Кајгана избира: Најдобар филм за 2009

Кој е најдобриот филм кој ја одбележа 2009 година?

• Вкупно гласачи
    354
пак ја да прашам, зашо Трансформерите ги нема у листава?
не дека би гласал за нив али чим се најде место за Пеперугине :wtf:

The Expendables

запазете на филмов убаво, coming soon :tv:

Ај бе не прашувајте цело време зошто го нема овој-оној. Тој што ја отворил темата си ставил филмови по негов избор, ние модераторите нешто додадовме и така... А Трансформери ќе влезе на листава само преку мене мртов. Или џимеј...

Ај бе не прашувајте цело време зошто го нема овој-оној. Тој што ја отворил темата си ставил филмови по негов избор, ние модераторите нешто додадовме и така... А Трансформери ќе влезе на листава само преку мене мртов. Или џимеј...

Е извини вака, али ако ги има Terminator 4 и Year One, треба да го има и тој.

Кога ја правев анкетата за "Најигра", имаше номинации и ако луѓе бараа, додавав игри...
На крај и не е битно, али пристапот ти е погрешен, ипак анкетава е за форумџиите, а не за модераторите.

Е извини вака, али ако ги има Terminator 4 и Year One, треба да го има и тој.

Кога ја правев анкетата за "Најигра", имаше номинации и ако луѓе бараа, додавав игри...
На крај и не е битно, али пристапот ти е погрешен, ипак анкетава е за форумџиите, а не за модераторите.

Не бе, лошо си ме разбрал:

Јас кога ја отворив првпат темава веќе ги имаше Терминатор и тој Year One и веќе имаа гласови. Така да глупаво е да ги бришам.

А понатаму не додавам такви филмови. Year One не сум го гледал а Терминатор не го ни догледав толку беше лош. Претпоставувам дека само јас и џимеј можеме да додадеме филм (и некој админ), а членовите не можат, затоа пишав дека ќе треба да не убиете нас двајца па да преземете контрола врз темава за да влезе Трансформерс на листата.

Како идеја... или многу гледам филмови? :)

не е објективна листата... разбирам дека мрзите бест-селер филмови али шо да праиме сеа кога на 90% од форумов такви филмови им праат мерак...
и нема што да ве убедуваме за листава на форумов која е безначајна, ќе се види тоа на меин стејџ кој ќе биде апсолутен победник.

Нема што да ме убедуваш и јас викам дека листата е лоша. Ама филм за кој веќе гласале не би го бришел, а не можам до недоглед да додавам филмови, разбираш?

Како и да е, ќе имаме нова тема во јануари пред оскарите, нови листи и се тоа...

И не се вика бест-селер туку блок-бастер :smir:

Taken имаше премиера во Франција во февруари 2008-ма не гледам како тоа е филм од 2009-та год.

Инаку гласав за копилињата. Според мене најдобар филм на Тарантино (ова го кажува човек кој не е негов фан). Ханс Ланда е зверката!

Еве ги најдобрите филмови за 2009 според неколку сајта

imdb (филмови со 8 или повеќе)

AvatarInglourious BasterdsUpDistrict 9Up in the AirFantastic Mr. FoxNefes: Vatan sagolsunStar TrekA Serious ManDas weisse Band Un prophète (500) Days of Summer The Hurt Locker MoonThe HangoverZombieland

mrqe

UpThe Hurt Locker Up in the Air Fantastic Mr. Fox CoralineA Serious ManIn the Loop Star Trek Education, An Inglourious Basterds PreciousDistrict 9Black Dynamite (500) Days of Summer The Princess and the Frog

rottentomatoes

UpThe Hurt LockerIn the LoopThe MaidStar TrekAn EducationFantastic Mr. FoxDrag Me To HellPreciousDistrict 9The MessengerCoralineZombielandUp in the AirMoonInglourious Basterds

msn movies

The Hurt LockerA Serious ManInglourious BasterdsFantastic Mr. FoxDas weisse Band The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans Up in the Air

moviefone

Up in the AirUpInglourious BasterdsThe Hurt LockerAvatarFantastic Mr. FoxAn EducationStar TrekPreciousThe HangoverCoralineZombieland(500) Days of Summer The Princess and the FrogInvictus

metacritic

The Hurt LockerUpAn EducationCrazy HeartAvatarIn the LoopFantastic Mr. FoxStar Trek

Инаку гласав за копилињата. Според мене најдобар филм на Тарантино (ова го кажува човек кој не е негов фан). Ханс Ланда е зверката!

SIGN !!!

Исто и X-Man ми остави многу убав впечаток, Hangover е џам, анимацијата од Up e фантастична....

Аvatar уште не сум го гледал, а не се сомневам дека е прејак, чекам да излезе на торентите со подобар квалитет.

najdobar...najgledan...najskap...najisplatliv...i mn.dr.naj..bidi pameten i staj gi u ist kos,ili najdi pravilo po koe ke gi otcenuvas.Nevozmozno.Sepak na krajot univerzalno merilo e gledanosta,zarabotkata i pokraj toa sto i tuka praat holvudziite finti,ke napraat fantastcen trailer,ke lupnat luda para u marketing vo koj se majstori i najmalce 30% od publikata se luge koi sto go gledaat filmot cisto za da vidat so e fintata,i se brojat kako brojka,kupile karta pa se zaebale.Sepak,ostanatite 70% kupile so keif karta.Kako i da e,sepak zarabotkata e za mene kolku tolku reper. ,,Vozejki ja Dejzi,, da ja reklamiraa site best marketing kompanii u svetot,pak ke bese katastrofa na blagajnite,sto e i zasluzeno,e ama facite od ,,akademijata,,se isposraa i go Oskaruvaa...gi ima mnogu takvi gafovi,da ne gi brojam...Enivej,glasam za Hurt Locker,Hangover,Up.Avatar ne sum go gledal,ama denovive idam za Skopje pa ke vidam.Law Abiding citizen...uh,kako pocna filmot,si pomisliv masterpiece,ama na kraj ne da go usraa,neka odat u picku mater.Aj Srekna Nova i ubava zabava vecerva

имаше доста добри филмови како 2012, Дистрик 9, Стар Трек, Терминатор и да не ги набројувам сите, но мојот глас оди за Аватар
како за крај на годинава беше шлаг на тортата

и среќна нова година филмаџии

Не смее да победи друг филм освем Копилињата, обичен а сепак магичен.

Аватар... јебеш ефекти без прича и сценарио! во тој поглед Копилињата е едно 3 пати подобар од Аватар, за глумата да не збориме!!! Огромен пропуст е недоволното преставување на улогите, така што и на сцените кога гледаш како умираат некои од актерите тешко дека тоа ќе биде трогателна сцена, онака сеедно...ова го кажува човек кој е голем фан на Џејмс Камерун!

Терминатор & Ејлиенс ени ван?!!! :vozbud::vozbud:

Не смее да победи друг филм освем Копилињата, обичен а сепак магичен.

Аватар... јебеш ефекти без прича и сценарио! во тој поглед Копилињата е едно 3 пати подобар од Аватар, за глумата да не збориме!!! Огромен пропуст е недоволното преставување на улогите, така што и на сцените кога гледаш како умираат некои од актерите тешко дека тоа ќе биде трогателна сцена, онака сеедно...ова го кажува човек кој е голем фан на Џејмс Камерун!

Терминатор & Ејлиенс ени ван?!!! :vozbud::vozbud:

Не сум го гледал Аватар, ама која е приказната во Копилињата??? На девојчето му го убиваат семејството и кога ќе порасне се одмаздува. Толку од приказната.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom