Тирион го убива Тајвин.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од легиран челик сеТогаш змејовите не ги пеплосаа синџирите, туку го изгореа ворлокот (или ворлоците) од Qarth. А синџирите беа створени со магија од ворлокот, така да во моментот кога умираше ворлокот, магијата престана и синџирите исчезнаа.
И дај размислете што зборите, како може нешто направено од метал да биде пеплосано? Може само да се стопи. Не знам од кој метал точно се направени тие синџири со кои Денерис ги врза змејовите и на која температура се топат, ама веројатно огнот што го испуштаат змејовите не може да ја постигне таа температура.
Мене само една работа ми беше чудна во последнава епизода. Водачот на Дивјаците (не ми текнува како се викаше), нели имаше 100.000 војска, не ми е јасно како успеа Станис да дојде до него за така краток период ? Ќе речите се предадоа, да тие се предадоа, ама Станис веќе беше навлезен длабоко во шумата, т.е. беше многу блиску. 100.000 војска, ако сака и од деца нека е составена нема логика така лесно да се пробие.
Менс Рејдер нема 100.000 војска, туку 100.000 луѓе. Од нив нема ни 2-300 добро обучени војници, плус му кажа на Џон дека пратил и неколкумина да се качуваат на ѕидот на другите места, не само кај Castle Black. Значи зборот е, 100.000 души, од нив 2-3000 способни воини и да речеме еве, преку сила 10.000 добро вооружени.
YNWA Bran. You'll never walk again!
Инаку, мило ми е што нема да го разочарам @Red John и ќе кажам дека мене, како изучувач на историјата, мило ми е што и у серијата се потврдува тоа дека секоја драстична промена, колку и да е добра, кај луѓето претставува незодоволство пошто луѓето по default се незадоволни. И патем фала за тој што одамна даде спојлер дека ќе се појави некој што ќе остави коски од дете пред Денерис.
![]()
Абе и Џон кажа дека имаат 1000 луѓе во Castle Black.Манс рече дека имал 100 000 strong one.
Видете ги сите битки низ историјата, тие што биле фатени на препад не знам дали некогаш победиле. (па макар и од другата страна имало многу жртви).