Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не биле сите лудаци. На пример сите сметале дека постариот брат на Денерис Раегар би бил совршен крал, за разлика од татко му. Станис дури после смртта на брат му му текна дека имал право на власт. Дојде црвенава и му изнакажа приказни како е некојси херој од пророштво, огнени мечови, црвен бог, и одма овој се запали. Башка и братоубиец на најподлиот начин.За ова што зборувата Andals или First Men нема врска. Тие еднаш беа седум независни кралства, но кога дојдоа Targs од Valyria, Aegon со неговите сестри ги освоија сите кралстава освен Dorne, кој неколку децении подоцна доброволно станаа вазали на тогашниот крал Daeron.
Беа што беа Tagaryens, но како што знаете сите, Robert крена бунт против лудиот Aerys, победи и единствените преживеани од таа династија ( Viserys и Danny ) заминаа преку Narrow Sea.
Старата династија падна, и Robert стана прв крал на династијата Baratheon. Вие што велите дека Danny има право да седи на Железниот Трон е исто како да велите дека Саксонците треба да се кралови на Англија.
Danny ако сака да биде кралица треба да замине на запад и да ги освои кралствата. Никој нема доброволно да прифати кралица од династија на лудаци. Не знам кој го рече ова, мислам дека беше Varys: " When a Targaryen is born, the Gods flip a coin. He will either be great or mad " . Сите го видовте каков беше Viserys, а и краловите пред Aerys не беа како шо треба во мозокот.
Значи, Stannis е вистинкиот крал на Westeros. Останатите кралови, како Robb и Balon, сакаат независност, значи тие воопшто не треба ни да се сметаат ако зборуваме за правилни кралови. Тие се обични бунтовници кои ја користат војната меѓу Joffrey и Stannis.
Ги има во Икона.
6 делови се ( 3-та е поделена на 2 ) и се по 700 ден.
Многумина мислиме дека е така, спомнато е неколку пати на форум. Иначе кај е тој...?Бенџен Старк е уствари Манс Рајдер.
White walker-ите што ги видовме во прва сезона и втора и не личеа баш на овие ( сепак, и не ги видовме баш најубаво ), овие повеќе личат на тие што го нападнаја Snow, ама сепак, овие се малце како поорганизирани а тие тогаш беа еби ветер. И тука сум збунет, овие на крајот се .... ? И погоре ги смешав wildings со тие умрените.
шо знам кај е, не ми е синМногумина мислиме дека е така, спомнато е неколку пати на форум. Иначе кај е тој...?
И ако може вие од литературниот кружок книгите да ги дискутирате на подфорум за книжевност, може?
да де, со Игрит 4 епизоди си играат на ти го дај ми гоДа ве прашам дали овие на крајот што го зедоа Сноу се wildlings ??
Да ве прашам дали овие на крајот што го зедоа Сноу се wildlings ??
Многумина мислиме дека е така, спомнато е неколку пати на форум. Иначе кај е тој...?
И ако може вие од литературниот кружок книгите да ги дискутирате на подфорум за книжевност, може?