Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Се ми се чини дека ке направат ептен холивудски хепи енд за серијава, за разлика од книгите кои сигурно ке завршат bitter - sweet. Во филмот најверојатно Денерис со змејовите ке ги победи White walkers.. И ке седне на тронот.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
По секако мислам дека ќе ги победат White walkers,само што во книгата ќе умрат некој добри ликови,некој манипулатор ќе седне на тронот и тоа ќе му го даде bitter - sweet вкусот.

Ќе биде многу чудно ако се прекине фамилијарна лоза од илјадници години,а Џон е единствен машки наследник и му треба потврда од кралот за тоа. Сеедно, очекувам во последната епизода беливе да го нападнат/пројдат ѕидот,многу небитни ликови останаа таму и веќе се раздвижи дејството со змејовите,берик и тн. Плус Winds of winter :D
Можеби некаква најава за конечна поопстојна ориентација на Вајтвокерс кон југ, кон ѕидот. Не верувам дека во оваа сезона ќе го преминат ѕидот, инаку за подоцна, во серијава, мислам дека е многу можно тоа да биде преку Брен, односно он да помине на југ и со тоа нив да им овозможи такво нешто (пошто нели овој му остаи белег и преку тој белег влегоа у заштитена зона кај Блодрејвен).

Можеби некаква најава за конечна поопстојна ориентација на Вајтвокерс кон југ, кон ѕидот. Не верувам дека во оваа сезона ќе го преминат ѕидот, инаку за подоцна, во серијава, мислам дека е многу можно тоа да биде преку Брен, односно он да помине на југ и со тоа нив да им овозможи такво нешто (пошто нели овој му остаи белег и преку тој белег влегоа у заштитена зона кај Блодрејвен).
Ми изгледа ко да го убрзаа дејството,бар некој кадар како се спремаат за напад би требало да има. Нема ништо позади ѕидот веќе,а и уште 15 епизоди до крај ако не го сменат планот.

filer epizoda, nisto ne se desi, samo tepa4ki :D

winds of winter najverojatno ke bide u fokus na white walkerite, ke go probijat dzidot najverojatno ili u winterfell ke stignat, starks koga se imale sreka, 1 den samo da go imaat zamokot taman lici ko za niv

mnogu bese brutalna epizodata, strelite sto pagaa vrz rikon i jadenjeto na facata na ramzi... uf

a bitkata bese predobra, revenant taka pocna.

И онака не даваат што се дешава на ѕидот, ништо чудно више и паднат да е. А никој не се замара да дознае пошто се деси биткава. И уствари би било многу ебачко ако туку така се појават на Северот од нигде последнава епизода, директно пред Винтерфел. Е тоа би бил ебано јак клифенгер.

Само јас мислам дека Санса е бремена од Ремзи? На крај кога и вика: I am part of you now.

Да да , и јас ќе го пишев ова. Не само шо и кажа тоа , туку и фацата на Санса беше некако загрижувачка.

Супер епизода. Според очекувањата.
Бејлиш е многу остроумен манипулатор, но мислам дека Санса му ја знае слабата точка, а тоа е самата таа. Згора на сѐ таа е сведок на случката кога ја турна тетка ѝ в ендек. Можеби тука ќе киксне литлфингр.
За Рикон не се потресов воопшто кога го скинаа, не знам зошто. Можеби дека го немаше толку време и никаква приказна не се вртеше околу него за да се стекне со симпатии или пак одбивност.

Калиси со она бродовите го отече... Не за битката, туку за да премини во Вестерос. Кај немаше бродови, немаше. Ај шо не ѝ текна онаа шумата да ја сотри кај шо ја најдоја хуните па да направи некое бротче не ѝ текна. Сега има 100 бродови од железните, и од господарите бродовите и пак малце и биле. Оваа да не сака од еднаш цел континент да го пресели на другата страна?

Кога сме кај хуните, како се појавија индијански. :) Му летна глата на синот од харпијата.

За џинот ми беше криво. Сепак кога има џинови, деца од шумата, змејови, волци и сл. серијата добива на шмек. Штета.

QCxPzr5.png

За Рикон.

Очекував на крај некој Телевиса пресента момент, Санса да каже "EAT" и тогаш кучето да го распарчи Ремзи :icon_lol: Ама ништо.
И јас мислам дека Санса е трудна. И она, кога кучето почна да го јаде Ремзи, Санса си појде малце, застана секунда, и се врати да догледа како го јадат. Доста суптилно прикажан ликот на Санса (и кога го остава Рикон пошто сфаќа дека му нема спас).

Мислам дека би требало да видиме кој ќе го добие Северот, Џон или Бејлиш. Касно ќе е ако остават за наредна сезона да ни прикажат, од следната веќе ќе треба да собираат војска за против White Walkers. Затоа според мене Бејлиш ќе остане со празни раце.
За последна сцена мислам дека јако би било Бран да го помине ѕидот и позади него Night King со илјадници или колку и да има мртви, и секако рушењето на ѕидот. Тоа би било онака супер крај. Или па можеби ќе завршат со Tower of Joy и вистината за Џон. Многу брзо поминаа овие 10 епизоди, кој ќе чека цела година. :(

Мене па многу јако ми беше кога Ремзи го маваше со стрели на Џон а тој со штитот му одеше накја него, оваа ми беше од подобрите сцени ... се на се си заслужи Ремзи и то на најквалитетен начин.

Штета за Вун вун и Рикон :/

Нека стават лајк сите што му се деревте на Рикон да трча цик - цак, а не не слушна...

П.С Јас сум еден од тие што не ја гледале ГоТ од почеток (почнав од 5-та), така да после последнава епизода од оваа сезона почнувам од прва (спремни се 160 гига за гледање)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom