Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
помина осум саат

Од многуте глупости во епизодава ќе ја споменам смртната пресуда, која Давос му ја изрече на Гендри. Барем да го остаеше оваа да го изгори, можда ќе има некој ќар.
Он го уби дечково.

Гендри, кој никад не веслал и не знае да плива - му даде малку храна и вода, го лупна у чамец и му рече по звезди да се ориентира и да весла до кингс Лендинг.

грубо, околу 1500 километри! Колку од Скопје до, штотијазнам, ... Минхен.

Не мрзам коа мењаат од тоа шо е у книгата, само мрзам кога прават малоумни, нелогични промени.

Што беше фрката со пијавиците и изјавата на Мелисандре - There is a power in king's blood? Што ќе и беше крвта на младичот? Ќе раѓаше пак сенка или па според изјавата на Станис дека војна се добива и со змејови и магии а не само со војска, можеби би ја искористила неговата крв да разбуди змеј. Who knows.. И така плановите им се сменија и на нив и не ми е јасно што Гендри ќе бара во king's landing?

There is a power in king's blood - епа Гендри е син на Роберт, во него има кралска крв.
Епа нели пијавициве ишмукаа малку крв од Гендри, после Мелисандре ги зеде и ги уби една по една, велејќи дека со нивната смрт ќе умрат и трите лажни крала - Роб Старк, Џофри Баратеон и Балон Гријџој.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 20:56 ---
Денес ја даваат 10тата кај нас .... Пишав, не знам каде глеале live stream, ама тоа не е изговор за спојлери.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 16:50 ---

Без следење на правилата во темава исто така не се влегува.

Брат влагам на темава со одушевуање дека ќе имам многу страни за читање, и пола од нив се твоите оф топици. Пријави мислења, си има модератори, ќе средат тоа што е за средување.

Јасно е и зошто целиот серијал до носи името A song of ice and fire. Денерис оди од југ со змејови, white walkers се спуштаат од север.
Го заборави Lord of Light.
Јас сепак мислам дека можеби Џофри ќе открие дека е инцест-дете, па по некој сплет на околности да и препукне на Серсеи (не она лично да го потегне ножот, ама да биде она таа што го нарачала убиството, or something like that).

Џофри веќе се сомнева дека е дете на инцест, така и да дознае со сигруност, нема многу да му смени. Зар мислиш дека ќе се откаже од круната? Нели во прва сезона нареди да ги убијат сите копилиња на Роберт, баш бидејќи слушнал озборувања дека е дете на инцест. Кој имал balls да спомне такво нешто пред него, тоа е веќе друго прашање.

Кога ќе стигне сега на Северот Станис.Станис против Болтон ќе биде најзафркнатата војна икад.

Хмм Серсеи би можела да го убие Џофри само ако треба да бира помеѓу него и Џејми и во ниту една друга ситуација.

Е се нервирам вака.
Серсеи у никој случај нема да го одбере Џејми пред некое од нејзините деца.
Ви текнува Марсела кога замина во Дорн колку беше у депресија? Дека сакаше да му даде отров на Томен само за да не доживее страшна смрт на крај на втора сезона? Во истата епизода, од страв дан му се деси нешто на Џофри, и покрај тоа што знаеше дека попаметно е да го остави на бојното поле, она го пикна на безбедно во замокот?
Од каде мислењава дека е лудо заљубена во Џејми? Па само ѓто Џејми замина од Кингс Лендинг, она почна да спие со другиот братучед.

Се мислев дека некој од робовине ќе и збрца нож на Курлиси ова де Калиси.Иначе незнам зошто,али сакам почесто да ја гледам сестра му на Теон у серијава.

Оф леле кога го јадеше колбасот Рамси..
images

Помислив дека е на Теон играчката.:вонзем: Одвратен. Инаку со приказната за куварот Брен всушност укажа на тоа колку голем грев направи Фреј со тоа што ги угости а потоа ги уби Старкови иако беа под негова закрила. Одлично финале, само сега следи една дооолга година...

Дефинитивно догодина ќе почнат да се случуваат ептен јаките работи, оние за кои сите чекаме!

Џофри веќе се сомнева дека е дете на инцест, така и да дознае со сигруност, нема многу да му смени. Зар мислиш дека ќе се откаже од круната? Нели во прва сезона нареди да ги убијат сите копилиња на Роберт, баш бидејќи слушнал озборувања дека е дете на инцест. Кој имал balls да спомне такво нешто пред него, тоа е веќе друго прашање.
Реков можеби не Серсеи лично, ама имам некое чувство дека ножот на Џофри ќе му го потегне некој од најблиската фамилија (Џејми, Тирион, Тајвин, Серсеи). Тајвин нема да се двоуми два пати ако разбере дека е инцест дете, сигурно нема да го јаде најголемиот срам за Ланистери со тоа што ви оставил да се открие за Џејми и Серсеи (досега се е само на оговарање, иако на големо се зборува за тоа во Кингс Лендинг). Тирион одамна му го собира на Џофри, ама не верувам дека он ќе си ја зафркне позицијата (каква-таква) што едвај ја стекна со убиство на крал. Џејми веќе има репутација на Kingslayer ама од друга страна ако му е татко на Џофри ова ми изгледа малку научна фантастика, затоа што Џејми не знае за апсолутно ништо што се случуваше во последно време во Кингс Лендинг и какво говедо стана Џофри.
Затоа моите пари стојат на Серсеи (пак ќе речам, можда не она лично, ама да го нарача убиството), а и нели знаејќи го Мартин најпоремтената опција која ќе ти текне, најверојатно е таа да се случи.
Ќе видиме што ќе биде, овие што ги читале книгиве може се умираат од смеење на ова што го пишувам, ама је*еш, једном се живи :)

Дефинитивно догодина ќе почнат да се случуваат ептен јаките работи, оние за кои сите чекаме!

Easy tiger, eeeeeeeasy!

Леј па коа ќе напише некој " знаејќи го Мартин " ...
Предвидовте главата на Нед да лета? Не?
Предвидовте крвава свадба? Не?
Не го знаете Mартин.
He has no soul. He has no heart.
He feasts upon your torment.

Ова со Брен ми е лично ептен глупо, инаетливоста да иде на северот за да „ги спаси сите“, а сето тоа прикриено во мистерија. Оној Џонџон малион е тип на: Све знам, ќе ти хинтирам, откриј сам... Но мора да е тоа нешто ултра големо, штом вака големо значење му даваат.

ЏонЏон бе хахахха.

Точно така, "Snow" е презиме кои го носат копилињата родени на северот. Ramsay Snow, the Bastard of Bolton.

Најболниот лик во серијата и актерот го доловува неговиот карактер перфектно. Му посакувам Lord Walder Frey на свадба да му игра. :D
Ееј многу брзо го забораивте Џофри бе. Или брат му на Кучето.
Станис ја сфати сериозно. Тајвин е можеби најпаметен човек во серијава. Болтон не е глуп човек исто. Само овој од Пајк може да игнорира таква работа. Или Фреј.

Кој од Пајк?

novata alijansa kaj lanisters,Jamie i Tyrion,ke oseti Jamie sega na negova koza kako e da bide invalid i da go ismejuvaat,ke sfati mnogu raboti.Scenata so Robb so GrayWind auuuuuuuuuuu,Arya ke i ja zema dusata na Cersei i na Joffrey sigurno.Prikaznata so staorecot imase dobra simbolika,i za kraj

Џејми од секогаш најфино се понашал со Тирион. Другарчиња биле.

se nadevam ama ona ke mi bide vrv,ako Jorah Mormont i go napravi na Misa(Kurvata) toa so ovaa mu go napravi na Jon Snow,samo pred da go napravi toa da im gi isece glavite na zmejovite pred nea.......i da ja vrati na Dothrakite da ja siluvaat site i nivnite konji....prekrasno

Аман бре ми се згади.

@IoSonoInterista Ете :)

Леј па коа ќе напише некој " знаејќи го Мартин " ...
Предвидовте главата на Нед да лета? Не?
Предвидовте крвава свадба? Не?
Не го знаете Mартин.
He has no soul. He has no heart.
He feasts upon your torment.

Па поради фактот шо нема душа и срце, го кажувам ова за Серсеи.
Лошо си ме сфатила :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom