Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Секако Стелт, ко што невин од дркање знае повеќе за жените од братучед му кој дупи веќе 6та година, секоја пролет.

Дај бе некој со поголем вокабулар нека ја објасни глупоста што ја направил инкогнитово зошто јас стварно немам зборови.

А уствари кој кур ја умараш темата со непотребни работи? Мислам, што те тебе занима кога сум почнал да гледам и колку знам за ГоТ??? Како уствари го поврза мојот хејт за трчањето на Рикон со моето негледање на првите 4 сезони?? Смешки си, оди пиј апчиња и иди да спиеш.
Цело време коментирам за актуелнава сезона, почна да се закачуваш поради си Х причини, знам дека сакаш да ме испровоцираш, али кој те шиша, оди банирај си во фан клубчето и не ме умарај.

nikoj ne spomnavte za surovosta na remzi koga strelase vo tolpata koja bese vo mesovit sostav da receme pola i poveke bea umberti i boltoni a ovoj ladno krvno si strelase so toa si ponisti 1/4 od vojskata , inace bitkata bese vo red megjutoa ovie producentive loso kalkuliraat so broki sto na ekranot gi predava i tuka pagjaat najmnogu kalkuliraja so brojki od 5000 boltoni cak i 6 a snow negde 3000 moda 4 ne znam ko dojde na krajot cela armija na snow ja zagradija so 200 vojnici i radius ne pojke od 50 m znaci ako spomnes brojka od 5000 spored mene ti trebat 1000 takvi stitovi da opkruzis nekoj 2000 vojnici vnatrei da koga ovie so stitojte opkolija strlcite si ostanaja vo pozadina so ramzi koka dojde konjanicata na bejlis ni edna strela ne vrlija ,fejlot od drugata strana se strelcite koi ostanaa vo pozadina so davos ne poveke od 50 luge .ipak ova e tv sow a ne blogbaster tolkav im e budzetot ,od druga strana pak desavankite vo marin bea mn porealisticni spored mene so normalna proporcija prikazani bea silite na dvete vojski ,zamerka tuka nema .ima zamerka toa sto vakvi dve epski bitki ni gi tupnaja vo 60 min i site sea sme pod impresii i vikame leee , a pred niv imase edno 4-5 epizodi koi bea totalna utka i gubenje vreme na bezveze raboti

Е сега може да се рече дека ја изгледав како што треба. Маестрално, нема повеќе фалби да кажувам, сите претходно кажавте се.

И јас сум на ставот, ако се мрчи за епизодава, тоа е од некаков инат, хипстерај или правење паметен, ситници што не се логични или што не нервираат може и во најдобрите филмови, серии и книги да најдеме, ако сакаме, но ако уживаме во целината нема ни да сеќаваме на тие работи. Кога е за критика како минатата епизода, тогаш поголем дел од гледачите критикуваат, се осеќаше дека нешто и фалеше на минатата, сега баш и нема многу место за дебата и за критики.

Едно важно прашање што ги интересира сите денес, зошто Санса не му кажа на Џон за засилувањето од Вејл, ќе видиме наредната епизода затоа што имаше во промото дека зборуваат за тоа, мое мислење е дека не знаеше дека навистина ќе дојдат и второ можеби играше некаква игра, сакаше да го чува факторот изненадување, преѓеска кажавме дека коњаницата одлично дојде против формацијата во која тргна Ремзи. Но требаше да му каже, стопати ја праша што да прави, од каде да најдат уште армија, а она као демек да почекаме а не кажува зошто, цела епизода беше многу ладна и искалкулирана, веќе го имаше прежалено Рикон, а можеби и Џон, не сакам да помислам дека сакаше чист простор за себе во наследството на Винтерфел и Северот, не е можно да е станата до толку сурова, или пак може ?!

За Ремзи да кажам некој збор. Со Рус ќе беше многу потешка битка, Ремзи за сите генијални потези што ги правеше се покажа како доста наивен на крај. Од ароганција излезе на отворено а не мораше, вторпат го прави тоа, првиот му успеа. Ја собра цела армија на едно место, не остави резерва ни скриена војска како џокер. Повторно од ароганција ја фрли целата коњица напред уште во првиот напад и остана само со пешадија и стрелци, немаше веќе мобилна резерва, но добро тоа го направи со знаење дека и коњаницата на Џон ќе биде уништена.

И можеби еден пропуст, не толку грешка, што се покажа клучен, не ги осозна намерите на Бејлиш, не остави војска на југ, а, му требаше цела армија на едно место, а немаше основ да стравува од напад на југ имајќи ги таму сојузниците Ланистер и Фреј (ако воопшто и му беа сојзници) а Рус имаше пакт со Бејлиш.

Гарант оние што ја осмислувале битката мора да играле Total War :), на крајот на битката и двете армии остана само со стрелците. Кој играл знаел, кога ќе се испотепаат пешадијата и коњаницата, на крај се напаѓа со се што останало, најчесто стрелците кои се во позадина, па имаме смешна ситуација кога се тепаат стрелци vs стрелци до истребување :D

nikoj ne spomnavte za surovosta na remzi koga strelase vo tolpata koja bese vo mesovit sostav da receme pola i poveke bea umberti i boltoni a ovoj ladno krvno si strelase so toa si ponisti 1/4 od vojskata , inace bitkata bese vo red megjutoa ovie producentive loso kalkuliraat so broki sto na ekranot gi predava i tuka pagjaat najmnogu kalkuliraja so brojki od 5000 boltoni cak i 6 a snow negde 3000 moda 4 ne znam ko dojde na krajot cela armija na snow ja zagradija so 200 vojnici i radius ne pojke od 50 m znaci ako spomnes brojka od 5000 spored mene ti trebat 1000 takvi stitovi da opkruzis nekoj 2000 vojnici vnatre ,fejlot od drugata strana se strelcite koi ostanaa vo pozadina so davos ne poveke od 50 luge .ipak ova e tv sow a ne blogbaster tolkav im e budzetot ,od druga strana pak desavankite vo marin bea mn porealisticni spored mene so normalna proporcija prikazani bea silite na dvete vojski ,zamerka tuka nema .ima zamerka toa sto vakvi dve epski bitki ni gi tupnaja vo 60 min i site sea sme pod impresii i vikame leee , a pred niv imase edno 4-5 epizodi koi bea totalna utka i gubenje vreme na bezveze raboti

Царе. :pos:

Гарант оние што ја осмислувале битката мора да играле Total War :), на крајот на битката и двете армии остана само со стрелците. Кој играл знаел, кога ќе се испотепаат пешадијата и коњаницата, на крај се напаѓа со се што останало, најчесто стрелците кои се во позадина, па имаме смешна ситуација кога се тепаат стрелци vs стрелци до истребување :D

Хах, добра опсервација. Скоро во секоја ПЦ стратегија е така, секогаш на крај остануваат да се тепаат меѓу себе единиците што стрелаат од далеку...

Преголема симболика има во сцената со Ремзи и кучињата, затоа што таа симболика ја гледаме и денес. Имаш луѓе кои ти се верни цел живот, и штом малку ги турнеш, ке се свртат против тебе, иако си ги хранел цел живот.

Пак ке кажам, феноменална епизода.

И јас ја приметив симболиката, но јас помислив дека тоа што Санса му го рече беше асоцијација на самите Болтон, беа верни додека се беше во ред, кога видоа ранет и ослабен господар, го нападнаа и го растргнаа како гладни кучиња.

upload_2016-6-21_2-49-53.png

upload_2016-6-21_2-50-22.png

THEORY CONFIRMED: РЕМЗИ ЦЕЛО ВРЕМЕ РАБОТЕЛ ЗА АРЈА!
[DOUBLEPOST=1466471015][/DOUBLEPOST]
За Ремзи да кажам некој збор. Со Рус ќе беше многу потешка битка, Ремзи за сите генијални потези што ги правеше се покажа како доста наивен на крај. Од ароганција излезе на отворено а не мораше, вторпат го прави тоа, првиот му успеа. Ја собра цела армија на едно место, не остави резерва ни скриена војска како џокер. Повторно од ароганција ја фрли целата коњица напред уште во првиот напад и остана само со пешадија и стрелци, немаше веќе мобилна резерва, но добро тоа го направи со знаење дека и коњаницата на Џон ќе биде уништена.

И можеби еден пропуст, не толку грешка, што се покажа клучен, не ги осозна намерите на Бејлиш, не остави војска на југ, а, му требаше цела армија на едно место, а немаше основ да стравува од напад на југ имајќи ги таму сојузниците Ланистер и Фреј (ако воопшто и му беа сојзници) а Рус имаше пакт со Бејлиш.

На Medieval 2, кога ќе ти дојдат Монголците со последната десеткувана (во смисла од 10 - 1 останат, не обратно :D) војска, ти ќе ги чекаш во некој замок да те опсаднат или ќе им излезеш на отворено да ги испотепаш од мерак?

Последно уредено:
Battle of bastards коштала 10 милиони долари, 500 статисти и 70 коњи..
Ме интересира дали ги користат истите статисти што се да речеме во Мирин, Дотраките... o_O Така би заштедиле многу повеќе..

Документарецот од снимањето на епизодата е прекрасен
Се гледа колку длабински, со страст е работено на епизодата.. секоја чест! :cuc:

Нека стават лајк сите што му се деревте на Рикон да трча цик - цак, а не не слушна...

П.С Јас сум еден од тие што не ја гледале ГоТ од почеток (почнав од 5-та), така да после последнава епизода од оваа сезона почнувам од прва (спремни се 160 гига за гледање)
jesse-pinkman-gif.gif

Како бе... Како..?

Имаш факинг Драгонс у серија кои ги јава миџет од 37кг, за трчањето право се фативте :D
Абе те читам од прееска со овој тип на забелешки.
Види, споредуваш две различни категории (веќе е зборено за ова). Во случајов, едната е пожелна, а другата не е.
Серијава книги и тв серии, плени затоа што е реалистична. Реална не е, затоа што самиот жанр е епска фантастика. Но, за жал, најчесто делата од овој жанр не се реалистични. GoT е реалистично и тоа му е најбитната јака страна. Епа во моменти кога не е реалистично, губи на значење, во некој поглед. А реално да биде, никој не ни очекува. Не може да биде реално и не треба да биде.

Пример:
Не е реално змејови да блуат оган наоколу.
Не е реалистично дрвена играчка да не изгори на клада.

dzabe mu se smeete na stelt, najpametno si pocnal, nazaecki ja gleda na kraj site zivi ke mu ispadnat a nie ke patime po 300 likovi i kucinja i bebinja i dzinovi i kurvi i odvreme navreme ke se potsekame na niv.

nego ne za cik cak trcanjeto na rikon, mozese da se sokrie i pozadi onie sto gorea drvata zasto bea oddaleceni od ramzi dosta pa da go priceka snow, toa malce bese tapa ali jebiga, nekako moraa da go skinat a toa bese i celta ocigledno, bas pred snow, ramzi znaese deka ovoj ke trgne po nego, ke bese lesna meta za tie sto strelaat i toa bese eden od onie trikovi za koi i sansa zborese. Ipak se ispostavi deka tesko picence e u dusa kopileto, odbi direkten duel so john, seedno mu bese od kogo ke umre јohn, ko pederce nekoe posmatrase sto se slucuva i na kraj zavrsi ko sto i dolikuva, hrana za kucinja.

Inace ja skoro i bev ubeden deka rikon e trojanski konj, i umberive ipak nema da smenat strana ali odma posle toa Osha izgina bezveze, veke bese jasno deka ne stanuva zbor za nesto takvo a imase potencijal ovoj umberov da bide uste eden kul lik vo serijava, vaka del od nego zavrsi u ustata na Tormund bem mu mater predavnicka.

Ali bitkata, ja odamna neam gledano takvi sceni, fenomenalno izrezirano, ja dolovija cela surovost, krv, creva, kinenje na konji, brutalnost, fenomenalna izvedba, maksimalno dobro izvozeno, do perfekcija, neam nikakva zamerka, nesto najdobro u serijava do sea sto go izgledav, a i startot na epizodata isto bese odlicno skockan.
All in all, ebenje od epizoda.

the North remembers.​

tumblr_o91yr525hS1vo6gy2o1_500.gif

Ја изглеав сеа. Одлична епизода. Исто така, Џон Сноу е најглупиот лик у цел познат свет.

da pocnes od 5ta sezona da gleas game of thrones...ali dobro u moda e game of thrones mora da se priklucis nekako na trendot :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Е сега може да се рече дека ја изгледав како што треба. Маестрално, нема повеќе фалби да кажувам, сите претходно кажавте се.

И јас сум на ставот, ако се мрчи за епизодава, тоа е од некаков инат, хипстерај или правење паметен, ситници што не се логични или што не нервираат може и во најдобрите филмови, серии и книги да најдеме, ако сакаме, но ако уживаме во целината нема ни да сеќаваме на тие работи. Кога е за критика како минатата епизода, тогаш поголем дел од гледачите критикуваат, се осеќаше дека нешто и фалеше на минатата, сега баш и нема многу место за дебата и за критики.

Едно важно прашање што ги интересира сите денес, зошто Санса не му кажа на Џон за засилувањето од Вејл, ќе видиме наредната епизода затоа што имаше во промото дека зборуваат за тоа, мое мислење е дека не знаеше дека навистина ќе дојдат и второ можеби играше некаква игра, сакаше да го чува факторот изненадување, преѓеска кажавме дека коњаницата одлично дојде против формацијата во која тргна Ремзи. Но требаше да му каже, стопати ја праша што да прави, од каде да најдат уште армија, а она као демек да почекаме а не кажува зошто, цела епизода беше многу ладна и искалкулирана, веќе го имаше прежалено Рикон, а можеби и Џон, не сакам да помислам дека сакаше чист простор за себе во наследството на Винтерфел и Северот, не е можно да е станата до толку сурова, или пак може ?!

Брат зошто да не е можно да е станата сурова.
И мене да ми се случи да гледам како на татко ми му ја сечат главата пред мене, како некоја дроља (Серси) ме малтретира, како синот на дрољата ме малтретира, присилно да бидам омажена(хипотетички) за џуџе, потоа да ме гали некој педофил, па да се изживува врз мене тетка ми по мајка, па братучед ми, кој цицаше до своите 12 години од градата на тетка ми да ме нервира со неговата ретардираност, па педофилот да ме омажи (хипотетички) за психопат, па психопатот да ме гузи секој ден и да се изживува врз мене, па да мора да бегам в шума со човек-нечовек без алат, па во јануари да морам да преминувам река за да не ме изедат кучињата на психопатот, па да седам на ѕидот со цела деликвенција и јас би станал суров.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom