Homeland

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Во првите две - три епизоди "срамотните"сцени беа цензурирани. Ама сега веќе не ги цензурираат, излегоа и низ торенти без цензура.
Не сум знаел. Добро е што серијата оди на Showtime бидејќи тие можат да си дозволат „срамотни“ сцени.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Глупаво многу. Прво
има храброст да се дигне, го стиска детонаторот, но се дешава дефект. Ајде ОК.
После тоа го поправа и не можеше да стисне? Нема храброст? Требаше да напраат овој или да се „дигне“ или па веќе ако не го прави тоа уште одма да се блокира и да не може да го стисне.

Генерално многу спора епизода. Скоро и ништо важно не се случи.
Освен тој Вокер што ја упуца таа и што овој што после го уби како мало дете да е.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Мене ми се допадна финалето. Не беше толку „експлозивно“ како што сакав, ама знаев дека нема шанси
Броди да умре пошто е еден од двата главни ликвои во серијата.
Побитен овде беше психолошкиот момент и прогресот на сите карактери, па дури и на ќерката. Телефонскиот разговор во бункерот е еден од омилените моменти од цела сезона.
Од друга страна, не знам сега Кери што ќе прави со испржен мозок и без никакви овластувања од ЦИА.
И за крај, да ја пофалам извонредната глума на Клер Денс и оној кој го глуми Броди.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Ај и од мене 2-3 збора. Серијава е океј, ама е далеку, можда 2 класи, од стандардот поставен од неколкуте најдобри серии моментално.

Глумата како шо рековте е супер, ама премногу национализам и клишеа се присутни во тек на една епизода.Плус се изнервирав со последнава епизода. Вакви сценаристи на кој шо не им стискат да напрает WOW момент не поштовам.
И секоја епизода да траеше бар 10 минути помалку, ќе беше доста подобро.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Ај и од мене 2-3 збора. Серијава е океј, ама е далеку, можда 2 класи, од стандардот поставен од неколкуте најдобри серии моментално.

Глумата како шо рековте е супер, ама премногу национализам и клишеа се присутни во тек на една епизода.Плус се изнервирав со последнава епизода. Вакви сценаристи на кој шо не им стискат да напрает WOW момент не поштовам.
И секоја епизода да траеше бар 10 минути помалку, ќе беше доста подобро.
Присутен е национализам и клишеа во серијата, нормално, бидејќи е американска. Сепак, присутна е и критика кон американската надворешна политика и мерките кои ги превземаат за да фатат некој терорист. Пример, прикривањето на нападот со дронот.
А епизодата не може да трае 10 минути помалку бидејќи серијата се прикажува на Showtime, кој е канал што се плаќа и нема реклами. Сериите на NBC, CBS итн. траат пократко ради рекламите.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Шо знам, не ме погоди некако за да продолжам да ја гледам и во втора сезона. Плус градењето на психолошкиот профил на главниве ликови не беше најсјајно, како да кажам, некако не беше фокусирано, прилично површно.
Кери полуде, океј... ама не ми беше ич гајле. Ни за Броди ко заплака во последнава епизода.

Фалит икс-фактор во серијава кој би те натерал да не мрдниш од стол 50 минути.

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Фалат експлозивни моменти, да,ама за финалево очекував барем еден таков што ќе ме остави со подотворена уста и ќе ме натера да речам wtf кој ќе чека следна сезона...ама не е ова 24 и Кери не е Џек Бауер. Инаку одличен избор на актери според мене ...

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Вчера случајно начекав торенти од серијава на АРЕНА....
Спуштив неколјку епизоди,изгледав и баш пријатно се изненадив...:)
Ја ставам во BOOKMARKS серијава дефинитивно:pipi:

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Мене баш пријатно ме изненади серијава. Точно е дека некои од епизодите и не завршуваа со некој "твист" за да не можеш да ја дочекаш наредната епизода но целата приказна како целина е океј. Последната епизода на пример можеа да ја изведат подобро а сепак да заврши со истата состојба.
Баш тогаш најде да се расипе и баш ќерка му го разубеди.
Можеа да изиграат поинаку. Иначе ништо ни приближно не се разоткри за кртот во ЦИА, ете еден правец за наредната сезона. Како и да е добра серија.

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ
Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Добра серија иако на моменти делува досадно, но сепак успеваат некако да ја одржат напнатоста,а за актерите 10- ка,Клер Дејнс ја паметам уште од онаа серија која идеше на МТВ Мојот таканаречен живот со Џаред Лето

Член од
5 август 2007
Мислења
3.589
Поени од реакции
2.617
Во еден ден ја изгледав цела сезона, и можам да кажам дека многу ме бендиса. Единствено што не ме бендиса беше што некако многу бавно ми се одвиваат дејствата, инаку одлична приказна, исполнета со мистика според мене.
За последната епизода,
очигледно беше дека Броди нема да се крени во воздух, оти тука ќе завршеше серијва. Има простор сега, втора сезона да се развија во уште поинтересна серија.

Kajgana Shop

На врв Bottom