Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што беше фрката со пијавиците и изјавата на Мелисандре - There is a power in king's blood? Што ќе и беше крвта на младичот? Ќе раѓаше пак сенка или па според изјавата на Станис дека војна се добива и со змејови и магии а не само со војска, можеби би ја искористила неговата крв да разбуди змеј. Who knows.. И така плановите им се сменија и на нив и не ми е јасно што Гендри ќе бара во king's landing?
Денес ја даваат 10тата кај нас .... Пишав, не знам каде глеале live stream, ама тоа не е изговор за спојлери.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 16:50 ---
Без следење на правилата во темава исто така не се влегува.
Го заборави Lord of Light.Јасно е и зошто целиот серијал до носи името A song of ice and fire. Денерис оди од југ со змејови, white walkers се спуштаат од север.
Јас сепак мислам дека можеби Џофри ќе открие дека е инцест-дете, па по некој сплет на околности да и препукне на Серсеи (не она лично да го потегне ножот, ама да биде она таа што го нарачала убиството, or something like that).
Хмм Серсеи би можела да го убие Џофри само ако треба да бира помеѓу него и Џејми и во ниту една друга ситуација.
Реков можеби не Серсеи лично, ама имам некое чувство дека ножот на Џофри ќе му го потегне некој од најблиската фамилија (Џејми, Тирион, Тајвин, Серсеи). Тајвин нема да се двоуми два пати ако разбере дека е инцест дете, сигурно нема да го јаде најголемиот срам за Ланистери со тоа што ви оставил да се открие за Џејми и Серсеи (досега се е само на оговарање, иако на големо се зборува за тоа во Кингс Лендинг). Тирион одамна му го собира на Џофри, ама не верувам дека он ќе си ја зафркне позицијата (каква-таква) што едвај ја стекна со убиство на крал. Џејми веќе има репутација на Kingslayer ама од друга страна ако му е татко на Џофри ова ми изгледа малку научна фантастика, затоа што Џејми не знае за апсолутно ништо што се случуваше во последно време во Кингс Лендинг и какво говедо стана Џофри.Џофри веќе се сомнева дека е дете на инцест, така и да дознае со сигруност, нема многу да му смени. Зар мислиш дека ќе се откаже од круната? Нели во прва сезона нареди да ги убијат сите копилиња на Роберт, баш бидејќи слушнал озборувања дека е дете на инцест. Кој имал balls да спомне такво нешто пред него, тоа е веќе друго прашање.
Дефинитивно догодина ќе почнат да се случуваат ептен јаките работи, оние за кои сите чекаме!
Ова со Брен ми е лично ептен глупо, инаетливоста да иде на северот за да „ги спаси сите“, а сето тоа прикриено во мистерија. Оној Џонџон малион е тип на: Све знам, ќе ти хинтирам, откриј сам... Но мора да е тоа нешто ултра големо, штом вака големо значење му даваат.
Ееј многу брзо го забораивте Џофри бе. Или брат му на Кучето.Точно така, "Snow" е презиме кои го носат копилињата родени на северот. Ramsay Snow, the Bastard of Bolton.
Најболниот лик во серијата и актерот го доловува неговиот карактер перфектно. Му посакувам Lord Walder Frey на свадба да му игра.![]()
Станис ја сфати сериозно. Тајвин е можеби најпаметен човек во серијава. Болтон не е глуп човек исто. Само овој од Пајк може да игнорира таква работа. Или Фреј.
novata alijansa kaj lanisters,Jamie i Tyrion,ke oseti Jamie sega na negova koza kako e da bide invalid i da go ismejuvaat,ke sfati mnogu raboti.Scenata so Robb so GrayWind auuuuuuuuuuu,Arya ke i ja zema dusata na Cersei i na Joffrey sigurno.Prikaznata so staorecot imase dobra simbolika,i za kraj
se nadevam ama ona ke mi bide vrv,ako Jorah Mormont i go napravi na Misa(Kurvata) toa so ovaa mu go napravi na Jon Snow,samo pred da go napravi toa da im gi isece glavite na zmejovite pred nea.......i da ja vrati na Dothrakite da ja siluvaat site i nivnite konji....prekrasno
Леј па коа ќе напише некој " знаејќи го Мартин " ...
Предвидовте главата на Нед да лета? Не?
Предвидовте крвава свадба? Не?
Не го знаете Mартин.
He has no soul. He has no heart.
He feasts upon your torment.
Па поради фактот шо нема душа и срце, го кажувам ова за Серсеи.
Лошо си ме сфатила![]()