Game of Thrones

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Знае некој каде може да се најдат книгиве по нашиве книжари?Ги симнав јас на англиски почнав да читам ама многу ме замара да зјапам во екран..па така да ако знае некој каде може да се набават и по која цена нека ми прати пп да не ја труеме темава.
Ги има на саем книгите на српски и англиски... е сега не се замарав со цени, оти не планирам да ги купам, ќе ги читам електронски.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.367
Поени од реакции
12.792
Ги има на саем книгите на српски и англиски... е сега не се замарав со цени, оти не планирам да ги купам, ќе ги читам електронски.
ај еден линк од книгите ако може,на англиски ли се?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Ја изгледав последната, 4 епизода. Убедливо најдобра од 2 сезона. Планината од 1 сезона сепак беше подобар (или полош, како сакате:)). Добро е што динамичноста во епизодата ја има во сите сцени. И некои нови, потенцијално интересни ликови и градови, залижаниот трговец од Карт, Болтон, Харенхал... Добро е.
Сепак, таа Црвената под итно мора на гинеколог. Има проблеми. А на Џофри, оти е крал, можеа поубави женски да му наместат. Може затоа се налути, а? Или е таков по карактер?

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.259
Не сфатив и не можев да се сетам кои беа имињата кои ги кажуваше Arya. На пример Ilyn Payne (? ако беше вака), кој лик беше тој?
Кога се појави Планината во првата сезона? Затоа што читам погоре Сабазиј го спомна...
Ми се мешаат во последно многу имиња, плус нови ликов, не можам НЗС да им најдам. Треба да се гледаат поново и епизодите од прва сезона, ама кај да се најде време...

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Illyn Payne е тој што му ја пресече главата на Ned во прва сезона. Тој е кралскиот егзекутор.
--- надополнето: 26 април 2012 во 14:38 ---
Планината е тој огромниот витез кој се бореше со брат му Sandor Clegane (со изгорената фаца).
--- надополнето: 26 април 2012 во 14:39 ---
Другите што Arya ги спомна се сите што нешто и згрешиле и ги повторува за да не ги заборави, со цел некогаш да им се освети. Нели после разговорот што го имаше во предходната епизода.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.720
Другите што Arya ги спомна се сите што нешто и згрешиле и ги повторува за да не ги заборави, со цел некогаш да им се освети. Нели после разговорот што го имаше во предходната епизода.
Да, да. Го заборавив тој разговор и не ми беше јасна целта со имињата. (y)

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
po karmakarasa storija se vo filmov na sekoj 10 sekundi nov lik izleguva i posle 2 episodi pak 15 sekundi imam custvo deka fali cel blok na epizodi ispusteni od prvata do vtorata sezona a se prasuvam dali hbo gi vmetnuva vaka ovie likovi nedoobjasneti ne defiirani ili samiot pisatel na knigite gi vmetnuval ali ova ne go biva veruvajte ako ne cita coek po netov koj sto e i koj kako e povrzan nisto ne moze da se razberi vo filmot
iskreno da bev jas reziser od knigive ke napraev po eden film od kniga i ke pustav edas godisno vo eter isto kako hari poter ili lord of the rings

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
po karmakarasa storija se vo filmov na sekoj 10 sekundi nov lik izleguva i posle 2 episodi pak 15 sekundi imam custvo deka fali cel blok na epizodi ispusteni od prvata do vtorata sezona a se prasuvam dali hbo gi vmetnuva vaka ovie likovi nedoobjasneti ne defiirani ili samiot pisatel na knigite gi vmetnuval ali ova ne go biva veruvajte ako ne cita coek po netov koj sto e i koj kako e povrzan nisto ne moze da se razberi vo filmot
iskreno da bev jas reziser od knigive ke napraev po eden film od kniga i ke pustav edas godisno vo eter isto kako hari poter ili lord of the rings
Ако мислиш дека во филм поубаво ќе стигнеш да ги научиш ликовите грешиш... во серија каде-каде има поголем простор за да се запознаеш со ликовите. Во филм времето ти е многу поограничено, а да збуткаш толку ликови е невозможно.

И... нели секоја сезона со некои мали измени е базирана на по една книга? Немам чепкано многу за ова, па кој знае нека пише.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Првата сезона беше базирана на првата книга, вторава сезона е на втората книга, а за третата книга пошто е многу голема и има премногу битни работи кои неможат а да не се опфатат се планираат две сезони. Здравје ако е гледана ќе се опфатат и четвртата и петата книга (и доколку се доврши сагата и останатите книги).

Тоа е проблемот, премногу работи има во книгите и детално се објаснети, дури и авторот се навраќа на нив повеќекратно и лесно се памтат. Во серијава нема доволно простор да се стори истото и затоа ве буни. Но не се секирајте тие ликови што ги претставија на кратко ќе се појават пак и нивната инволвираност во приказната ќе следи. Само трпение :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Фактот што и самиот Џорџ е продуцент во серијата, мене ми гарантира дека нема да избегаат далеку од книгите oдносно да ги испомешаат работите и верувам дека ќе ја средат добро работата.

HBO + авторот како „надзорник“ = win! :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Фактот што и самиот Џорџ е продуцент во серијата, мене ми гарантира дека нема да избегаат далеку од книгите oдносно да ги испомешаат работите и верувам дека ќе ја средат добро работата.

HBO + авторот како „надзорник“ = win! :)
Kaj го виде ова? Мислам дека не е точно.

Пред некој ден изгледав се од Extras и го има дедово како доаѓа првпат на сцена и бил фасциниран, а тоа беше некаде на пола сезона. Аlso, да се надоврзам за муабетите од погоре, кога збореше за интервјуто кажа дека имал доста понуди за екранизирање на книгите, ама во филмови, ама не се согласил дека ќе ја соголиле на цело приказната, и ништо немало да остане. Затоа пуштил агенти у HBO да преговараат за серии, а мислам и кој друг би се снашол со тон ликови и нецензуриран секс ако не HBO.

Доста потсетување има од прва сезона, иако е 9 гига, препорачувам да си го симнете. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom