Како ја лечите депресивноста?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ја од 365 во годината 360 ми се депресивни. Поточно ми беа.
Сеа пијам апчиња. Супер е.
=)

Најчесто депресивните периоди ми траат 2-3 дена и тогаш не ми се прави ама баш ништо.Знаат да ме фатат редовно во месецот,ама во последно време некако ми се проретчуваат.Е сега,иако тогаш не ми се прави ништо,сама си се приморувам да излезам со друштвото или да се прошетам малце.Дефинитивно,ми делува тоа,а кога ќе го искомбинирам со слушање на музиче,нема веќе ни д од депресијата:)

Pojma neam...Koa ke doznaam valjda vise nema da bidam.
Pozdravce do tie so uspeale:wink:

Не ја лечам. Ја спречувам.

Најлесно ќе ја излечам депресијата кога ќе се занимавам со било што друго,кога нема сама да се потсетувам на работи кои уште повеќе би ме дотепале и со тек на врме ќе помине тагата и болката и ќе се стабилизираат работите.:)

Вие сите сте мрднати :nesvest::wink:
Депресија е тежок збор, а сите други испади на пубертетско нерасположение, трескање од земја за да се добие внимание или пак негативни мисли и плачење се пролазни. Депресивните се на психијатрија, а кога сите вие потпишани на темава би го сфатил тоа како сериозна болест не верувам дека повторно би се декларирале така.

Значи, депресијата е состојба на намалено расположение, проследено со безволност и безиницијативност. Болниот се чувствува тажен, без волја за живот, апетит и го обземаат депресивни налудничави идеи како:
-инхилистички: кога негира постоење на одредени органи, индивидуалност и слично;
-идеи на грешност и самообвинување: се обвинува за сопствената или туѓата болест, за општествени катастрофи и сл.;
-хипохондриски: кога личноста се смета за болна од неизлечива болест, дека ќе умре;
-идеи на сиромаштво: кога смета дека се му е пропаднато и неможе да се прехрани;
-суицидални идеи: идеи за самоубиство
Се пронаоѓате???:nenene:

Останете ми живи, здрави и весели
Уживајте во младоста и сета убавина која ја носи. :helou:

Jas momentite na neraspolozenie sto vie gi vikate depresija gi lecam so , igranje tenis , igranje sony(wining 11) , kupuvanje na nesto sto veke podold period sum planiral da si kupam ama sum bil premnogu stisnat za da dadam tolku pari :)

абе дечки депресија не ееднакво со нерасположение ама вие нешто мешате тука.....

20 години се премалку за тие апчиња, се додека вистински не ви е дијагностицирана оваа болест. Инаку се користат дел од апчињата како Диезепам, Лексилиум и слично, но не би ви ги препорачала. Пред се, диезепамот предизвикува зависност, а и може да предивикува тегоби во стомакот, главата итн.
Значи спорт, добро друштво, музика и многууууууу љубов е лекот.

Ја од 365 во годината 360 ми се депресивни. Поточно ми беа.
Сеа пијам апчиња. Супер е.
=)
A da si go smenish nikcheto u PojzondGrl? :):):) se sheguvam, ti si zanesh, golema si:smir:

Depresija se znae so sto se leci:) TReva i Alkohol!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom