Кајгана избира: Најдобар филм за 2009

Кој е најдобриот филм кој ја одбележа 2009 година?

• Вкупно гласачи
    354
од сите понудени на листата шо ги иам гледано, само Hangover е добар, останатото е безвеза

епа еве тебе нека ти текне, режирај "нешто ново" ако имаш идеа... и нормално како што излегуваат нови филмови ќе бидат само нашминкани со сменети детали, а истата поента... толку е капацитетот на мозокот шо да ти кажам друго незнам :toe:

до сеа не начекав чоек да каже дека Аватар му бил тапа филм, иако е доста неразбирлив на почетокот... иначе и Hangover беше фантастична комедија нема дилеми тука, исто и копиљињата на Тарантино

Кога ќе бидам режисер тогаш ќе режирам, вака останува само критиката и желбата за добар филм.

Далеку од тоа дека не се наоѓа по некој добар филм али оваа година ептен тапа. Сеуште не ми е јасно зашто толку Хенговер го форсираат.
Да филмот е добар, али не е ништо посебно! Проблемот е што во една волку лоша година еден солиден филм те прави да мислиш дека е ремек дело..

Дефинитивно: АВАТАР!
Вчера го гледох на IMAX, ефектите са СТРАХОТНИ.
Незнам во Мак имате ли IMAX но определено е голема штета ако овоj филм не се гледа на IMAX 3D.
http://www.mtelimax.com/

Самот факт што Twilight има повеќе гласови од Up! ме тера да заклучам дека низ форумов има јаки филмаџии, мнооооогу јаки. Друго, дечки The Hangover е добар филм али најдобар филм за 2009?
Од она што јас го имам гледано Копилињата на Тарантино ми се фаворит иако не е добар како Касапските кучиња и Приказните, но тоа е веќе друга тема. Како и да е, годинава конкуренцијата е ептен слаба се на се дали има 2-3 добри филмови кои заслужуваат номинација.
п.с пишете го во анкетата и In the loop со оглед кои филмови ги има овој заслужува да биде номиниран.
п.п.с Не знам дали се бројат и документарци али The cove исто така заслужува да биде номиниран.

Темава е убава, ама малку избрзана. Поточно, анкетата е избрзана. Најдобрите филмови верувам уште не сме ги гледале, тие излегуваат во овој период и влегуваат во трката за Оскарите и останатите престижни награди. Тука ќе има и промашувања но и сериозни филмови кои навистина ќе имаат содржина и приказна и ќе личат на филм. Еве некои од кои се очекува доста:

Invictus (2009) (Новиот филм на режисерот Клинт Иствуд, ју ноу вот ај мин)
Nine (2009)
Up in the Air (2009/I)
A Single Man (2009)
Precious: Based on the Novel Push by Sapphire (2009)
The Blind Side (2009)
The Last Station (2009)
Everybody's Fine (2009)
The Messenger (2009/I)

А ќе има и многу други... Вака, листата е составена во главно од скороБлокбастери, филмови кои изобилуваат со многу ефекти но малку содржина и често пати лоша, никаква приказна, или приказна полна со дупки која го навредува здравиот памет, понатаму 100-ти продолженија од филмови, сомнителни филмови, и по некој филм кој заслужува да се најде во изборот.

Од филмовите кои според мене дефинитивно треба да се најдат во изборот е и The Boat That Rocked (2009), еден од филмовите кој навистина ги изгледав со уживање и кој ме расположи максимално. Но веќе има премногу филмови на листата и нема да чепкам, оставам тоа на колегата џимеј.

Што се однесува до анкетата каква што е, ми се допадна новиот Star Trek, потоа Law Abiding Citizen го гледав вчера, пишав рецензија, добри и лоши страни... но единствен филм кој ми се допадна комплетно е The Hangover, и ова е првпат откако ми текнува да има некоја листа а за најдобар филм да изберам комедија. The Hangover Rocks, исто како и бродот погоре!

сите се сложуваме дека Hangover е фантастичен, просто не очекував дека откога го изгледав филмот ќе го одгледам уште 3-4 пути... али неможе да биде прогласен за филм на годината.... мислам дека вака не може да се одбере филм, голем процент од тие што гласаа немаат изглеано ни 3 филма од листава...

The Blind Side и Invictus ги иам изгледано од овие кој излегоа во последен период од годинава... заслужуваат номинација и двата..

предлагам на листава да се страви Ice Age 3 инаку сега за сега не гласам за никој... пола сум ги гледал пола сега ги симнувам...

Гласав за District 9........освен што филмот ме пресмеа има тој и друга порака.....
....не случајно дејствието е одбрано баш во Јужна Африка......

the-hangover.jpg

Од останативе ги иам глеано Терминатор,2012,Аватар и Surrogates, и едино 2012 е негде слично добар филм ко Hangover.

Имам гледано 10-тина филмови од овие, но дефинитивно најдобри се: 2012 и The Hangover. Сеуште не сум го гледал Avatar. Додека не го гледам останувам на ова мислење. :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom