Како ја лечите депресивноста?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
со работа, понекогаш работам и по 16 саати дневно без пауза само да не мислам на некои работи, плус тоа понекогаш кога не работам си ги слушам омилените песнички ама сам и си размислувам за се и сешто.

12 saat navecer, nemam rabota, nemam kaj da setam ni so kogo, drugarcinjata mi se nasekade niz svetov (site negde za praznik, samo jas doma sedam..), gi gnjavev po telefon ama greotka se... a me stepaa bedovite do kraj vecerva... ljubovna depresija so bi rekle nekoi :) a da, i nema koj da mi pokaze ljubov pa da mi pomine.. :) sega sto da pravam? :|
wow, pa sto ke si pomislite za mene, prvo pisuvanje i ovaa tema ja izbiram.. :) ne sum ja depresivna stalno, don't worry, samo vecerva mi e takva.. :)

Depresivnosta se lechi so LJUBOV!

Nauchete prvo da se sakate sebesi za da mozhete da mu podarite chista i vistinska ljubov na nekoj drug komu ste mu potrebni...

marketar напиша:
со работа, понекогаш работам и по 16 саати дневно без пауза само да не мислам на некои работи, плус тоа понекогаш кога не работам си ги слушам омилените песнички ама сам и си размислувам за се и сешто.

I mene toa mi pomaga. Koga rabotam celosno sum skoncentrirana na rabotata i ne mislam na nisto drugo.
Isto taka mi pomaga i razgovor so prijatelite. I nemora da razgovaram bas na taa tema. Bilo kakov razgovor, druzenje ednostavno..

паразитирање и музиче....... помага у последно време.....

najretko na svetot me faka nekoe custvo na taga i osamenost sto ni oddaleku ne nalikuva a depresivnost!Znaci nikogas nemam pokazeno znaci na depresivni custva!Megutoa me opfaka custvo na taga i osamenost,sekogas slusam muzika,se isplakuvam najubavo na svet i go posmatram neboto!Mnogu mi pomaga koga ke sednam na terasa,slusam muzika na Mp3 i gledam vo neboto!Mi pominuva celata nervoza i posle sum kako nova!

Vi preporacuvam da ne koristite lekovi za lecenje na depresivnosta od tipot na leksilium!Zamislete,posle 1-2 godini ke stanete imuni i na ovie lekovi-TOGAS,KAJ KE GO NAOGATE SPASOT NE MI E JASNO!

Nw sum depresiven nikogas,zasto sekogas naogam nekoja zanimacija.

Depresijata mnogu tesko ja lecam i ete toa mi e slaba tocka, abe se ke napram i ke se setam, ke slusam muzika, ke odam na kafe kaj drugarka i pak nisto, treba da pominat denovi za da se izleci mojata depresija. Vo zivotot moj poveke sum depresivna otkolku vesela licnost.No ne bese sekogas taka, tuku ovie poslednite nekolku godini., ne znam so mi se desava.

ZA SREKA JA NEMAM I NEMA POTREBA DA JA LECAM________
MISLAM DEPRESIJATA

ја лечам со :music2: и :party1:

E vaka...prvo ke stanes sabajle i ke uklucis msn..tamu ke najdes edna osoba koja ima COOL recnik i ke mozes da se ispraznis do max bez da se naluti ili da ostavis los vpecatok..toa e veke golemo prijatelstvo:))..posle toa ke dojde uste edna osoba koja epten ti e relax..mozes da si se opustis do kraj...i tolku ubavo ti go pravat sabajleto..prosto da puknes! E koga ke dojde vreme za rabota pak pocnuvas da pcues ali tuka ide uste eden joker..so ke ti se javi na telefon..i ke si otpeete edna pesna so taa osoba i pak ke se nasmees i jebes ga..nema mesto za depresija!!! Toa ti e,lugjeto i nivnata vedrina ti se lek za se..ne samo za depresija! VE LJUBAM PUNOOO..PREKRASNI STE:)***

Нема лек за депресија! Сама доаѓа и сама си оди, зависно од условите, настаните и околината.

Lek...ma nema lek be...ako doshla..teshko si ide...ili pushtam nekoi pesni sho me mavaat use beter u srce..si sedam sama..si mislam...i taka sama kje pomine...lugje mnogu retko mozat da me izvadat od depresija...retki se tie...koa me mavaat bedovi si sedam sama...najubavo mi e...epten nekad znam da zamaram nekoja drgarka ama ne praktikuvam

Депресијата ја “лечам„ со јадење блачко....и слушање музика..не помага нешто многу али ипак....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom