
Можеби си и во право , ама само работа и работа и работа му е лекот , па макар и физичка. Мене ко ќе ме фати депресија , зимам чистам по дома ,ја перам колата , возам велосипед итн итн . Значи збориме за краткотрајна (моментална ) депресија и со “горнаведените мерки “ може да се помогне .
Али ако трае подолго време , треба да се направи генералка на мозокот и на начинот на перцепирање на работите околу тебе , да се има колку толку јасна концепција на работите што мора да се прават(макар и со сила) и да се биде упорен во тоа . Исто така ,нема олабавување и “џаболебарошење“ затоа што во такви моменти на излежување и безделничење “проработува“ фантазијата во главата околу “ животните прашања“ , успеси и неуспеси итн , и нормално од толку многу мисли се прави збрка у глава...
Барем ја мислам така:star:

Секој четврти возрасен човек пати од депресија

depression4.jpg
Секој четврти возрасен човек во светот пати од депресија барем еднаш во текот на животот, покажа истражувањето спроведено од Светската здравствена организација (СЗО).

Според истражувањето направено на 250.000 пациенти од 60 земји, депресијата нанесува повеќе штета од астмата, ангина пекторисот или дијабетесот и влијае на општата здравствена состојба на луѓето.

Истражувањата покажаа дека депресијата до 2020 година ќе се најде на второто место на здравствени проблеми од кои луѓето патат.

Kolku cesto patite od depresija? Kako se izvlekuvate od nea?

1. So dvizhenje i tezhok fizichki zamor!!!

2. So proveduvanje vreme zaedno so osobi koi se pozitivni, koi imaat energija, i koi kje ti posvetat vnimanie.

3. So smea (duri i veshtachki sozdadena). Smeata e eden od najdobrite lekovi, teloto go lechat so smea i den-denes vo indiskata medicina. Ima nad 20tina nachini da se smee chovek, no vo grupa e "zarazno" i mnogu pomaga.

4. (a) So seks.
4. (b) ljubov, miluvanje, gushkanje i telesni dopiri, masazha, itn.

5. So vkusna hrana.

6. Ako e klinichka depresijata - so lekovi.

Епа гледам сум пишала на темава, ама морам да се надополнам зошто летово открив некои 100 % ЕФИКАСНИ методи со кои за ала-минута исчезнува депресијата...So, here we goooo:
1. Возење на трактор, ама во приколка одзади и со што поголемо друштво, толку поинтересно! Никако на рамни и мазни патишта а во град не доаѓа во предвид, значи обидете се да најдете некој простор за движење меѓу козјо патче и селски пат и возбудата е во правопропорционален однос со бројот на камењата на патот! Се препорачува присуство на личности од обата пола, за да се здобиете со податоци од тоа каква болка на гениталиите му предизвикува вожњата on the back seat of the tractor секому :nesvest: (нормално, тоа откако ќе заврши лудата вожња, бидејќи додека трае нема да можете да се соземете од смеење :wink:) Методата е испробана;
2. Возење на балерината (се наоѓа по некоја во луна парковите, а ви ја препорачувам од се срце таа што е во Велес СЕГА :helou:) Што да се каже? Мој совет - седнете од десна страна и не пуштајте луѓе со секаков глас до вас (ушните тапанчиња треба да ве служат уште многу години потоа :uvo:) Методата беше од една клиентка опишана како оргазмична;
3. Возење со старо фиќо кое кај што не е регистрирано и има преголем број на патници, па и возачот не знае да вози (жената де :baeh:) Сепак обидете се да ја избегнете сезоната на правење на македонскиот кавијар, бидејќи тогаш нели не секоја гаража е слободна за паркирање. Море ниедна не е слободна, шо се лажеме не знам :toe: Методата е испробана од страна на мои блиски доверливи личности, на чело со Ивана - Атаназија, па во случај да не ви ја излечи депресијата или пак да предизвика некои телесни повреди на вашиот физикус, рекламација - кај нив;
4. И за крај четвртата метода која во тмурните периоди би можела да ви украде по некоја насмевка на лицето е: ТДДДДДДМ...ТДДДДМ....!!!Молзењееее краваааааа! Методата не е испробана, ама ми звучи многу интересно :smeshko:
Затоа драги мои, ставете и крај на депресијата со користење на сите оние забавни активности кои ги нуди програмата на вашето место на живеење, а ако и тоа не успее...тогаш...Абе нема шанса да не успее! :salut:

mene non stop me fakaat krizi na depresii!! cesto sum depresivna...a ona deka pomaga setanje pokraj ezero...za mene ne vazi...jas taka uste poveke se rastazuvam i skrenvam!! togas mi treba drustvo, ili decko...... ako sum sama uste poveke pagjam vo depresija,.....moram vo toj moment da ima nekoj do mene i da me utesuva....so da pravam ko sum psiha :) :)

Депресијата?

Мммм...

Само речете дека не постои таа во вашиот живот!

има една многу јака мисла. Не фаќаме депресија како што не фаќаме тага треба само да бидиме внимателни со кој се дружиме што слушаме и што читаме. Абе ова супер изгледа ама не знам оти јас не се придржувам кон тоа. Последниот месец сум одделен од дома, и од мојата сакана личност и многу често ме фаќа депресија, не знам како се лечи, некои викаат со љубов, точно е ако беше таа до мене немаше да ме фаќа депресија,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom