Кајгана избира: Најдобар филм за 2009

Кој е најдобриот филм кој ја одбележа 2009 година?

• Вкупно гласачи
    354
jas glasav za Inglourious Basterds no bas pred nekoj den go gledavLaw Abiding Citizen i taka se zamisliv svarno tolku dobar film nemam gledano od damna se izleguvaat nekoj filmovi so pod prosecni sodrzini siromasni prikazni umereni zapleti kako crtani filmovi i dete od 5 g ke gi razbere i seto kako da se povtoruva od eden vo drug veke ne baram torenti od novi filmovi kopam nanazat za da najdam nekoj soliden film koj sum go gledal nekogas pa sega pak da go gledam

Како успеал да се најде Year One во оваа листа... не гласам се додека оваа листа не се комплетира со сите филмови кои ќе излезат до крајот на годинава.

А што е финтата да ја комплетираме листава кога голем дел од членовите веќе се испуцаа гласајќи и сега не можат да променат. А најдоброто допрва доаѓа. Ќе правиме нова тема можеби 2-3 недели пред Оскарите.

А што е финтата да ја комплетираме листава кога голем дел од членовите веќе се испуцаа гласајќи и сега не можат да променат. А најдоброто допрва доаѓа. Ќе правиме нова тема можеби 2-3 недели пред Оскарите.

Да, ми се допаѓа идејата, но што е тоа е. Сепак допрва доаѓаат како што рече и ги наброја оние од претходната страна.

Исто и „Twilight“ не е од 2009 туку 2008, е сега ако мислите на „New Moon“ :toe: .

Од анкетава : Taken, Inglourious Basterds, Up се според мене најдобрите.

2012 - Филм со прекрасни ефекти, одлична приказа чиста 10-ка.

Ке има голема конкуренција за специјални ефекти во Аватар.

Далеку од добра приказна, ефкети да, конкуренција на Аватар? исто така далеку :)

Star trek, според мене, а и Терминатор и 2012 беа одлични.

Незнам како може да речете 2012 имал добра приказна. Има ефекти доста добри, другото бар за мене е ептен детски изведено, кај што поминува Кјузак земјата се руши веднаш зад него, во една сцена ептен го напнаа со кучето на русинката, а се работи за живот или смрт за 6 милијарди луѓе :)
Искрено не очекував нешто спектакуларно ради режисерот, ист стил, Independence Day, The Day After Tomorrow, а сега и 2012, ништо ново и спектакуларно, за оскар не иде во предвид.

п.с. Се сјебав што гласав, го неам гледано Invictus :/

со фактот што во 2009-тава и немаше некој толку квалитетни филмови, ТAKEN може да се изводои меѓу најдобрите.

п.с. Се сјебав што гласав, го неам гледано Invictus :/

Очекувам многу од Invictus (2009) затоа што сите филмови на Клинт Иствуд како режисер беа во најмала рака многу добри, некои беа фантастични.

Во меѓувреме, го изгледав The Blind Side и навистина добар филм, напишав и рецензија во темата Предлог за филм.

Инаку од филмовите со страшно добри ефекти очекувајте си Оскари, во категорија на ефекти. Во другите категории ретко каде ќе добијат и номинација, а камо ли Оскар. Ефекти, Костими, можеби Музика... тоа е...

Очекувам многу од Invictus (2009) затоа што сите филмови на Клинт Иствуд како режисер беа во најмала рака многу добри, некои беа фантастични.

Во меѓувреме, го изгледав The Blind Side и навистина добар филм, напишав и рецензија во темата Предлог за филм.

Инаку од филмовите со страшно добри ефекти очекувајте си Оскари, во категорија на ефекти. Во другите категории ретко каде ќе добијат и номинација, а камо ли Оскар. Ефекти, Костими, можеби Музика... тоа е...

Режисерот си е на место, има огромно искуство пред се, генијалност, затоа не паметам да промашил некој филм, како режисер и како актер.

Врв е тоа што глуми Морган Фриман, а и Мет Дејмон, од аспект на актерска екипа подобар спој на класика од актер (Морган) и еден од најдобрите млади актери (Мет) не може да има.

Уште еден факт дека овој филм ќе биде одличен е соработката меѓу Клинт Иствуд и Морган Фриман, после The Unforgiven и Million Dollar Baby ништо не ме наведува да се сомневам во квалитетот на Invictus.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom