Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурно Тајвин ќе е позади тоа.. Лично несакам да биде Серсеи ако го скинат копилето, може Џејми или некој од страна.

И Брен беше интересен епзиодава дури, ми се допадна што сите ги вметнаа.

Помислив и на тоа, ама мислам дека Тајвин му одговара ова моментално, Џофри да мисли дека е кралот, а он самиот да ги влече сите конци.
Јас сепак мислам дека можеби Џофри ќе открие дека е инцест-дете, па по некој сплет на околности да и препукне на Серсеи (не она лично да го потегне ножот, ама да биде она таа што го нарачала убиството, or something like that).

Помислив и на тоа, ама мислам дека Тајвин му одговара ова моментално, Џофри да мисли дека е кралот, а он самиот да ги влече сите конци.
Јас сепак мислам дека можеби Џофри ќе открие дека е инцест-дете, па по некој сплет на околности да и препукне на Серсеи (не она лично да го потегне ножот, ама да биде она таа што го нарачала убиството, or something like that).

Хмм Серсеи би можела да го убие Џофри само ако треба да бира помеѓу него и Џејми и во ниту една друга ситуација.

Едно прашање, дали книгата ја има преведена на македонски и ако ја има кај може да се најде?? Благодарам

Бидејќи нормален човек на форум не очекува спојлери на ваква тема, преодно демек регулирана со правила, и бидејќи немаше спојлери за претходната епизода колку што видов, а ја читав темава. Ако правилата ви се јасни на темава, зошто ги кршите? Инаку ова не е шерифување, туку потсетување, да сум модератор, немаше да ве потсеќам или предупредувам, ќе летаа одма казнени поени.
Ја да сум модератор ќе му завидуваат на Теон Грејџој ама не сум... oh wait... :)

Може некој да ги објасни зборовите на Бран за готвачот стаорец (ratatouille) ;) само ако може без спојлери

Io Sono Interista ЛОЛ сакав пинг во претходниот пост на страна 276 ама мислев прва буква L ти е

Конечно Станис, Сем и Бран ми стануваат интересни. Who would have known.. :cautious:

Добро финале, подобро и не можеше да се очекува после една таква епизода како прошлата. Многу ме потресе сцената со Роб, кога и да ми излезе сликата од почетокот на епизодава се ежам. Со Калиси ја отупеа, Тајвин и Тирион класика одлични. Фреј и Џофри кај да е ќе го јадат, осеќам.

Кој ќе чека до идната сезона.. :confused: Oh well.. на книгите ќе се ставам. Таман да ја стасам серијата до негде..

Може некој да ги објасни зборовите на Бран за готвачот стаорец (ratatouille) ;) само ако може без спојлери

Io Sono Interista ЛОЛ сакав пинг во претходниот пост на страна 276 ама мислев прва буква L ти е

Што во врска со стаорецот?
На готвачот му дошле гости, тој го убил на гостинот син му и му го сервирал да го јаде. Боговите можат да простат се, но никако не можат да простат убиство на некој кој што си го примил кај тебе дома (Волден Фреј) и поради тоа тие го претвориле во бел стаорец кој цел живот треба да си ги јаде своите младенчиња.

novata alijansa kaj lanisters,Jamie i Tyrion,ke oseti Jamie sega na negova koza kako e da bide invalid i da go ismejuvaat,ke sfati mnogu raboti.Scenata so Robb so GrayWind auuuuuuuuuuu,Arya ke i ja zema dusata na Cersei i na Joffrey sigurno.Prikaznata so staorecot imase dobra simbolika,i za kraj

se nadevam ama ona ke mi bide vrv,ako Jorah Mormont i go napravi na Misa(Kurvata) toa so ovaa mu go napravi na Jon Snow,samo pred da go napravi toa da im gi isece glavite na zmejovite pred nea.......i da ja vrati na Dothrakite da ja siluvaat site i nivnite konji....prekrasno

Capture.JPG

:vozbud:

Леле најјаката сцена во цела епизода, со музиката од ланската сезона во позадина, повеќе од јасно и очигледно е што наговестуваат!

Пошто сум тапа со географијата само знам отприлика кој каде е, а не сакам да гуглам за да не се спољнам, Калиси од сите овие ликовиве во серијава е најблиску до Ланистериве, односно King's Landing, така?

Пошто сум тапа со географијата само знам отприлика кој каде е, а не сакам да гуглам за да не се спољнам, Калиси од сите овие ликовиве во серијава е најблиску до Ланистериве, односно King's Landing, така?

Ne

19ge2KT.gif

Иначе никој не коментира дека Арја го носи фустанот од доле истиот што го носеше од прва сезона? Скапа во него. :pos:

Иначе никој не коментира дека Арја го носи фустанот од доле истиот што го носеше од прва сезона? Скапа во него. :pos:

Униформа да не и е? Како на поп мантијата? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom