Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Бел тен руса коса сини очи и змејови рептили од некаде ми е позната оваа приказна :).

Викаат легендите доаѓаат од народниот фолклор преданија, кои се измислени ама човек не може да замисли или измисли ако нема основен поим за тоа нешто. Дури и во серијата не веруваат дека постоеле змејови иако Таргарејанците со помош на нив го зеле престолот пред релативно бргу време триста години.
Значи со смена на сезоните и циклусот на ден и ноќ доаѓаат со тој животен циклус во живот легендите и преданијата.

Ова е проклето добро!

кој ќе издржи до пролет ?....

Јa ради тоа и ја почнав, освен тука-форсирањето. Дека не сум фан на жанрот, али квалитетна серија е квалитетна серија. Кога веќе стана збор, нека личи:

251034_10150213283862734_74133697733_7392168_4052655_n.jpg

Сликава за на аватар каква е :D

Ова е проклето добро!

кој ќе издржи до пролет ?....
Јас не, веќе ги нарачав книгите, и планирам летово да читам додека не ми прокрварат очите.
--- надополнето: Jun 20, 2011 8:37 PM ---
Сликава за на аватар каква е :D
Единствена мана и е што самта слика е спојлер. Инаку во право си, има дури и маица можеш да купиш со таа слика на страницата на HBO.
--- надополнето: Jun 20, 2011 8:40 PM ---
Ај по ПП ако сака некој нека прати линкчиња за превземање и по ред како се книгите видов нешто погоре но незнам дали се по ред да знам од каде да читам
По ред се постирани, како што се постирани така читај ги.. Еве ти го редоследот на англиски, па преведи го на српски и симинјај ги една по една
1.A Game of Thrones
2.A Clash of Kings
3.A Storm of Swords
4.A Feast for Crows
5.A Dance with Dragons

Многу добра серија кога не би требало да чекаме пола година. Многу прашања останаа неодговорени, кој ќе чека толку долго. Од друга страна крајот на прва сезона ветува добра втора. Друг минус, ми умреа омилените ликови во серијава. :)

Како што и претпоставив, вештерката го сје*а Дрого, само не мислев дека баш на тој начин ќе биде.
Што знам... мене ми беше досадна епизодава. Некако може и ја влегов со преголеми очекувања дека се работи за финале, ама ... ете.
Туку... ете ни ги змејовите, цело време ги чекавме. Бар добар крај ни дадоа. Заедно со white walkers, втора сезона ќе биде лудило.

Филингот ми е непроменет, ова ќе беше одлична прва епизода од нова сезона, а предходната ќе беше одлично финале. Но како и да е, во целина сум презадоволен од првата сезона.

Во право си 9-тата епизода ке беше добро финале со ова со змејчињата само не заинтриграа што ли ке се случи, Nightwatch отиде северно од зидот а, и битката меѓу Ланистер и Страк брееее едвај чеекам втора сезона.

^ Oh, it's all right, луѓето ги буни тоа што целиот серијал книги го носи името A song of ice and fire, додека пак ТВ серијата го носи името на првата книга (of course, smart move made by HBO), па логички си заклучуваат дека името ќе се менува секоја сезона :p

Сигурни сте дека ќе издржиме бе до втората сезона без да порачаме или исчитаме во пдф книгите?
Јас веќе почнав да се сомневам во себе , а тек заврши сезонава , месеци се во прашање , 7 доолги проклети месеци колку и 7 кралства! Стари и нови богови , дајте ми сила! :unsure:

Сигурни сте дека ќе издржиме бе до втората сезона без да порачаме или исчитаме во пдф книгите?
Јас веќе почнав да се сомневам во себе , а тек заврши сезонава , месеци се во прашање , 7 доолги проклети месеци колку и 7 кралства! Стари и нови богови , дајте ми сила! :unsure:
Јас сум сигурен во себе, ќе издржам :p
Не сум во толкаво искушение да ги читам книгите...on second thought, може само првата да ја прелистам :giggle:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom