Не ми е ништо посебно серијава. Нешто како Млади бунтовници. Кога почнав да ја гледам прва сезона реков не ја гледам втора, не ми се допаѓаше. И тогаш се заљубија Чак и Блер. И ај како да не гледаш

Преслатки се. Посебно од третава сезона ме бендисаа епизодите дури се заедно. Инаку на две епизоди до крај сум.
Значи, Блер и Чак ми се фаворити, мада Чак не знам како може да ви се свиѓа, ич не е убав, и не знам како на new_yorker Чак може да му биде модна икона, на човекот во прва и втора сезона секој детал му беше кариран. Смешен дури беше, пренатрупан. Џени и Серена најубаво се облакаат, Блер 99% од времето е во фустани, што не викам дека е лошо, али не може со Џени и Серена. И чак многу шепоти. Јас гледам без превод и стварно замарително е да се напињаш да го чуеш.
Ден и Серена се најдосадните ликови у цел свет. Посебно Серена.
Џени ми е најомразена, толку неразбран лик заслужува да го отпишеш.
Ванеса е ок, мада обетките никогаш не и се во тон со облеката на неа.
Нејт е најнајнајубав, иако е малце тринаесто прасе.
Лили и Руфус се многу досадни и замаранти. Лили една фаца има и не ја смени цела серија, којзнае колку пластични операции има на неа.
Џорџина у прва сезона ја мразев, али откога стана религиозна (и откако прекина да биде религиозна) ми е фаворит, занимлива е.
За содржината на серијава - секој со секого ги размени дечковците и девојките. Боже сачувај, ја од општа култура не би идела со некој со кој најверна другарка идела 100 години. (Мислам на Серена и Нејт, Чак и Блер) Ептен си се разменуваат. Боље е насвако да има нови ликови отколку ова. Па од цел Њујорк можат ваљда да најдат дечко со кој не се познаваат цел живот. И тоа "те сакам" не знам зошто толку многу им значи кога чим раскинат со еден веднаш идат со друг. И луѓево не сфаќаат дека најдобро е да бидеш искрен. Они само прилажуваат и после тешко им е. Епа како нема да им биде тешко кога у три сезони не научија да не лажат и да не кријат (Ова конкретно за Серена зборам пошто девојката толку сакаат да ја претстават како фина, емотивна девојка, али гледаат дека така нема да има заплети во серијата, па кажуваат некои глупости како тоа дека спиела со Роналдо. Дај нека покажат веќе еднаш каква е кога ќе збесне, а не само да им веруваме на зборовите на другиве глумци).
Иначе браво за гостите, баеѓи популарни ликови видов.
--- надополнето ---
Догледав. Не знам зошто Блер му се налути толку на Чак што спиел со Џени кога знаеше дека уште откога раскинаа Чак изналегна со различни девојки.
Друго, Џени се знаеше дека ќе замине, тоа се најавуваше одамна, а и многу проблеми имале зад сцената со Блер. Сцената во возот ме потсети на првата епизода кога Серена дојде во Њујорк со воз.
Трето, Чак не верувам да умре, ама ако умре не гледам више. Верувам дека ова е тактика на сценаристите - тој ќе биде во смртна опасност и Блер ќе му се смири и пак ќе бидат заедно. Пошто така се најинтересни. Али, сцената кога го ранија Чак можеле да ја направат многу попотресна. Ова на ништо не личеше, ни да се сожалиш, ни да се расплачеш ни ништо.

Бтв се растурив од плачење кога раскинаа Чак и Блер во третава сезона ради лепотанот од вујко на Чак. A пошто момциве кои го испукаа збореа на којзнае кој јазик, и му го зедоа прстенот, ми дојде една смешна идеја. Нели Блер и рече на Серена дека семејството на Дорота има врски со мафијата од нивната земја. Има тука нешто.
Слаба сезона. Тоа со мајка му на Чак беше шпанска серија. Заплетот со вујко му на Чак беше ужас, му го препиша назад хотелот заради еден бакнеж со Блер? Сакал да го види Чак како губи се, my ass. Tуку сценаристиве не знаеле како да го тргнат па ај на најглупиот начин.
Тројката беше катастрофа. Јес да згодни беа девојките али ич не ми се допадна.
И ај некој нека ми објасни нешто. Пред Блер да се запише на факултет, нели имаше една девојка на која и изиграваше дадилка,а која очајно сакаше да ја изгуби невиноста. Епа кога ја најдоа девојкава со едно момче, и кога Чак му рече на момчето "А word of advice, loose (или lose) the tulips", што беше финтата? Не разбрав